שינוי מספר חזק

דש1דש

New member
שינוי מספר חזק

ביתי (היום בת 9) עם משקפיים מגיל צעיר (4?) תמיד היתה עם עין אחת ללא מספר והשניה מספר שלילי ועם צילינדר קטן
השבוע החלה להתלונן שרואה מטושטש.... העדיפה ללכת בלי משקפיים לקייטנה....
מאחר ותור לרופאת העיניים נקבע לה רק לאוקטובר היום הלכנו לאופטומטריסטית לבדיקה - חשבתי שהמספר זז קצת.... אז זהו - שלא. הוא זזץ המון!
עכשיו יש לה בעין השלילית מספר חיובי (מ- -0.5 עבר ל +0.75 - שינוי של מעל מספר מצילינדר של 0.75 השתנה לצילינדר 2

בעין שהיתה כלום עברה ל+1 וצילינדר 1....
עכשיו זה לא שהיא לא היתה בבדיקה כבר שנים - הבדיקה האחרונה היתה בנובמבר.... אז ירד לה המספר מ-0.75 ל-0.5 (שלילי)
מודה שאני דואגת - זה שינוי מאוד גדול. זו לא היתה בדיקה ידנית אלא במיכשור ממוחשב ואז בדיקה ידנית - ובשניהם התוצאה היתה זהה.....

אני לא יודעת מה לחשוב.....
מפחיד, לא?

שינוי מספר

1. השינוי לא גדול. יכולים להיות שינויים במספר באופן טבעי ואין סיבה לדאגה.
2. מומלץ לנסות שוב לקבוע עם רופא העיניים וקבל חוות דעת נוספת.

שינוי מספר

יש אמנם שינוי מסויים. צריך לזכור שבדיקת מספר בילדים צריכה להיות לאחר מתן טיפות להרחבת אישונים כגון ציקלוגיל. אם אחת מהבדיקות לא נעשתה כך הרי היא אינה מדוייקת וזו אפשרות להבדל בין שתי המדידות. אם אמנם שתי המדידות מדוייקות יש להמשיך לעקוב ובמידה ויש בהמשך התקדמות הצילינדר צריך לשלול קרטוקונוס על ידי ביצוע מיפוי קרנית. לציין שקרטוקונוס בגיל 9 הוא מאד לא שכיח.
בברכה,

דש1דש

New member
ומה דעתך, דוקטור, על שינוי מספר

משלילי לחיובי.... ועוד בכזו קפיצה (מינוס חצי לפלוס שלושת רבעי)
האם זה בכלל הגיוני?
להזכירך - היא לא רק בדקה בממוחשב אלא גם עשתה התאמת משקפיים עם בדיקה יסודית של מה המספר שהכי נוח לילדה וזה מה שיצא לה (פלוס עם שני צילינדרים)

האמת שחשבתי שאולי החליפו לי את הילדה

דש1דש

New member
אבל שינוי קוטביות?

וקבעתי תור ליום שישי לרופא אחר, כי אני מודאגת ורוצה שתראה טוב.....

אבל שינוי קוטביות?

אני מניח שהבדיקה היתה יסודית אבל כפי שכתבתי בדיקת מספר בגיל 9 צריכה להיות עם ציקלופלגיה - טיפות ציקלוגיל, על ידי רופא עיניים ילדים.
בברכה,

למעלה