היי שרוני, פורום נחמד מאוד
אז ככה, אני כרגע בצומת עם כמה אפשרויות פניה. לפני כ-7 שנים החלטתי ללמוד מחשבים במטרה להיכנס לעולם ההייטק (שכר מעולה, תנאים וכו'). לא ידעתי אם אני ממש אוהב את עולם המחשבים והתוכנה, אבל בכל זאת סיימתי את התואר בהצטיינות ותוך כדי התחלתי לעבוד בחברת תוכנה. לפני כחצי שנה, לאחר 4 שנות עבודה, פוטרתי מעבודתי. כידוע שוק העבודה אינו קל היום, אבל למזלי יש לי עוד מקצוע, מדריך אומנויות לחימה. במקצוע הזה אני המשכתי לפתח את עצמי ללא הפסקה כבר 15 שנים כדרך חיים, אבל לא כמקצוע על מנת להתפרנס. במשך הזמן המשכתי לרכוש ניסיון גם בהדרכה (צבא ואח"כ אזרחות + קורסים מקצועיים בוינגייט צבאי ואזרחי), אבל לא הייתה לי שום כוונה להתפרנס מזה. כעת, משפוטרתי, אני לא בטוח בכלל שנושא המחשבים מעניין אותי(עבודה קשה עם הרבה שעות), ולכן אני חושב אולי להפוך את לימוד אומנות הלחימה למקצוע. הבעייה היא שעל מנת להתפרנס מזה, עלי להיות עצמאי, מה שמקשה עוד יותר. חשבתי ללמוד עוד מקצוע ואז להתחיל משהו חדש. השאלה היא מה ללמוד ? לסיכום, לפני כמה אפשרויות : 1. לחפש עבודה חדשה בעולם ההייטק למרות שאני לא כל כך אוהב (אולי חצי משרה), אבל יש הרבה יתרונות. 2. להפוך את נושא ההדרכה (שאני מאוד אוהב) למקצוע (יש לי כבר קבוצת תלמידים כך שאני לא מתחיל מאפס). 3. ללכת ללמוד מקצוע חדש שמעניין אותי, אולי קרוב לעולם המחשבים. 4. לעבוד מהבית, זו אפשרות עדיפה מבחינתי. אבל השאלה היא במה ? מה דעתכם ? גיל