כנראה שה kernel טוען את המודול eepro.o עם io ו irq לא נכונים. כתוצאה מזה, אין זיהוי לכרטיס רשת שלי. איך אפשר לעשות uninstall למודול הזה ולטעון אותו מחדש עם פרמטרים נכונים? ניסיתי insmod eepro.o io=7000 irq=9 וקיבלתי device busy. יש דרך?
נסיון למחוק את המודול נתקלים בתגובה שהמודול לא נטען בכלל... insmod אומר שה device busy. ב dmesg, ה kernel מנסה לטעון את eepro100.o ולא מצליח - איך אפשר לדעת עם אילו פרמטרים מתבצעת הטעינה, איך אפשר לשנות אותם, ואיך אפשר לטעון את eepro.o במקום eepro100.o? ברק.
שינוי alias של eth0 (אם לזה אתה מתכוון) לא עוזר במיוחד. עד כמה שהצלחתי להבין, ה kernal מנסה לטעון את eepro100 עם פרמטרים שגויים שאין לי מושג מאיפה הביא אותם. מה שחשבתי לעשות זה להסיר את המודול הזה ולהריץ אותו מחדש עם io ו irq נכונים, או לטעון את eepro. השאלה אם אפשר לעשות את זה אחרי שה kernal עלה או שצריך לקמפל את הכל מחדש (לא שיש לי מושג איך עושים את זה...) או להחליף כרטיס רשת (לא בעתיד הקרוב). עם כרטיס רשת אחר (3com) על תחנה אחרת הכל הלך חלק!!! ההפצה היא redhat 7.0
עם איזה קימפול קרנל וזהו. אגב, בדקת שזה לא איזה באג בקרנל בכלל ? ואגב קמפולים ושאר ירקות, אם אין לי מודולים במערכת, אני עדיין צריך את הmodules.conf ? אם כן, איך יוצרים אותו ? תודה מיכה
תבדוק על מה מדובר .. אני יודע על מה אני מדבר, לא מדובר כאן ב alias כמו שאולי נהוג לחשוב.. מדובר כאן בנתינת שם להתקן על מנת שכאשר משתמש ירצה להפעלי עליו קריאת ifup או ifdown הוא לא יצטרך להשתמש בשם ההתקן כלומר לכתוב משהו כמו " ifup eepro100 " מכוון שמנסים להגיע לשקיפות חומרה מסויימת . מדבר לזה בקובץ הנ"ל ניתן לממש סעיך option על התקן או מספר התקנים ולהעביר פרמטרים כגון כתובת io וכיוצ"ב לטעינתם ..