שינוי סטטוס מויזת סטודנט לגרין קארד

smoky20

New member
שינוי סטטוס מויזת סטודנט לגרין קארד

שלום לכולם,

אז אני עם ויזת סטודנטF1 אשתי אזרחית אמריקאית ולביתנו התינוקת יש גם ויזת F2 אנחנו גרים בארה"ב מעל חודשיים ואנחנו מעוניינים בקרוב להגיש את הבקשה לגרין קארד לבתי ולי. הבנתי שבמצב שלנו מדובר בהליך בירוקרטי בעיקר והתהליך אמור להיות פשוט וקצר.

יש לנו כמה שאלות בנושא:

1- מהניסיון שלכם, מה פרק הזמן המשוער להליך זה? תוך כה זמן מקבלים את הגרין קארד, אישור העבודה ו- SSN? איזה מסמכים אני צריך להכין מהארץ לתהליך?

2- האם אפשר לצאת מארה"ב בזמן ההליך או שצריך להגיש בקשה מיוחדת ליציאה?

3- אנחנו מתלבטים מתי להגיש את הבקשה לגרין קארד, נישאנו בטקס רפורמי בישראל וכדי שהרשויות יכירו בנישואים שלנו נישאנו בשנית בחו"ל בחתונה אזרחית. טרם עברו שנתיים מאז החתונה האזרחית ואנחנו מתלבטים האם להמתין את פרק הזמן בכדי שיחלפו שנתיים ורק אז להגיש את הבקשה לגרין קארד. נשמח לשמוע בעד ונגד בנושא זה, מה היתרון העיקרי בהגשת הבקשה לאחר שחלפו שנתיים מהחתונה?

4- הבנתי שבמצב שלנו אנחנו צרכים להגיש טפסים 485-I ו- 130-I, תוכלו בבקשה לאמת שאלה הטפסים הרלוונטי להליך שלנו ושלא צרכים להגיש טפסים נוספים?

תודה מראש ושנה טובה

John the Savage

New member
לכל שאלה תשובה

1. התהליך כולו מרגע הגשת הטפסים ועד קבלת הגרין קארד יכול לקחת בין 4 חודשים לשנה. זה משתנה בהתאם לעומס במשרד המקומי שמטפל בבקשה שלכם ולכן קשה לתת הערכה מדוייקת.

תוך כ-3 חודשים מזמן הגשת הטפסים מקבלים אישור עבודה ואישור נסיעות.

2. בזמן שמגישים את הטפסים מגישים גם בקשה לאישור נסיעות. אפילו אם אין נסיעה מתוכננת כדאי להגיש ליתר ביטחון. את אישור הנסיעות מקבלים יחד עם אישור העבודה (כרטיס משולב אחד לשני האישורים ביחד). כל עוד לא קיבלתם את אישור הנסיעות אין לצאת מארה"ב.

3. אם לא עברו שנתיים מאז החתונה ועד הראיון, מקבלים גרין קארד מותנה לשנתיים ואז אחרי שנתיים צריך לבקש הסרת תנאים, שזה אומר עוד טפסים ועוד עמלות, ואולי גם עוד ראיון (לפעמים פוטרים מראיון, אבל לפעמים לא).

שים לב שמה שקובע זה הזמן שעבר מאז החתונה ועד תאריך אישור הגרין-קארד, כלומר תאריך הראיון, ולא תאריך הגשת הטפסים. לא ציינת כמה זמן עבר מאז החתונה, אבל אם לא צריך לחכות יותר מידי אפשר לשקול להגיש את הטפסים כ-3-4 חודשים לפני שתחגגו שנתיים לנישואין האזרחיים שלכם, ליתר ביטחון.

4. ראה רשימת טפסים ומסמכים נלווים כאן:
http://ovrimtousa.50webs.com/index.php?title=שינוי_סטטוס_לגרין_קארד_בארצות_הברית_בעקבות_נישואין

smoky20

New member
מה לגבי שינוי סטטוס מ F2 לגרין קארד

היי, תודה על התשובה המפורטת!

כמה שאלות המשך-

1- מה ביחס לשינוי סטטוס לביתנו מויזת F2 לגרין קארד, מדובר באותם טפסים שאני (ויזת F1) מגיש? הרי העילה לבקשה היא שונה משלי.

2- בנוסף- רק כדי לחדד את עניין הפרוצדורה והאשרות שמדקבלי תוך כדי התהליך, אני יכול להניח שמרגע שאני מקבל אישור עבודה (לפני שאני מקבל את הגרין קארד) אני מקבל גם SSN למטרת תשלום מס?

3- לא ברור לי לגמרי איזה טפסים צריך, אם בכלל, להביא מהרשויות בארץ? צריך להמציא היעדר עבר פלילי מהמשטרה? הדבר רלוונטי גם לביתנו התינוקת?

4- בבקשה לשינוי סטטוס מויזת סטודנט F1 ו- F2 צריך להראות יכולת כלכלית או שיהיה לנו ספונסר?

תודה מראש,

John the Savage

New member
תשובות המשך

1. עבור הילדה צריך להגיש בקשה נפרדת עם טפסים נפרדים. הטפסים הם בדיוק אותם טפסים, להוציא העניין של "הוכחת אמיתות נישואין", וכפי שאתה מנחש גם אין צורך להגיש בקשה לאישור עבודה עבורה ... כן צריך הוכחה שהיא הבת של האזרחית, כגון תעודת לידה. אבל את זה צריך בכל מקרה.

2. ברגע שמקבלים אישור עבודה אפשר לגשת עם אישור העבודה למשרדי הסושיאל סקיוריטי ולהוציא SSN.

3. יש את רשימת כל המסמכים שצריך בקישור שצירפתי בהודעה למעלה. כפי שאתה רואה, אין ברשימה אישור העדר עבר פלילי מהמשטרה, וגם אין תעודת שחרור מצה"ל. וזה בגלל שבתהליך מארה"ב אין צורך בשניהם.

4. כן, צריך להראות יכולת כלכלית. בשביל זה מבקשים למלא את טופס I864. גם זה מופיע ברשימה בקישור שצירפתי למעלה. אם אין לכם יכולת להראות יכולת כלכלית בכוחות עצמכם על ידי משכורת ו/או נכסים שלכם, אפשר לצרף קו-ספונסור נוסף.

smoky20

New member
ספונסר

תודה רבה על התשובות, עזר לנו להבין את התהליך!

שאלת חידוד לגבי ספונסר-
אם נדרש לתמיכה של ספונסר על מנת לעמוד בדרישות הכלכליות, מי יכול להיות ספונסר? הוא חייב להיו אזרח אמריקאי או גם משפחה בישראל יכולה להיות ספונסר?
בהמשך לשאלה למעלה, אם ספונסר חייב להיות אזרח אמריקאי, האם ספונסר יכול להיות אזרח שמתגורר בישראל בדרך קבע?

תודה ושנה טובה!

John the Savage

New member
לרוב אדם שמתגורר בישראל דרך קבע לא יכול להיות ספונסור

אחת הדרישות הבסיסיות בכדי להיות ספונסור זה יכולת להראות הכנסה מספיקה בהתאם לדיווח שלהם למס ההכנסה האמריקאי. דיווח למס בישראל לא נחשב. גם אם הם אזרחים אמריקאים, וגם אם הם מדווחים ל-IRS, לאזרחים אמריקאים שגרים מחוץ לארה"ב יש פטור ממס עד לסכום מסויים. אם הם משתמשים בפטור הזה, יש סיכוי גבוה שהדיווח שלהם ל-IRS לא יראה הכנסה מספיקה.

מהסיבה הזו, רצוי שהספונסור יהיה אדם שגר בארה"ב.

למעלה