שינוי שיבוץ

sharonironi

New member
שינוי שיבוץ

היי :)
לפני 3 חודשיים (פחות יומיים P: ) התגייסתי D:
ואני משרתת כפעילת ת"ש.
ואני קצת מתחרטת שבחרתי את התפקיד הזה /:
זה לפעמים נחמד אבל רוב הזמן אני מרגישה קצת כמו המזכירה של הקצינה ואני עושה רק עבודה שחורה.
ואני מרגישה שאני כן יכולה יותר לתרום לצבא..
אני חוזרת כל יום הביתה ב8 אז תכלס אני לא מספיקה לעשות כל חוץ מהשירות..
וכל היום זה די לשלוח מיילים ולחכות למיילים חזרה ולעשות דברים די שטחיים.
אני כן מאודדדד עוזרת לקצינה ואני מסיימת משימות מהר ואני חושבת שהיא מרוד מרוצה ממני.
אז גם אם אני יכולה לעבור לא נראה לי שיש סיכוי שהיא תתן לי.. גם לקח הרבה זמן לעשות לי חפיפיה ואמרו לי שראיינו הרבה בנות לתפקיד הזה לפני שקיבלו אותי.
יש לכם עצות? זה אפשרי בכלל לעבור תפקיד? ואם כן בכלל כדאי? והקצינים צריכים לאשר לי את זה?
תודה :)

sharonironi

New member
דרך אגב

אם עוברים תפקיד זה חייב להיות בתוך החייל שאני כבר משובצת בו?

Run for a Fall

New member
היי

רגשות חרטה על התפקיד, במיוחד בהתחלה, הם די נפוצים. התפקיד לא בדיוק מה שרצית, הצבא לא בדיוק מה שחיכית לו... חשוב לציין שלעיתים הרגשות האלה זמניים. לפי דעתי, שווה כן לנסות להישאר, אפילו עוד תקופה קצרה, לבדוק. יכול להיות שעם הזמן, הקצינה תהיה מרוצה ממך ותרחיב לך את התפקיד, תתן לך עוד סמכויות וכו' ואת תהני יותר - ככה לפחות היה אצלי.

עוד אופציה היא לשוחח עם הקצינה על כך ולהסביר לה שאת מעוניינת לתרום יותר ואם יש לה אופציה לעזור לך באופן פיקודי (כלומר, לתת לך עוד אחריות, עוד סמכות, אולי להעביר אותך לגף אחר ביחידה...). אם גם זה לא עוזר, שווה להעלות את הבעיה בפני מפקד/ת היחידה (מניח שמתקיימים מופעי "דלת פתוחה" אחת לכמה זמן).

ועכשיו לפרטים הטכניים: מעבר תפקיד הוא דרך מילוי טופס 55 דרך משרד הת"ש ביחידה (ויש יחידות שהעבירו את הטופס 55 לטיפול של השלישות כבר אגב, צריך לבדוק אצלך ביחידה).
לאחר חתימת מפקד ישיר (דגש - הקצינה שלך לא חייבת להמליץ על מעבר כדי שהטופס יעבור הלאה!) הטופס עובר למדור מתנדבים שם יבחנו את השיבוץ שלך ויתאימו לך שיבוץ אחר.

כמו שאמרתי, בין אם הקצינה ממליצה או לא ממליצה על המעבר - מדור מתנדבים מטפל בזה, ככה שזה ממש לא תלוי רק בה.
ולמען האמת, מההיכרות שלי עם הרבה מפקדים בצבא - הרצון שלהם הוא שהחייל יהיה מרוצה וימצה את עצמו הכי שאפשר, גם אם זה במחיר "להפסיד" חייל טוב. בסופו של דבר, לכולם יש תחליף.

לגבי מעבר בין חילות - אפשרי בתיאוריה כי את מתנדבת, בפועל קצת קשה ליישום לפי מה שנראה לי, ולכן לפי דעתי הכיוון יהיה למצוא לך שיבוץ בתוך החיל עצמו. (ובכל חיל יש מגוון ענק של תפקידים ככה שלא נראה לי שתהיה בעיה).

בהצלחה!

sharonironi

New member
תודה :)

הקצינה שלי היא המפקדת שלי /:
ויש לי הרבה סמכויות ואני ממש עמוסה בעבודה ועדיין לא נהנת מהעבודה כי כמו שאמרתי זה הרבה סמכויות אבל הכל קשור לעבודות שחורות ומזכירות וזה לפי ההגדרה שלהם פיקודי אבל זה לא מרגיש ככה..
בתא המתנדבים אמרו לי שאני צריכה לדבר עם הקצינה שלי על זה ועם המשקית ת"ש.. אבל כיוון שאני בת"ש אז לא נעים לי לדבר עם חברותיי למשרד על זה.. אני יכולה לעשות את זה דרך קב"ן?
ואין לנו "דלתות פתוחות" מפקדת היחידה ממש עמוסה :)
אני פשוט שומעת מתנדבים אחרים שממש נהנים מהתפקיד שלהם אז זה די גורם לי לקנא ולהתחרט..
תודה רבה D:

Run for a Fall

New member
אהלן

אם את באמת לא נהנית אני כן ממליץ לשבת עם הקצינה שלך לשיחה. אני חושב שזה מאוד חשוב כי לפי דעתי האינטרס שלה הוא שתמצי את עצמך בשירות ותהני. אם את כבר בתוך תחום הת"ש אני מניח שהקצינה תדע בדיוק מה לעשות בקשר לשינוי השיבוץ, וחבל שסתם תרגישי אכזבה במקום לעבור לתפקיד בו את מרגישה טוב יותר.

אפשר לדבר עם קב"ן אבל אני לא חושב שיש לו דרך לעזור לך כל עוד לא קיים קושי נפשי של ממש (סתם דוגמה - התקפי חרדה/דכאון וכו'), וחבל אפילו לפעול בערוץ כזה כשיש דרך הרבה יותר פשוטה (טופס 55).

לגבי "דלת פתוחה" - אני שירתתי בגדוד ותאמיני לי שהמג"ד שלי היה מאוד (!!) עמוס, ובכל זאת פעם בשבועיים הקדיש מזמנו למדיניות דלת פתוחה - בנוסף לחשיבות של קיום המופעים האלה בטיפול באנשי היחידה, בסופו של דבר, זה חובה של מפקד יחידה לקיים מופעים כאלה (מופיע בפקודות).

אני מבין את האכזבה, ולכן אני חושב שחשוב כן לדבר עם הקצינה ולא לשתוק. מפקדת בסופו של דבר אמורה להיות שם בשבילך לכל הבעיות שלך, ואין לך מה להרגיש לא נעים ממנה.

נ ו ע ה 12

New member
מסכימה

ודווקא מפני שהקצינה שלך היא קצינת ת"ש בעצם, יכול להיות הרבה יותר קל... ושוב, היא לא חייבת להמליץ על המעבר, אבל כן לחתום על הטופס. לאחר מכן הוא יעבור למדור מתנדבים.

אני רק מציעה לך לחשוב על זה שוב ולוודא שאת שלמה עם עצמך בהחלטה הזאת, בעיקר כי אין מגוון עצום של תפקידים חלופיים. אם כן, כדאי שתתחילי לחשוב על תפקיד שאת מעוניינת בו ואפילו תנסי לחפש יחידה סציפית. כמו שמתן אמר, רגשות חרטה על תפקיד בתחילת השירות (סה"כ 3 חודשים...) הם מאוד נפוצים, אולי זה יעבור, אולי לאחר שיחה עם הקצינה שלך היא תוכל לתת לך סמכויות נוספות או למצוא לך מקום אחר ביחידה בו תוכלי לעזור בנסףלתפקיד שלך כפעילת ת"ש.

sharonironi

New member
אני מקווה :)

בכל מקרה אני אחכה אולי זה יעבור... גם זו עכשיו שנה של ביקורות אכ"א אז כולם כל הזמן ממש לחוצים /:
ואם אני אגיד לקבן שיש לי קשיים חברתיים ביחידה הזו זה יעזור?
בכל מקרה אני אחכה :)
תודה על כל התשובות...

נ ו ע ה 12

New member
אז זה אומר שדווקא יש עבודה, לא?

ואני מסכימה עם מתן בנוגע לפנייה לקב"ן במקרה כזה

sharonironi

New member
תשובה

יש עבודה אבל הכל זה עבודה שחורה ודי מונוטוני.. וכל יום דומה מידי ליום הקודם /:
למה לא לדבר עם קבן?

נ ו ע ה 12

New member
בדיוק כמו שמתן אמר, אני מסכימה איתו...

כל עוד לא קיים קושי נפשי של ממש, כמו התקפי חרדה או דכאון, אין טעם לפנות לקב"ן לצורך מעבר תפקיד, ולדעתי זו דרך הרבה פחות אפקטיבית מהגשת טופס 55. אם תקבלי תשובה שלילית, תחשבי איך את ממשיכה הלאה בדרך למטרה...

למעלה