שינוי שיבוץ בחיל האוויר מחיל האוויר

Jack625

New member
שינוי שיבוץ בחיל האוויר מחיל האוויר

יש לי חבר שמשובץ ל"מיזם אלקטרוניקה" בחיל האוויר ואמור להתגייס בדצמבר, וכעת הבין שזה בעצם גיוס לטכני של חיל האוויר(שעליו יש מלא ביקורות רעות) אז הוא שוקל לשנות את השיבוץ.
לפני כמה ימים הוא נפגש עם קצין מיון והוא אמר לו שאם הוא רוצה לשנות את השיבוץ, הוא יצטרך לחכות עד יולי 2014, ולהתגייס לכלל צה"לי, לתפקידים כמו טבח, נהג וכו'.
לי אישית נראה שמחרטטים אותו כדי שלא יצא מחיל האוויר, כי יש הרבה גיוסים גם לפני יולי.
הוא שוקל גם לבקש תפקיד ספיציפי כמו שוטר צבאי(מ"צ דוחות) או שח"מ, אבל הוא רוצה לקבל כמה דעות לפני שהוא פועל.
עכשיו אני מניח שיהיה לו קל לקבל תפקיד כמו שוטר צבאי כי לא נראה לי שרבים מעוניינים בתפקיד.
יש גם דעות חלוקות לגבי חיל האוויר, יש כאלה שאומרים שזה אחלה תנאים, אוכל טוב, וכאלה שאומרים שזה ממש חרא ועדיף לא להיכנס לשם.
אשמח אם תבהירו את הדברים :)

Jack625

New member
תיקון קטן

אוקיי טעות שלי, הגיוס ביולי 2014 הוא לחיל תקשוב, הדחיית גיוס היא לינואר.

bluegreyeyes

New member
בעקרון

מי שמתגייס ביולי 14 אמור לעבור מיונים בקרוב, אז הידיד הזה שלך כן יכול לעבור מיון לתםקיד איכותי.

בכללי, בכלל צה"לי אין תפקידים טובים מי יודע מה, אבל הכל יכול לקרות, ויש סיכוי שהוא יגיע לטכני של חיל האוויר בכל זאת (או טכני אחר) אז שיחשוב טוב מה הוא רוצה מעצמו.

הוא יכול גם להתגייס למשטרה צהאית, אבל השירות בחיל ברוב המקרים נחשב חרא. הסיכוי להגיע לשח"ם נמוך מאוד.

למעלה