שינוי מקצוע, האם כדאי

Ncoder

New member
שינוי מקצוע, האם כדאי

שלום,

התחלתי עבודה חדשה (במקום חדש) בתפקיד שונה ממה שעסקתי בו ב-8 השנים האחרונות, לעבודה זו הגעתי לאחר כ-5 חודשי אבטלה ובעצם הסכמתי לעבודה זו רק בגלל שיש לי את הידע והכישורים ובמיוחד בגלל רצוני להיכנס כבר לעבודה, אני עובד כבר כמעט חודש.

בתפקיד הקודם שימשתי כמנהל ייצור כפוף למנכ"ל וכעת התפקיד החדש הינו בתחום ההנדסה כפוף למנהל הנדסה שכפוף למנכ"ל.

התפקיד החדש הרבה יותר קל ופשוט ומבחינת השכר אני דווקא מרוויח הרבה יותר ממה שהרווחתי קודם.
במקרה התפנה בחברה החדשה תפקיד ניהולי בייצור, האם כדאי שאציע את מועמדותי?
החשש שלי:
1. איך הגשת מועמדות תתפרש כלפי המנהל שלי?
2. במידה ואשאר בתפקיד הנוכחי, אם אצטרך למצוא עבודה חדשה איך אוכל להסביר שכביכול ירדתי במעמד ובחרתי לעבוד בתפקיד שונה?

חגי שלו

New member
ירידה
בתפקיד ואיך לעלות ממנה

שלום לך,

אני מבין את המצב שאליו נקלעת בו נאלצת לרדת ברמת התפקיד (אם כי לא בשכר) כדי לצאת מאבטלה ולחזור לעבודה. אני גם מבין שאתה מודע לכך שהירידה לא נראית טוב בקורות החיים שלך ועלולה לפגוע במציאת תפקידים מתאימים בעתיד.
אוקי, זה כבר נעשה ואת הנעשה אי אפשר להשיב אז אתמקד בעתיד.

אני ממליץ לך להגיש מועמדות לתפקיד הניהולי שהתפנה ביצור. הדרך הכי טובה להתקדם היא בתוך הארגון שבו אתה עובד ואם נוצרה הזדמנות – קפוץ עליה. נכון שיש כאן נקודה עדינה עם המנהל הנוכחי שלך. במקרה כזה, לא הייתי מציע את המועמדות לפני שאתה מדבר עם המנהל שלך.

יש כמה דרכים לעשות את השיחה הזאת. בכל מקרה, זה צ"ל בדרך של רתימה. הייתי מתחיל בלשתף אותו שטוב לך בעבודה, אך היא קלה ופשוטה לעומת הרמות שעבדת בהן בעבר ושאתה יכול ומסוגל ליותר, כולל לתרום יותר לחברה. מכאן, תאמר לו שאתה שוקל להגיש מועמדות לתפקיד שהתפנה, לא כי לא טוב לך, אלא כי זו הזדמנות מבחינתך. אך מכיוון שרק התחלת לעבוד בחברה, אתה לא רוצה לעשות זאת ללא התייעצות איתו (עם המנהל שלך). ואז שאל לדעתו.

יש סיכויים טובים שהוא יגיד לך "לך על זה" ואז אפילו תוכל לשאול אותו אם הוא יוכל לתמוך במועמדותך.
אם הוא ישלול את העניין, לא הייתי מוותר, אך ההתנהלות המועדפת חורגת מיכולתי להדריך אותך כאן בפורום זה.

לגבי שאלתך ה-2, זה אכן לא פשוט להסביר. מכיוון שזה כעת לא רלבנטי, אני מציע שלא תשבור את הראש על זה עכשיו אלא "כשתגיע לגשר". כי הנסיבות אז, אם בכלל זה יקרה, עשויות להיות שונות מאלו כרגע ואין טעם להתכונן לכך מעכשיו.
הייתי רק אומר שככלל, אני לא ממליץ לרדת בתפקיד בעת חיפוש עבודה ולנסות עד כמה שאפשר לא להתפשר, גם במחיר של אבטלה ארוכה וקושי כלכלי. זה פשוט הופך לכתם שמשפיע לרעה על כל המשך הקריירה.

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי

Ncoder

New member
תודה רבה, שאלה נוספת

אכן הבוס הבין והיה לארג ואפילו הבטיח לנסות לעזור לקדם אותי.
&nbsp
אבל בינתיים אני מבין את המשכורות בשוק והאמת היא שאני מרוויח גם בשכר וגם בתנאים מעל הממוצע בהשוואה לתפקיד הניהולי הספיציפי הזה.
אני לא אשקר הפיתוי הוא גדול מאוד להישאר בתפקיד הירוד הנוכחי (פחות כאבי ראש פחות אחריות ולהרוויח הרבה יותר
).
&nbsp
למרות זאת אני בכל זאת שואף לתפקיד הניהולי כהמשך ישיר למה שעסקתי בו בעיקר בשל הסטטוס ועל מנת לשמר רצף הגיוני בקורות חיים.
&nbsp
בכל מקרה אני לא חושב שכדאי להיות בתקופת אבטלה ארוכה (נניח יותר מחצי שנה) בכל מחיר!
האם יותר קל להסביר למעסיק למה לא עבדת תקופה ארוכה כי רצית לשמור על ה"יוקרה" או שיותר קל להסביר שבחרת זמנית לעבוד בעבודה ירודה בתנאי שהשכר יהיה שווה (או במקרה שלי יותר גבוה)?
יש אפשרות שמעסיק יעריך את השיקול דעת שלי בבחירה ה-2.

חגי שלו

New member
איך להסביר למעסיק

לא כ"כ הבנתי את הרקע לשאלתך הנוספת.
אם אתה עובר לתפקיד הניהולי בתוך הארגון, אז אין לך בעיה "להסביר מדוע ירדת" כי אתה יכול לדלג בקורות החיים על כמה חודשים שבהם ירדת או להסביר שירדת כדי לעלות בתוך הארגון.

אם עוד לא קיבלת את התפקיד הניהולי, אני שוב מציע לא לדאוג עכשיו בשל משהו שאולי תצטרך להסביר בעתיד. דיה לצרה בשעתה ואינך יודע איך תתגלגל הקריירה שלך ואם בכלל תצטרך להסביר בעתיד את הירידה.

בכל מקרה, לדעתי הסבר 2 אכן טוב יותר. אתה יכול גם להוסיף שזמנית יותר חשוב לך היה לעבוד ולפרנס את המשפחה גם בתפקיד נחות, מאשר להיכנס לקשיים כלכליים בשלב קריטי בחיים שלך.
ב ה צ ל ח ה !!!

למעלה