שינוי סדר של אלבומי התמונות

I A m i t I

New member
שינוי סדר של אלבומי התמונות

יש קטע מוזר כזה בפייסבוק שהם עדיין לא נתנו את האפשרות לשנות את הסדר של האלבומי תמונות. הסדר משתנה כאשר אתה משנה אלבום מסויים או מוסיף לו תמונה. וככה קרה שהוספתי תמונה אחת לאלבום ישן מאוד ועכשיו הוא מופיע לי ראשון ברשימה! כשחפרתי מצאתי אנשים שמציעים להוסיף תמונה ולמחוק בכל אלבום לפי מה שאתה רוצה שיופיע ראשון וככה בעצם לשנות את הסדר, זה אמנם שיטה מציקה וסתם עבודה אבל אני יכול לעשות את זה יש לי כולה 8 אלבומים, אבל אם אני יעשה את זה לכל החברים שלי בדף של האלבומים שעודכנו לאחרונה כל האלבומים שלי יופיעו ראשונים וממש לא בא לי שזה יהיה ככה. אז.. יש אפשרות לעדכן אלבום ושהוא לא יקפוץ בדף של האלבומים המעודכנים?

meital always

New member
פייסבוק- עידכון אלבומים

כמו שכתבת, נכון להיום לא ניתן לשלוט בסדר של האלבומים, והאלבום האחרון שעודכן- יופיע ראשון בסדר. מסתבר שהבעיה שלך היא בעיה שמציקה להמון גולשים בפייסבוק בכל העולם שפנו בענין הזה, ובפייסבוק הבטיחו שבעדכון הגרסה הקרוב יפתרו או ישפרו את הבעיה, אבל נכון להיום אין דרך לעשות זאת. הטריק היחיד הוא באמת (כמו שכתבת) לבצע עידכוני סרק ובאמצעותם לשלוט בסדר.

I A m i t I

New member
כן.. אבל יש דרך שהעידכונים האלה לא יופיעו בדף

של כל האלבומים שעודכנו לאחרונה?

meital always

New member
עמית-

כשאתה אומר "הדף של כל האלבומים שעודכנו לאחרונה"- אתה מתכוון לדף News Feed שבו מופיעות כל ה"חדשות" אצל כל אחד מהחברים שלך? או לדף האישי שלך (Wall) ? אתה רוצה שבכל פעם שאתה מעדכן תמונה באלבום- החברים שלך לא יוכלו לראות את זה בדף News Feed שלהם?

meital always

New member
טוב, עד שתחזור אני אענה לך מתוך הנחה

שהכוונה שלך היתה לדף החדשות News Feed : בפייסבוק יש לכל חבר אפשרות להחליט על מספר פעולות, שאם יבצע אותן בכרטיס שלו – הן לא יופיעו אף פעם בדף החדשות (News Feed) של אף אחד מחבריו. לדוגמה רישום הערות על תמונות, הוספת חברים ועוד ועוד. לצערי, נכון להיום אין אפשרות כזו לגבי הוספת תמונות באלבומים, אלא רק לפעולות אחרות כמו הדוגמאות שנתתי. סביר מאוד שבעתיד מגוון האפשרויות הזה יורחב. כדי לבצע זאת, הקלק למעלה על Settings ואז על Privacy ואז על News Feed . בצד שמאל סמן (או הסר) את הסימון בתיבות שבקטגוריה : Actions visible to friends . אגב, כאשר אתה מסיר (מוחק) תמונה מאלבום- זה לעולם לא יופיע בדף החדשות (News Feed) של החברים שלך. לעומת זאת כאשר אתה מוסיף תמונה חדשה לאלבום (ולא משנה אם היא היתה שם בעבר או לא)- זה עשוי להופיע בדף החדשות של החברים שלך. למה הכוונה "עשוי להופיע"? התשובה המלאה היא שזה לפעמים יופיע אצלהם ולפעמים לא, תלוי במספר גורמים. בפייסבוק יש מנוע די מורכב שמחליט אילו פעולות שהתרחשו בכרטיס שלך (כמו לדוגמה צירוף תמונה לאלבום) יופיעו בחדשות של החברים ואיזה לא, ואפילו אצל איזה מהחברים זה יופיע ואצל איזה לא. כמובן שמה שהגדרת שלא יפורסם אף פעם (כפי שהסברתי קודם) – לא יופיע באף מקרה. הקריטריונים של המנוע הזה הם נושא למאמר ארוך בנפרד, אבל כרגע אני רק אתן דוגמה: בדיוק כשם שקודם ראינו שניתן להחליט אילו פעולות שלי יפורסמו אצל אחרים, כך גם ניתן להחליט אילו פעולות של חברים אחרים יפורסמו בדף החדשות שלי ואילו לא. אתה יכול להחליט איזה סוג של סיפורים יופיע יותר ואיזה פחות, על איזה חברים בדיוק לפרסם סיפורים ומאיזה להתעלם וכו'. אם למשל אחד החברים שלך בחר להתעלם מהסיפורים שלך או לחילופין להתעלם מסיפורים שקשורים להוספת תמונות, רוב הסיכויים שעידכון האלבום שלך לא יופיע אצלו בכלל. גם ההיפך נכון- מי שקבע שהוא מתעניין בך במיוחד או מתעניין באופן כללי בנושא התמונות- יקבל את העידכון הזה די בוודאות. אם מישהו לא עידכן רצונות אישיים מיוחדים- המנוע של פייסבוק יחליט לפי הקריטריונים שלו איזה אירועים לפרסם, באיזו תדירות ובאיזה היקף. כך שבשורה האחרונה, חלק מהחברים שלך יראו את העידכון הזה וחלק לא, תלוי במספר רב של גורמים.

meital always

New member
אהה, עכשו הבנתי למה אתה מתכוון

במקרה כזה- אם אתה מוחק תמונה מהאלבום זה לא יקפיץ את האלבום לראש הדף הזה, ואם אתה מוסיף תמונה חדשה לאלבום (ולא משנה אם היא היתה שם קודם או לא)- האלבום שלך יקפוץ לראש הרשימה. נכון להיום אין לך אפשרות לגרום לכך שהעידכון לא יקפיץ את האלבום לראש הרשימה.

למעלה