שינוי סטטוס מתוך ארה"ב - מה על הויזה בדרכון?

Fellowship

New member
שינוי סטטוס מתוך ארה"ב - מה על הויזה בדרכון?

במידה ומשנים סטטוס מתוך ארה"ב מ J1 ל H1B,
להבנתי פיזית בדרכון שום דבר לא משתנה, אבל מן הסתם ויזת ה J1 לא רלוונטית יותר ואי אפשר להכנס עמה חזרה לארה"ב, במידה ויוצאים.
כמו כן, הבנתי שבמידה וטסים לישראל, אז צריך לקחת בחשבון שבזמן השהות בישראל יש צורך להוציא ויזת H1B שתודבק בדרכון.
(עניין של מספר ימים, כדאי לקבוע תור מראש).

1. מה קורה במידה ולאחר שינוי הסטטוס מתוך ארה"ב צריכים לטוס, אבל לא לישראל, אלא לאירופה, האם אותה הכלל חל גם במקרה זה?
במהלך שהות של מספר ימים בודדים בכנס באירופה, צריכים לפנות לשגרירות ארה"ב באותה המדינה ולהוציא ויזה?

2. שמעתי שיש אפשרות להוציא את הויזה באחד ממעברי הגבול של ארה"ב, עם מקסיקו לדוגמא,
וזאת כאשר נמצאים עדיין בתוך הצד האמריקאי, האם יש אמת בשמועה?

John the Savage

New member
ויזה ושינוי סטטוס

כאשר עושים שינוי סטטוס, הויזה בדרכון אכן לא מתבטלת. תיאורטית, יש מצבים בהם ניתן להיכנס גם עם הויזה הישנה (לדוגמה ויזת תייר), אבל אז חוזרים לסטטוס הקודם. במקרה הזה זה אכן לא רלווטי שכן ה-SEVIS מתבטל כך שאי אפשר לחזור להיות J1 (וגם לא רצוי).

אכן צריך להוציא ויזה גם אם זו נסיעה לכנס של כמה ימים באירופה, ועקרונית ניתן לבקש את הויזה בשגרירות ארה"ב מדינה אליה טסים, אבל אם יש אופציה אחרת, כדאי להמנע מזה משום שבכל מדינה יכולים להיות כללים שונים בקונסוליות המקומיות לגבי קבלת ויזה ל- third country nationals.

לגבי הוצאת ויזה במעבר הגבול, נראה לי שכבר היה בינינו כאן דיון בעניין, והסיפור של הוצאת ויזה במעבר הגבול נשמע לי תמוהה. ככל הידוע לי, הויזה היחידה שניתן להוציא במעבר הגבול עצמו זו ויזת TN.

guy56782

New member
ממש כדאי לעשות את זה בישראל

לי יש שני חברים שניסו להוציא ויזה במהלך כנס במדינה שהם לא אזרחים בה, אחד נתקע בקנדה לחודשיים והשני קיבל סרוב על המקום בשגרירות ארהב ברוסיה (אבל הצליח בנסיון שני בקונסוליה אחרת).

ChicagoGurl

New member
why was he stuck in Canada?? I got an L1 in Canada just now

And there was no problem.
Instead of going to Israel I went to Toronto to take care of it, got my passport back with the new visa in 3 days.
If you're good and nothing is wrong with your request, there's no reason for it not to go smoothly.
&nbsp
&nbsp

guy56782

New member
יכול להיות שהעיכוב לא היה קשור לקנדה

הוא קיבל TAL אבל ״נרמז״ לו שיתכן וזה היה נחסך ממנו בישראל. הרושם שאני קבלתי משניהם זה שזה אפשרי במדינה שלישית אבל סיכויי ההסתבכות יותר גבוהים.

Kender00

New member
האם זאת היתה ויזה חדשה (פעם ראשונה של ויזה L) או הנפקה של

חותמת חדשה אחרי ההארכה של הויזה שהיתה?
&nbsp
אני חושב (אבל לא בטוח) שלגבי חידוש ויזה שכבר היתה אין בעיה בקנדה אבל להוציא וליזה שלא היתה בעבר (לא ההארכה) הם עושים בעיות
אבל כפי שרשמתי אני לא בטוח בזה

Kender00

New member
עדכון:

זה מה שמופיע לגבי TCN שרוצים לויזה בקנדה:
https://ais.usvisa-info.com/en-ca/niv/information/tcn
&nbsp
וזה ל TCN שרוצה להוציא במקסיקו:
https://mx.usembassy.gov/es/visas-es/ciudadanos-de-otro-pais/
&nbsp
על פניו נראה שניתן להוציא בקנדה אבל הם מציינים שעדיף להוציא במדינת התושבות שהיתה לפני המעבר לארה״ב (Home country)
והם גם מציינים שבגלל דרישה גבוהה של אנשים שבויזות זמניות שגרים בארה״ב אין להם אפשרות לטפל בכולם אז הוא יקח הרבה זמן להמתין לפגישה או לא לקבל מועד לפגישה בכלל...

JimmyGee

New member
Should be easier in Canada

In my opinion it would be easier and less rissky to get an H1B passport stamp at a US consulate in Canada than at a third country in Europe.
There is always some risk but that risk exists in Israel as well.

ChicagoGurl

New member
It was indeed an extension of existing L1, but

With the recent regulations stating any "extension" of L visas should be treated like a new application, we filed accordingly., ie the lawyers compiled all the documents as if we are filing for a new L1.
I think it's just a case by case basis, mine was straight forward and there was no reason to not approve the petition, other people may encounter problems regardless of where they file. It also has to do with the specific consular officer who interviews you. Both my interviews were quick and basically just a formality, but I heard "horror" stories about lengthy interviews and diving into the details of every enclosed document even from the Tel Aviv embassy

Fellowship

New member
תודה, אז אין פתרון פרקטי לנושא מאשר לטוס במיוחד לישראל?

קצת הזוי בעיני שאי אפשר לעשות זאת מתוך ארה"ב, אבל זה לא ממש יעזור

&nbsp
אז בנסיעה של 3-4 ימים לכנס באירופה, צריך להאריך את הנסיעה בעוד מספר ימים רק לטובת הבירוקרטיה הזו,
לברר היכן השגרירות ממוקמת, לטוס/לנסוע אליה, פעמיים, כדי למסור ולקבל את הדרכון חזרה,
וזה בתקווה שהם בכלל יקבלו ויטפלו בבעיה (גם אם בודקים זאת מראש),
ובמקרה הפחות טוב אף להתקע באירופה, אולי אפילו לתקופה ארוכה?
&nbsp
פרט לטיסה לישראל במיוחד רק כדי לטפל בבירוקרטיה הזו, אין אופציה פרקטית נוספת?

JimmyGee

New member
It used to be possible to do it in Canada

Not at the border but at the American embassy in Canada

A friend of mine did it in the American embassy / consulate in Toronto or Ottawa.
He scheduled an appointment then drove to Canada, got the H1B and came back.
This was 10 years ago. Not sure if this option is still viable.

למעלה