שינוי סביבת הלמידה>שיפור הלמידה (?)

Zyklon

New member
שינוי סביבת הלמידה>שיפור הלמידה (?)

קראתי מחקר הטוען כי אזור הלמידה, מבנהו, צבעו, מיקומו משפיע מאוד על היכולות הלימודיים, נערך ניסוי בחברה גדולה, כחודש האנשים עבדו בחדר חשוך הצבוע צבעים קהים, נרשמו השגייהם, מהירות עבודתם ויעילת העבודה, לאחר מכן צבעו את החדר בצבעים בהירים, ואותם האנשים נבדקו ונראה כי יעילות העבודה ומהירותה השתפרה פלאים... מה דעתכם?..האם יש למקום העבודה/למידה השפעה על היעילות?... והאם אותה השפעה מורגשת?..(כלומר האם שווה להשקיע זמן בשיפוצים כדי לשפר כביכול את השגי התלמיד/העובד) תודה מראש..

בבדאי שלסביבה יש קשר. השאלה היא

לאיזה גורמים בסביבה ועבור איזה תלמיד/עובד. סביבת עבודה בה עובד אחד יכול לשאול את העובד השני בקלות כל שאלה במקום להשקיע מעט במציאת התשובה בעצמו, מקשה על הריכוז של העובדים. כולם שואלים את כולם שאלות כל הזמן ומפתחים דיונים חצי רלוונטים במקום לעבוד. יש הרבה תלמידים שקשה להם להתרכז בחדר שיש בו עוד 40 תלמידים. בגלל הרחש או בגלל עצם נוכחות האחרים. לחלק מהתלמידים האלה אין שום בעיה ללמוד כשהם לבד. הצרה היא שבדיקות קשב וריכוז נעשות לרוב כשהנבדק והבודק לבדם ולכן לא תמיד עולים על הבעיות של החבר'ה האלה למרות שמשלמים על אבחון והם לא מקבלים המלצה ללמוד לבדם מקריאה במקום לנסות לקשיב למורה בנוכחות 39 תלמידים אחרים. מה לגבי צבע הקירות? המחקר תואם את הדיעה הקדומה שלי. האם ידוע לך על מקחרים אחרים עם תוצאה דומה? איפה התפרסם המחקר הזה?

Zyklon

New member
מהי הדיעה הקדומה שלך?..

קראתי מחקר אחד בעיתון הארץ נדמה לי, לפני כשנה.. וראיתי תוכנית על העניין בדיסקברי.. יש עוד תאוריה האומרת שיש להחליף מקום ישיבה/חדר וכו' בתדירות גבוהה, על מנת ליצור סביבה "מקורית"..וכך לייעל את תהליך הלמידה.. נשמע הגיוני, לא כך?..

הדיעה הקדומה שלי תואמת את זיכרונך

מהמחקר. סביר שראיתי תוכניות טלביזיה דומות.

למעלה