שינוי כיוון

שינוי כיוון ../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

לכל אחד/ת מאיתנו בחירה שונה , אחד הולך ללמוד , השני החליט ישר לפנות לשוק העבודה , שניה מחליטה לגדל את הילדים ואז לצאת לעולם הקריירה... האם נשארתם באותו כיוון בו בחרתם , או ששינתם אותו במהלך השנים ? האם התחלתם בלמידה של מקצוע מסויים ובסוף עסקתם במשהו אחר לחלוטין ?

שש שבע

New member
פעם עשיתי משהו אחר

הייתי מורה , ונסעתי כל יום ללמד תיכוניסטים ולהעביר אותם בגרות במדעים, ומה שאני עושה היום, היה לי תחביב. בחיים לא רציתי להיות מורה, אבל בסופו של דבר זה מה שיצא, אז החלטתי שאני נותנת צ'אנס להוראה, 10 שנים, ואז אחליט, אז נתתי,אחרי עשר שנים הפכתי את תחביבי למקצוע, ואני אל מתחרטת על זה אפילו לרגע.

היי שרוני, פורום נחמד מאוד

אז ככה, אני כרגע בצומת עם כמה אפשרויות פניה. לפני כ-7 שנים החלטתי ללמוד מחשבים במטרה להיכנס לעולם ההייטק (שכר מעולה, תנאים וכו'). לא ידעתי אם אני ממש אוהב את עולם המחשבים והתוכנה, אבל בכל זאת סיימתי את התואר בהצטיינות ותוך כדי התחלתי לעבוד בחברת תוכנה. לפני כחצי שנה, לאחר 4 שנות עבודה, פוטרתי מעבודתי. כידוע שוק העבודה אינו קל היום, אבל למזלי יש לי עוד מקצוע, מדריך אומנויות לחימה. במקצוע הזה אני המשכתי לפתח את עצמי ללא הפסקה כבר 15 שנים כדרך חיים, אבל לא כמקצוע על מנת להתפרנס. במשך הזמן המשכתי לרכוש ניסיון גם בהדרכה (צבא ואח"כ אזרחות + קורסים מקצועיים בוינגייט צבאי ואזרחי), אבל לא הייתה לי שום כוונה להתפרנס מזה. כעת, משפוטרתי, אני לא בטוח בכלל שנושא המחשבים מעניין אותי(עבודה קשה עם הרבה שעות), ולכן אני חושב אולי להפוך את לימוד אומנות הלחימה למקצוע. הבעייה היא שעל מנת להתפרנס מזה, עלי להיות עצמאי, מה שמקשה עוד יותר. חשבתי ללמוד עוד מקצוע ואז להתחיל משהו חדש. השאלה היא מה ללמוד ? לסיכום, לפני כמה אפשרויות : 1. לחפש עבודה חדשה בעולם ההייטק למרות שאני לא כל כך אוהב (אולי חצי משרה), אבל יש הרבה יתרונות. 2. להפוך את נושא ההדרכה (שאני מאוד אוהב) למקצוע (יש לי כבר קבוצת תלמידים כך שאני לא מתחיל מאפס). 3. ללכת ללמוד מקצוע חדש שמעניין אותי, אולי קרוב לעולם המחשבים. 4. לעבוד מהבית, זו אפשרות עדיפה מבחינתי. אבל השאלה היא במה ? מה דעתכם ? גיל

n e t a m

New member
נשארנו אותו דבר../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

תמיד אהבתי שרטוט
למדתי שרטוט אדריכלי ואני עובדת בשרטוט כל אחד וההפרעה
שלו וידעתי שאני אמשיך לעבוד גם אחרי שהאוצר נולד שוב זה עניין של אופי אנשים שרגילים לסדר בחיים וכאלה שמשתנים כל הזמן ועקביות לא בשבילם

מנופ

New member
אני שיניתי כבר פעמיים

בתיכון למדתי גרפיקה ופיתחתי את התחום אצלי לאחר השירות, עבדתי בכך מס' שנים, אבל לצערי הייתי תקועה במקום עבודה שלא קידם את העובדים שלו מקצועית בהתאם לשוק, ולכן מצאתי את עצמי יום אחד מפוטרת (פשיטת רגל) עם מקצוע שהתקדם מאוד ובלית ברירה התחלתי ללמוד מזכירות רפואית, שזהו תחום שעיניין אותי מאוד מכיוון שבמסגרת שנת השירות השניה שלי היתי מזכירה רפואית בבי"ח. הקיצר, בינתיים התחתנתי ועד שמצאתי עבודה בתחום כבר הייתי אמא לילד בן שנה, ואז מצאתי עבודה בקופ"ח דרך כוח אדם. בקופ"ח פגשתי את הבוס שלי היום ואחרי תקופה קצרה לאחר פיטורי מקופ"ח (הייתי בהריון והיו צימצומים) התחלתי לעבוד בסוכנות ביטוח ללא שום ידע בתחום. רק שליטה בתוכנות מחשב שונות.

n e t a m

New member
מנופ-כל הכבוד../images/Emo45.gif

אפשר לומר שזה די הפחד שלי להיות במצב שאין לי ברירה אלא לעבור למקצוע אחר אם הבחירה היא שלי אז סבבה אבל פשיטות רגל (שניראות קרובות מתמיד) די מלחיצות אותי וגם אני בהריון

justmom

New member
אני החלפתי כיוונים

באוניברסיטה למדתי אגיפטולוגיה, ומאחר שזו היתה תקופת פריחה בתיירות למצריים, עבדתי 10 שנים בהדרכות למצרים ונהניתי מכל רגע. במקביל עבדתי גם בתרגום. כשנולדה הבת הבכורה שלי לא יכולתי להמשיך בהדרכות, מה גם שהתיירות למצרים חוסלה אחרי המתקפה על האוטובוס, למי שזוכר. עברתי לעבוד רק בתרגום וזה מה שאני עושה עד יום (ומאוד אוהבת את העבודה).

English

New member
אני בקריירה שלישית כרגע

למדתי ועבדתי 10 שנים באחד ממקצועות הבריאות. העבודה וקופות החולים שחקו אותי אז ניצלתי את חופשת הלידה להתפטר. עשיתי הסבה למערכות מידע ועבדתי 5 שנים כמתכנתת בחברה נחמדה וקטנה. לפני חצי שנה פוטרתי במסגרת קיצוצים ואז הקמנו את החנות הוירטואלית שלנו, שהיא הקריירה הנוכחית שלי.

דאנה

New member
ממש אי אפשר לדעת לאן יובילו החיים

אז ככה, התקבלתי לאוניברסיטה ללימודי כלכלה ומנהל עסקים, וכל קשר ביני ובין נושאי מתמטיקה הוא מקרי לחלוטין!!!, אבל היית מרצה שאמרה שרוב התלמידים בשנה הראשונה לא יעברו לשנה השנייה אז החלטתי לקחת את האתגר ולעבור- ולצערי עברתי וכך עברו להם שאר שנות הלימודים- בלהחזיק בשיניים -אבל נהנתי בתחומים אחרים (חיי סטודנט בבאר שבע הם מדהימים). הקיצר, בסוף הלימודים ידעתי דבר אחד- כלכלנית אני לא! חיפשתי את עצמי הרבה ובסוף התקבלתי לעבודה כעוזרת מחקר בחברה שעסקה בייעוץ וסקרים (איך נפלתי שוב על מתמטיקה רק אלוהים יודע), גם את זה לא אהבתי והייתי איך להגיד לא ממש מוצלחת, אבל אז החברה שלי קיבלה פרוייקט ייעוץ גדול ולא היה להם כח אדם אז הם גייסו אותי לכל העבודות השחורות של ייעוץ ומה אני אגיד לכם התאהבתי..
ביקשתי מהם להמשיך בתחום וברוב חוצפתי גם ביקשתי מהם עזרה במימון לימודיי בתחום (לימודי תעודה כמובן - מי יקבל אותי לתואר שני?) עסקתי בתחום הייעוץ כ- 3 שנים בחברה עד שילדתי והם צמצמו פעילות ולא חזרתי לשם.ומאז אני משחקת כל יום במקצוע חדש שאני יכולה להיות (בעלי די התייאש ממני) פתאום לפני חודשיים התקשרה אליי הבוסית שלי לשעבר וביקשה ממני להצטרף אליה לפרוייקט גדול שהיא קיבלה כפרילנסרית- כמובן שקפצתי על הרעיון ובינתיים אתמול קיבלתי עוד פרוייקט שהוא רק שלי (אמנם באותה חברה אבל זה רק שלי!). אז הלוואי והדברים ימשיכו כך ואני אוכל להתעסק בתחום שאני אוהבת וכעצמאית ומהבית. כי ככה אני אוכל לטפח את הקן שלי שהוא הכי שחוב בעולם. כל הכבוד למי שהיה סבלנות להגיע עד כאן

למעלה