שינוי קמח במתכון

מאי2211

New member
שינוי קמח במתכון

טוב אז מצאתי מתכון של עוגיות שניראות ממש טעימות אבל יש בהם 3/4 2 כוסות קמח שזה הרבה אז מישו יודע במה אפשר להחליוף? והנה המתכון למי שרוצה..... עוגיות שוקולד במילוי קרמל חומרים ל-42 עוגיות: 3/4 2 כוסות קמח 3/4 כוס אבקת קקאו קורט מלח 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית אבקת סודה 250 גרם חמאה 11/2 כוסות סוכר חום, דחוסות 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס למילוי: סוכריות טופי קרמל, חצויות לקישוט: אגוזי פקאן קצוצים גס מעורבבים עם 1 כף סוכר מעט שוקולד לבן מומס מנפים יחד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה. מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים והוניל. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס פקאנים קצוצים, ואת תערובת הקמח. מצננים את הבצק שהתקבל 20 דקות. מכסים כל חצי סוכרייה בכף גדושה של בצק. מגלגלים לכדור (מקפידים שהטופי לא יציץ החוצה). לוחצים את הכדור בצד אחד בתערובת הפקאן והסוכר. מניחים את העוגיות במרווחים על נייר אפיה (צד האגוזים למעלה). אופים בחום של 190 מעלות 10-12 דקות. מקררים בתבנית 10 דקות. מעבירים לרשת לקירור מוחלט. טובלים כל חצי עוגיה בשוקולד ומניחים להצטנן, או מזלפים את השוקולד המומס על העוגיה בצורה דקורטיבית. ופה רואים את התמתכון ותתמונה http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=ChefBal&EntryId=1403922&passok=yes
 

shavririt

New member
לדעתי, ממבט ראשון על המתכון-

אין בעייה להחליף את הקמח בתערובת קמחים לפי רצונך: קונדיטור, אורז, טפיוקה, תפוא"ד, תירס.
 

מאי2211

New member
תודה ננסה=] מישו יודע מיניסיון שהוא החליף

אותה כמות של קמח? שיהיה כמה שפחות טעם לוואי חחח כי אני עדיין לא מכירה את כל הטעמים של הקמחים אז אני לא יודעת
 

shavririt

New member
הקמחים הנ"ל ללא טעם לוואי.

ועוד עם כל השוקולד, האגוזים והשאר, לא יהיה הבדל בטעם. אולי קצת הבדל במרקם, זה תראי מנסיון. אם יוצא יבש קצת או להיפך, את משנה מעט בכמויות לפי הצורך.
 

מאי2211

New member
הקטע זה שאני לא יודע לעשות תערובת קמחים.....

בחיים לא נגעתי בקמחים האלה או אכלתי עוגה או עוגיות שיש בהם כאלה קמחים ורק עכשיו אני מתחילה לעשות וכבר עשיתי כמו ספר מתכונים וזה עם מלאאאאאאא מתכונים בלי גלוטן אבל יש כאלה עם גלוטן כמו זה שמיוחדיםם כאלה וניראים גם טעימים אז אני מנסה לשנות ולשים בספר מתכונים
 
את יכולה להשתמש המרמלייט

הקקאו והחמאה והוניל יתנו טעם טוב בהצלחה אמיר התמר
 

shavririt

New member
דווקא חשוב לדעת שהטופי לא מכיל....../images/Emo214.gif

שום מרכיב עשוי מגלוטן.. בטופי קראמל זה יתכן .. והקמחים- אפשר גם רק קמח קונדיטור שקונים בסופר.. אבל תעשי סיור בחנות טבע (או אחת החנויות המתמחות בצליאק), ותמצאי שם את הקמחים האחרים וגם נוספים. הם מצויינים לתערובת לאפיית לחם, פיתות, עוגיות ועוגות וכו', ללא גלוטן. מנסים אז יודעים.
 

מאי2211

New member
חחח כן צריך ליבדוק ויש לי את כל הקמחים בבית

אורז תפוחי אדמה תירס קונדיטור ועוד ועוד חחחח יש יותר מידי סוגי קמחים
 

מאי2211

New member
למישהו יש עוד רעיונות איך לשנות?

ואיי סליחה שאני כותבת מלא על זה אבל אני רוצה לדעת אם מישו פעם שינה מתכון של ככה בערך קמח ויודע בערך בידיוק מה לשים וזה ......... כי קראתי שכמויות גדולות של קמח זה בעיה
 
למעלה