שינוי כתובת

USA20161

New member
שינוי כתובת

שלום לכולם, אשמח לעזרה בעניין שינוי כתובת.
אני אזרח ארה״ב ואישתי קיבלה גרין קארד קבוע (10 שנים) לפני קצת יותר משנה. רק אתמול גיליתי שאנחנו צריכים לעדכן שינוי כתובת, אבל אנחנו בכתובת חדשה כבר יותר משנה עכשיו.
אנחנו רוצים לעדכן את הכתובת עכשיו (AR-11 בשבילה, I-865 בשבילי). לפי מה שהבנתי זה לא עניין אם ההודעה באיחור ותמיד עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אבל רציתי לשאול האם למישהו הייתה אי פעם בעיה עם הגשה מאוחרת של שינוי כתובת? יש צורך להיזהר?

אשמח לתשובות.

John the Savage

New member
רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה

אמנם על פי החוק היבש אי דיווח בזמן יכול לגרור כל מיני עונשים וסנקציות, החל מקנס כספי וכלה בגירוש מארה"ב (במקרה של אי דיווח בכוונה).

בפועל, המקרים בהם הסתבכו בשל אי מילוי AR-11 בזמן הם מאד נדירים, ובכל המקרים שנתקלתי בהם מדובר באנשים שיש להם עבירות הגירה נוספות, ואי הדיווח נועד להתחמק מרשויות ההגירה. לא נתקלתי עד היום באף מקרה בו מישהו נתקל בבעיות בשל הגשה מאוחרת של שינוי כתובת. בדרך כלל אף אחד לא בודק את הטפסים האלו, אלא רק שומרים את המידע בתיק שלך (פיזית או כיום באופן ממוחשב), עד לרגע בו רשויות ההגירה מחפשות אותך מסיבות אחרות.

USA20161

New member
תודה ג׳ון!

ככה גם אני הנחתי, אבל טוב לשמוע שהכלל הוא שפוי. אני מניח שבמקרים כאלו תמיד לטובתי לנסות לתקן בצורה אקטיבית.

John the Savage

New member
אין כלל שפוי, פשוט אין אכיפה כי אין להם את המשאבים

אין כלל שאומר שמי שדיווח באיחור פטור. להיפך. פשוט למזלך אין להם את המשאבים לאכוף את החוק הזה ברוב המקרים.

למעלה