שינוי שם, נתינת שם לילד, והסוד

kikona126

New member
שינוי שם, נתינת שם לילד, והסוד

שלושה שמות נקראו לו לאדם: אחד - מה שקוראים לו אביו ואמו, ואחד - מה שקוראין לו בני אדם, ואחד - מה שקונה הוא לעצמו עכשיו כשאני חושבת על הספר אותו אני כותבת, החלטתי לפתוח דיון בנושא שמות, ויעדם בחיים. בספר אותו אני כותבת, לכל דמות בחרתי שם ייחודי שמאפיין אותה, או את יעדה בסיפור. יש הורים הנותנים לילדהם שמות בעלי יעד, במודע ושלא במודע. ישנם אנשים שמחליטים על שינוי שם, במטרה לשנות. שינוי השם נעשה במספר דרכים - הדרך המקובלת, בחירת שם לפי הנמורולוגיה שלו ומשמעותה. והדרך הפחות מקובלת אך לדעתי היותר חזקה, בחירת שם חדש עם משמעות. מה דעתכם, האם שינוי השם הוא הצבת יעד? האם שינוי שם הוא בעצם הכרה בדרך שלנו? מהי תפיסתכם לגבי שינוי שם? ונסיים בשיר שאני מאוד אוהבת: לכל איש יש שם/ זלדה לכל איש יש שם שנתן לו אלוקים ונתנו לו אביו ואמו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו

YULI9

New member
שינוי שם

אני חושבת ששינוי שם הוא בעיקר לצורך התנתקות/מחיקה של העבר או ניסיון לפתוח דף חדש. אני תופסת שינוי שם כניסיון וציפיה ליצירת זהות חדשה, לשינוי שם יש משמעות עצומה שאנשים לפעמים לא לוקחים בחשבון, כפי שיש אנשים שמבצעים ניתוח פלסטי ומצפים שהוא יפתור את בעיותיהם בחיים כך יש אנשים שמצפים שביצירת זהות חדשה הם יתגברו בדרך פלא על הקשיים בחייהם. יתכן שמבחינה נומרולוגית וקבלית יש משהו בתפיסה זו אבל לדעתי אם זו המטרה יש סיכון רב למפח נפש ואפילו משבר זהות.

kikona126

New member
אני לא אומרת שלא

אני גם חושבת ששינוי שם יכול להראות על משבר זהות, השאלה היא האם הוא שונה כמעין הצבת מטרה: אני משנה שם משמעו שאני לוקח על עצמי את המשמעות של השם שבחרתי, ויוצא לדרך חדשה. אני רואה את החתימה שלך כרגע, את יכולה לשתף בשמות ברי משמעות שהורים נותנים לילדהם?

orli997

New member
שינוי שם בדר"כ הוא נסיון לתקן

וזה קורה לרוב כשהורים נותנים שם שמבטא את הרצון והכוונה שלהם, לדעתי ילד מגיע עם השם הנכון לו שמבטא את הכוונה שלו והכלים שהוא זקוק להם לשם כך, היות ויש תכונה לתת שם ממקום אחר סביר שיהיה שלב בחיי הילד שהוא ירגיש שהשם לא מתאים לו או מקשה עליו וכו... על כל מקרה על מנת לשנות שם יש לעבור תהליך של השלמה ושחרור הכוונות מהשם הישן שכן אחרת השינוי רק יוסיף עוד אנרגיה להתמודדות ולא ישחרר, וגם צריך לבחון מה בשם לא מתחבר או מקשה, לפעמים התנגדות לשם יכולה להצביע על התנגדות האדם לעשיה ולכוונה שלו עצמו ועם זה אי אפשר לעשות הרבה,

kikona126

New member
ידעתי שצריך לקרוא לך לדיון הזה ../images/Emo13.gif

את יודעת, שהייתי קטנה לא אהבתי את השם שלי, ומשם הגיע השם קיקי, כששאלו אותי איך קוראים לי הייתי אומרת קיקי, וכשהיו קוראים לי אדית הייתי מתחילה לבכות... אני חושבת שעם הזמן למדתי לחיות עם השם אדית, אבל לא בכל מקום. יש אנשים שאם הם ישאלו אותי איך קוראים לי אני אגיד קיקי. החברים של האחים שלי המשפחה ובני הדודים קוראים לי קיקי ולא אדית. ולפעמים זה נשמע לי מוזר כשהם קוראים לי אדית.

לא כדי למחוק את העבר

אלא כדי ליצור עתיד טוב יותר. אני חושבת שכדאי להוסיף לשם הקיים- שם נוסף שהאדם מחליט עליו בהמשך חייו , שם שיכול לכוון אותו ולהזכיר לו את האמונות והעקרונות שלו. את הבסיס שלו. יש שמות שיכולים לעצור את האדם ולהקשות עליו, וזה נובע מההתעסקות בשם- וקבלה של המשמעות שלו- גם אם היא לא חיובית. השם הוא חשוב, אבל הוא לא יכול להוות פיתרון לבעיות ולקשיים. אני חשבתי להוסיף לשמי הקיים- עוד שם משמעותי שמהווה השלמה לשמי. אני עוד לא בטוחה לגמריי בכך- אבל עצם זה שאני מתכוונת לכך- אני בטוחה שההשפעות הטובות שאני מצפה לקבל מהוספת השם יבואו- כך גם הן ישפיעו עליי עכשיו... ללא ביצווע תהליך רשמי

kikona126

New member
אני בלא מודע

כשהייתי קטנה הוספתי לעצמי שם, שעד עכשיו מלווה אותי. כל אחד קורא לי בשם שנוח לו. זה הוסף רשמית בת.ז. שלי אבל כן שם שהוא שמיש ביום יום

liranush39

New member
מדברת מנסיון

טוב, אז לי יש 2 שמות. בגיל 18 החלטתי להוסיף שם על דעת עצמי ואימי, והתייעצנו טלפונית,באופן שטחי עם רב, שאמר שכדאי להוסיף שם. השם שבחרתי הוא עם משמעות- לי רן(לי שמחה),ומאז באמת הקפדתי (חוצ מהמקורבים אליי שייקראו לי בשם החדש עד היום) לי אישית זה מאוד שיפר את ההרגשה, בלי קשר לעבודה הרוחנית שעשיתי ואני עדיין עושה בהנאה ובכייף. מבחינה נומורולוגית- מסתבר שהשם הקודם והשם הנוכחי הם אותו מספר,אך האותיות שינו לטובה.(זה לא ממש אותן אותיות) אגב, אני חייבת לספר שלפני שבועיים הייתי אצל רב והוא בדק את השם הראשון- והוא אמר לי שאני מאוד עצובה, טכלס, רתחתי מעצבים, וזה גם קצת השפיע עליי- כי כאילו נהייתי קצת עצובה, בזכות המאמנת שלי, ובזכות אנשים טובים שאני תמיד מוקפת(תודה לאל כל הזמן),החלטתי פחות להתייחס לזה שהשם הקודם שלי הוא שם לא קל,וגם המקורבים אליי ביותר יודעים ומרגישים שאני מלאת שמחת חיים. וגם אני מרגישה את זה- אני שמחה מטבעי, ושרק יוסיף להיות טוב יותר.(בע"ה). העיצה שלי- היא שעדיף לגוון,גם שם עם מספר נומורולוגי טוב, וגם שם עם משמעות. אין בזה, לדעתי שום פיצול, להיפך ברגע שקוראים לבנאדם בשם המביע שמחה,אור ,לפעמים הוא אפילו רוצה להגשים את השם שלו. ככה זה לפחות אצלי, אני מאוד מאמינה בלהיות שמח, בלהרגיש את מה שיש ואת מה שרוצים שייקרה, להודות, להתחייב ולעשות,(אפרופו הסוד). עזרתי ואני עדיין עוזרת לאנשים דרך השמחה שלי. מקווה שנתתי כיוון חשיבה. שיהיה לכולכם שבת מבורכת. אוהבת, לירן.

kikona126

New member
אצלי קרה בדיוק ההפך.

את השם השני שלי נתתי לעצמי כשהייתי קטנה. כי אז לא יכלתי להשלים עם השם שלי - אדית. אז קראתי לעצמי קיקי, אם תבדקי תגלי שקיקי היה הקוף בטאו טאו, וכניראה שמשם השם (או שזה היה בגלל שלא אהבתי שקראו לי, ועדיין לא אוהבת אידיתי) השם הזה הוא מעין שם של הילדה שבי, הילדה התינוקת, שקשה לה להרפות, והחלטתי שהגיע הזמן שאני ארפה ממנה. שכרגע השם אדית יותר מתאים לי, ואז הוא באמת לא התאים. עם השם אדית באה לי המטרה של עצמאות, ושל בגרות.

liranush39

New member
השם כשהית קטנה

אמרת את שלך,נתת לעצמך שם כשהיית קטנה, לא היית מודעת ( אולי). אצלי השם הראשון זה שם מאוד מיוחד,לילידת הארץ. בכל מקרה, העיקר שאנחנו שלמות עם השם שלנו עכשיו. :)

למעלה