שינוי קלפי לקראת הבחירות-עידכון

שינוי קלפי לקראת הבחירות-עידכון

קיבלתי תשובה במייל מיו"ר המחוז שלי שאין אפשרות להזיז את הקלפי בה אני רשומה.
אני לא מבינה מי חשב שהגיוני שאסע שעה מהבית או לחלופין חצי שעה מהעבודה (ואני גרה ועובדת בערים לא קטנות) כדי להצביע. למה לא חשבו על קלפי ניידת או משהו בסגנון?
כתבתי במייל שהבקשה נובעת ממצב רפואי שלא מאפשר לי ובכל זאת...
חבל.

באמת חבל.

גם אני ככל הנראה אוותר על ההצבעה מאותה סיבה. האמת שבכל מקרה אני עובדת כעת במקום פרטי לא לפי דירוג העוס (אני בכלל יושבת על תקן תרפיסטית ולא עוס...) כך שבכל מקרה במקום העבודה הנוכחי האיגוד פחות רלוונטי עבורי. אני מקווה שאנחנו חריגות ושלשאר העבודות יש אופציה נגישה כדי לבחור.

אם יש לך בעיית ניידות

תוכלי להצביע בכל קלפי נגישה שמפוזרת ברחבי הארץ, גם ליד ביתך.

scorpia88

New member
זה נכון שקשיים נערמים

אבל זה לא הופך את ההצבעה לחשובה יותר, אם כן? שר הפנים אלי ישי אחראי על כל הנושא הזה - תבדקי מי פועל לעידוד הצבעה והנגשה, ויש מפלגות כאלו - ותצביעי להן. לא חבל שדווקא אנשים שאכפת להם, יוותרו על הטרחה הזאת שמגיעה סך הכל כל כמה שנים? אני חלילה לא מזלזלת, ואני כסטודנטית שלומדת מאוד רחוק מהבית רותחת על זה שאי אפשר להצביע בקמפוס. אבל זה יותר מדי חשוב כדי לוותר, ודווקא עובדים סוציאליים שכל כך חותרים לשינוי? לא באמת לא הוגן, אבל אני גם לא מבינה איך חלקכם לא מתגברים על הקושיהחד פעמי הזה. אין כזה דבר אי אפשר..

אפי1011

New member
ממש צודקת,לא מבינה איך לא חשבו על זה!!!

שיהיה אפשר לעבור קלפי,אני עברתי דירה והתפטרתי בזמן חופשת הלידה,כשהתקשרתי לאיגוד שאני רוצה לממש את זכותי ולהצביע דווקא עכשיו וזה חשוב לי התשובה היחידה היתה שאם זה חשוב שאסע עד למקום עבודתי הקודם להצביע!!!
אומנם זה חשוב ומעצבן אותי כיוון שאני שמול ביתי יש לשכת רווחה...
אז לא אצביע,אךזה חוצפה ומעצבן שלא חשבו על כך...

scorpia88

New member
לפי החוק מחייבים אתכם לעבוד ביום הבחירות?

יש פה רשימה של כל מי שמחויב להעבודה, עבודה סוציאלית לא כתובה. אין לך אפשרות להגיע לעבודה מאוחר יותר לשם כך? מבחינה חוקית אי אפשר לחייב אותך להגיע.

מדובר בבחירות לאיגוד העו"סים

וכן, לצערי כרגע אני לא יכולה מסיבה בריאותית להתגבר על הקושי ואני לא רואה את הפורום הזה כמקום מתאים לפרט.

זה נראה ממש כמו מגמה להערים קשיים על ההצבעה

שיהיו כמה שפחות מצביעים. הזוי בעיניי. למה אני לא יכולה להצביע בלשכת הרווחה בעיר מגוריי, שנמצאת מרחק רחוב אחד ממני??? זה ממש לא ברור. "מכריחים" אותי להפסיד עבודה כדי לנסוע לעיר שנמצאת 20 ק"מ ממקום העבודה הקבוע שלי (וגם שם אני עובדת רק חצי משרה). השעתיים היחידות בהן אני יכולה להצביע זה שעתיים בהן אני מעבירה קבוצה באופן פרטי, על השעתיים הללו אני מקבלת שכר גבוה יותר מאשר יום עבודה כשכירה. אז האיגוד הפסיד אותי ואני גם מתכוונת לבטל את החברות שלי באיגוד כי הוא כבר לא רלוונטי עבורי. מקווה שתיבחר מישהי נורמלית.

atargel

New member
נגישות קלפיות

שלום לכולן/ם,
קודם כל, אני שמחה על הרצון שאני רואה כאן להצביע בבחירות לאיגוד.
שנית, מצ"ב רשימת הקלפיות לבחירות באיגוד - למי שזה יכול לסייע לה/ו.

אני יודעת שהמצב רחוק מלהיות אידיאלי מבחינת נגישות הקלפיות, אבל כדי שנוכל באמת לעשות שינוי, בואו נתאמץ כולנו יחד. אני לא מכירה את הקשיים האישיים של כל אחת ואחת ואני חלילה לא מזלזלת, אבל כדי שהאיגוד באמת יהיה רלוונטי עבורנו, צריך לבחור את הנציגים/ות שייצגו אותנו הכי טוב ורק כך נוכל לשנות את האיגוד ולהפוך אותו לדמוקרטי יותר, נגיש יותר (!!), מחובר יותר לשטח ובעיקר - רלוונטי לכולנו!

אשמח לענות לשאלות ולסייע במה שאני יכולה,

יום טוב!
עו"ס עתר גלדמן-דותן
מועמדת לצירה באשכול העמותות במחוז מרכז

עכשיו אני בכלל לא מבינה למה שלחו אותי

לקרית אונו.
אני עובדת ביהוד - יש קלפי ביהוד.
לפני כן עבדתי בהרצליה, במידה ולא מעודכן באיגוד שעברתי להרצליה - יש קלפי בהרצליה!
אני גרה בהוד השרון ויש קלפי בהוד השרון.

אבל שולחים אותי לקרית אונו. ומילא זה, למה מאפשרים לי לבחור רק למשך 3 שעות??? למה הקלפי לא פתוחה יותר שעות? או לפחות שתהייה פתוחה מהבוקר כדי שיהיה אפשר להגיע לפני העבודה, או בשעות הערב שיהיה אפשר לבוא אחרי העבודה?? דווקא באמצע היום מ-13 עד 16? זה נשמע לך הגיוני?

בבחירות להסתדרות היו את כל שעות היום ואני זוכרת שבחרתי בשעות הבוקר לפני שיצאתי לעבודה. בבחירות לפריימריז של מפלגת העבודה הצבעתי בשעות אחה"צ ובאתי עם הבן שלי. ממש לא ברור לי למה הבחירות נראות ככה, הסיבה היחידה שעולה לי היא שרוצים שיהיה אחוז הצבעה נמוך.

atargel

New member
קלפית

היי,
שלחתי לך מסר בפרטי.

חשוב לציין שהבחירות להסתדרות וגם הבחירות במפלגת העבודה מיועדות לקהל בוחרים גדול הרבה יותר מקהל העו"סיות הבוחרות ולכן הקלפיות מצומצמות בהתאם. אין בזה כדי להגן על האיגוד או על ההתנהלות, אלא כדי להסביר מדוע זה כך.
אין ספק שנושא הנגישות לבוחרים/ות הוא אחד הנושאים הכי בוערים שצריך לטפל בהם בתוך האיגוד.

עתר

מילא המיקום. אם היו שעות יותר ארוכות

להצבעה אז הייתי טורחת ומגיעה לקרית אונו. אבל 3 שעות זה טווח זמן מאוד מצומצם, אפילו עבור קהל בוחרים קטן יחסית של עו"סיות.

למעלה