שינוי שם משפחה.. (סוף סוף)

שינוי שם משפחה.. (סוף סוף)

כשנישאתי לאבי בנותי הוספתי את שם משפחתו לשם משפחתי.
רשמית כך הוא נשאר כל השנים, גם כשהתגרשנו, כי הבטחתי שלא אשנה עד שהקטנה תהיה בת 18.
יש המכירים אותי רק בשם המשפחה שלו (כי כשהיינו נשואים כך הצגתי את עצמי, וגם ההורים של החברות של הבנות מכירים אותי כך)
יש המכירים אותי בשם נעוריי (כי אני גרה ביישוב בו גדלתי, ובו גרים הוריי)
ויש המכירים את שניהם.

עכשיו הקטנה מתקרבת ל- 18, ואני מתחילה גם דרך חדשה בקריירה.
הגיע הזמן להחליף.
לא רוצה את השם של אבי בנותיי (הסיבות ברורות)
לא רוצה את שם נעוריי (תמיד שנאתי אותו, הוא גלותי, וממילא אין לו שורשים כי זה השם המזוייף שהיה כתוב על האשרה המזוייפת של סבא שלי)
כנראה גם לא את השם של בן-זוגי (כי אנחנו לא נשואים, וממילא יש כבר גברת X אחת, גרושתו נשארה עם השם שלו)

זה מטורף לשנות שם משפחה באמצע (טפו טפו טפו, חמסה חמסה) החיים?
אשמח לתובנות ותגובות...

chili3

New member
חתיכת החלטה לא פשוטה...

שם חדש באמצע החיים לא מוזר
אבל לדעתי כן נכון להשאיר את אחד השמות הקודמים
כדי שלא להתנתק לגמרי מה'שורשים'

יש סיכוי שבן זוגך יסכים להוסיף לשם משפחתו שם נוסף?
כך שתחליטו ביחד על שם חדש לשנכם?
לו יהיו שני שמות משפחה (הקיים + החדש שלכם)
ולך יהיו שניים (נעוריך + החדש)

רק אני

לא הייתי רוצה שהוא ישנה את שלו - כמו שלי היה חשוב שלי ולילדים שלי יהיה את אותו שם המשפחה, ככה חשוב לי שלו ולילדיו יהיה את אותו שם המשפחה.
מה עוד שאני רוצה משהו שהוא שלי, ולא מותנה בכלום. מה אם ניפרד? אז אני אצטרך להחליף שוב?

chili3

New member
הכוונה ששניכם תוסיפו, לא שהוא יוותר על שלו

הוא יוסיף לשלו ואת תוסיפי לנעוריך (או שאת תוותרי בכלל על הקודמים ותאמצי רק את החדש שתבחרו.)
ולמה שתצטרכי להחליף אם תיפרדו? הרי זה יהיה השם משפחה שלך בלי קשר אליו
בכל מקרה, רק את יודעת מה חשוב לך ומאיפה זה נובע

mother cat

New member
אני חושבת שזה מקסים הרצון לשנות!

מייצג באמת איזה נקודת מפנה בחייך, ואם מרגיש לך נכון, אז לכי על זה.

שאלה - זה רק את, או שבן זוגך גם רוצה לשנות ואתם רוצים משהו משותף? בהנחה שמשהו משותף, אפשר לנסות "להמציא" משהו שמבוסס על אותיות מהשם שלו ושלך - או משהשמות הפרטיים או משמות המשפחה. הברה מפה והברה מפה, או משהו כזה. במידה וזו רק את - יש מצב לקצר או לעברת את שם נעוריך?

kisslali

New member
זהב - מקווה שתראי ותעני

אני מאד מתחברת ללבטים ורוצה לשאול עוד משהו? למה עד 18, אחרי 18 לא מפריע שיהיו לך ולילדיך שמות שונים? אני תקועה עם השם המשותף, ורוצה לוותר לטובת שם נעוריי מרגישה לא נוח כלפי הילדים.

יש תובנות?

ללי

מעשית, היה לי חשוב כל עוד הן בבית הספר

ואני מוכרת בתור "אמא של", על ידי המורות שלהן ועל-ידי החברים שלהן.
ברור לי שמעכשיו תהיה לי פחות אינטראקציה עם החברים החדשים שיהיו להן, עם המפקדים בצבא ועם המרצים באוניברסיטה, ובאמת שאף אחד לא ישים לב מה שם המשפחה שלי.
רגשית, נראה לי שהמעמד שלי בחיים שלהן, והקשר המשפחתי המיוחד שלנו, מאד מבוסס, ולא יפגע ע"י שינוי שם המשפחה.
ואחרון חביב - שתיהן הודיעו כי ממילא ישנו את שם המשפחה כשיתחתנו...

למה את רוצה לשנות דוקא עכשיו?
ו

kisslali

New member
אופס, רק עכשיו ראיתי

זה לא דוקא עכשיו. תמיד רציתי להחליף וגם עכשיו. מפריע לי שלא יהיו לנו אותם שמות משפחה ואני לא מצליחה לשכנע את עצמי. הוא כמובן ישאר עם השם של אביו ובקשר אליה אני באמת לא יודעת, אשאל אותה ואולי זה יטה את הכף.

מאז התחתנתי היו לי שני שמות, זה נהיה 'כבד' אחרי שהוא נפטר וניהלתי מלחמות ארוכות עם המשפחה שלו, זה נהיה עוד יותר כבד מאז שאני חיה בחו"ל: שם פרטי שאי אפשר להגות ובנוסף שני שמות משפחה כאלה - זה יותר מדי.

ללי

למעלה