שינוי שם הפורום ל"ספרדית ותרבות ישראלית"?

rmoses1

New member
שינוי שם הפורום ל"ספרדית ותרבות ישראלית"?

קראתי את השרשור האחרון והתביישתי. כמעט כל מי שהשתתף בדיון התנהג בצורה ישראלית מהצד השלילי שלה. זה מאוד קל לבוא ולהאשים שגולש כזה או אחר עורר את כל המהומה אבל מבחינתי כל מי שהגיב וענה והתלהם (מילה מאוד ישראלית...) גם הוא אשם - בלי לקבוע מי יותר או פחות אשם. אני לא חושב שאני צריך לנקוט בפורום בעונשים חינוכיים וחסימה של חברים וכו'. כל אחד צריך לתת לעצמו את הדין וחשבון. כפי שאמרתי תמיד חשוב לי (ולתפוז שאני מייצג אותה) שהפורום יהיה פעיל מצד אחד ושלא יהיו העלבות ופגיעות באחרים מצד שני. משום מה חלק ממשתתפי הפורום טורחים להגיב ולכתוב הודעה רק כאשר הם מתלהמים ומתרגזים. יש גם אחרים. אנשים - תבינו, אתם אנשים בוגרים ואני לא צריך להיות כאן על תקן גננת. מי שמצפה שעל כל התלהמות אני אתחיל להרחיק כאן חברים בפורום - טועה. הדבר רק יפגע בפורום בטווח הארוך. אנשים יחששו להחסם ובכל פעם שתהיה להם מחשבה שאולי הם נמצאים בגנון ושהם יכולים לקבל עונש על טעות או על אמירה אחרת - הם פשוט לא יכתבו או יעברו לפורומים מתחרים (ויש כאלה).. אני מצפה שתגיבו להודעה הזאת בצורה הולמת ולא מתלהמת. אני מצפה גם - מכל מי שהתלהם בשרשור האחרון - לשלוח לי מסר אישי ולכתוב לי שהוא מתחייב לא להתלהם (וכל מה שעולה על דעתו). מי שלא יעשה כן - יורחק מהפורום למספר ימים.

maozeitan

New member
מתחיל בהתלהמות, וזה נגמר ברצח ראש ממשלה

דליה קורנפלד, המורה שלי בכיתה ט' (כל משפט זה היה אצלה ככה זה מתחיל בהתלהמות, נגמר ברצח ראש ממשלה)

milich1

New member
בוקר טוב....

אני שמח לראות התייחסות מצידך לעניין. את הסמינריון שלי (בחלק הפסיכולוגיה) עשיתי עם מחקר אמפירי על נושא השימוש במדיה הממחושבת(פורומים-קבוצות דיון, מסנג'ר, אס אם אסים מייל וכו') לעומת השימוש בתקשורת "מסורתית". אחד הגורמים שעלו כמעכבים שימוש של סטודנטים בקבוצות דיון, הוא החשש להיות מבוקרים והחשש להיכנס לויכוחים עם סטודנטים אחרים שנחשבים לדומיננטים יותר באותו פורום. אני יכול להבטיח לך שיש כאן גורם אחד ויחיד שגורם להתלהמויות, אם תעבור שירשור שירשור ותבדוק מי נוכח בכל שירשור שיש בו ויכוח,וכיצד התחיל הויכוח- תצליח לזהות אותו. זה לא קשה בכלל. מה גם שאנשים ציינו שהם הפסיקו לכתוב בגללו. דווקא אם תאיים בחסימה של גורמים מתלהמים, שמעירים בצורה מתנשאת ולא יפה, אנשים יוכלו לכתוב ברוגע ובנוחות ובכיף. ולא כמו שאמרת שבעקבות כך "אנשים יחששו להיחסם.... נמצאים בגנון.... עלולים לקבל עונש...". כרגע המצב הוא שאנשים לא כותבים בגלל אותו גורם ועזבו את הפורום בגללו(אני יודע אישית על שניים כאלו יותר נכון שתיים) לא נראה לי שיש כאן אנשים (מלבד אותו אחד) שירגישו לא בנוח לכתוב אם יהיה "איום" של חסימה. ממש לא, רובנו למעשה, כולנו כותבים לעניין ועונים לעניין ומעירים ברמה שמכבדת את כולם. כולנו מלבד אדם אחד.... זה שיש גורם אחד מפריע לא אומר שכולם צריכים לחשוש ממנו, נהפוך הוא צריך להביא את הפורום למצב שבו הוא זה שחושש להגיב בהתנשאות האופיינית לו, וכולם מרגישים בנוח לכתוב מה שבא להם... אני דווקא מקווה שיהיה איום של חסימה שירתיע אותו, (באופן רישמי ירתיע את כולם- אבל בפועל אף אחד ממילא לא כותב לא לעניין) . תעשה הצבעה קצרה, ותראה את התגובות של שאר הגולשים זה עד כדי כך פשוט- כמה מהאנשים היו רוצים שהוא ייעלם מהפורום או לפחות ההודעות שלו יבדקו לפני פרסומן וייחסמו בעת הצורך.

maozeitan

New member
ואחרי כל המגילה שרשמת אתה טוען שלי אין חיים?

וואי וואי מה שנקרא בעברית צחה הפוסל במומו פוסל או בספרדית vemos la paja en el ojo ajeno y no vemos la viga en el propio

milich1

New member
העתק מההודעה האישית לMOISES

אין לי ויכוח עם אף אחד בפורום. לא מחפש ריבים ולא התלהמויות, אבל כבר פעמיים שהייתי על הסף של לעזוב את הפורום הזה אחת ולתמיד בגלל האדם הזה כי וואלה לא נכנס למחשב בשביל לריב עם אנשים בניגוד לאחרים. ריבים לא מהווים בעיניי תחביב ולא עיסוק לשעות הפנאי. יש שתי כותבות אחרות שעזבו בגללו ורבים אחרים שממעיטים לכתוב בגללו. האדם השתלט על הפורום מתוך רצון להראות לכולם כמה הוא גדול וכמה כולם קטנים, כמה תמיד הוא יודע לעומת אחרים שלא יודעים. כנראה שיש לו איזה תסביך נחיתות/ביטחון עצמי אבל הוא חייב להראות לכולם שהוא יודע יותר טוב. בשביל להראות שהוא כזה גאון ומבין יותר מכולם הוא נתפס לקטנות בכל מחיר... וההערות המתנשאות שלו מעצבנות את כולם. ניסיון של שבוע, בפורום כשהגישה תיחסם עבורו ואחריה תגובות של אנשים איך הם הרגישו לכתוב בלעדיו לעומת בתקופה שבה הוא היה תבהיר לך ולכולם עד כמה נוכחתו מעיקה על הפורום. ובכל מקרה, אם מישהו מהכותבים האחרים בפורום נפגע מההתנסחויות/התבטאויות שלי, (למרות שקשה לי מאוד להאמין) או מישהו חושב שאני אחראי להורדת הרמה הכאן באיזושהי דרך. אז שיקבל התנצלות כנה!!!

למעלה