שינוי שקורה מהר מידי?

שינוי שקורה מהר מידי?

יכול להיות מצב כזה בעבודה? אני עובדת חדשה בארגון וקצת מוצפת מההתרחשויות המהירות (שכולן לכיוון טוב - של קידום וסיפק עצמי ורווח כלכלי והגשמה ) ומפחדת שמתוך המצב הזה אני יכולה להזיק לתהליך שבנתיים קורה מאליו. העניין שזה אחרי שנים רבות של התפשרות ומציאת פתרונות ביניים להתפרנס וממש חבל לי לפספס את ההזדמנות. נ.ב. לפני 5 שנים כתבתי באתר זה משהו שאני רוצה וקרו לי דברים מעניינים בעקבות כך אך ללא התקדמות ממשית רק שעכשיו כנראה הזמן לשינוי האמיתי.

מברר

האם התכוונת שלפני 5 שנים כתבת בפורום הזה משהו שרצית וכנראה רק עכשיו דברים מתרחשים הבנתי אותך נכון ?

הסבר

העניינים השתנו כי החלטתי לקחת את המצב הכלכלי לידיים מה שלמדתי באונ' לא הוביל אותי לשום כיוון לא כשכירה ולא כעצמאית אך מאד נחשב הכיוון שחשבתי שהוא הנכון לי דורש עוד נות לימוד רבות והשקעה כספית רבה ורק כשהסכמתי סוף סוף לוותר על "הכבוד" לעבוד בארגון לא במקצועי אך במשכורת סבירה ובשעות אם , פתאום דברים מסתדרים ופתאום מהדלת האחורית אני מגיעה למה שרציתי. (לפני חמש שנים לא ראיתי את עצמי עדיין ממש משנה כיוון מקצועי ועכשיו כן)

הזוייה

New member
כשחדשים בארגון

יש דינאמיקה מסחררת שגורמת לך להתלהב מההתרחשויות, כשעל פניו בעיני הוותיקים הכל כרגיל. לפני שאת קופצת מעל הפופיק תלמדי לעשות לך ניהול זמן וסדר בדברים ולהיות ממוקדמת בכל משימה. אחרת תלכי לאיבוד. הממונים שלך יכולים על סמך התנהגות זו או אחרת שלך כבר לראות את הנולד, ולחשוב על אופציות התקדמות. אני אומרת שהחצי השנה הראשונה בארגון היא תהליך התלמדות וחונכות. ורק אחרי שמרגישים שיש שליטה. מבינים את חזון הארגון, את ההיררכיה, מבינים שמה שנצץ בהתחלה אינו כל כך קוסם כעת ואז יש מקום לחשוב על קפיצת מדרגה, למרות שלדעתי האישית, אדם צריך להיות בתפקיד לפחות שנה ואחר כך להתקדם. מה זה שינוי אמיתי עבורך, האם את מרגישה בשלה להיות בדרג שאינו זוטר? נתקלתי בעשרות עובדים שהתחילו בתפקידים זוטרים ואחרי חודשים כבר ניג'סו שהם רוצים להתקדם, כשבפועל אין להם עדיין את המיומנויות הנכונות לניהול, הם לא הספיקו להטמיע את החזון הארגוני ולמעשה חוץ מיחסי אנוש נחמדים או יעילות בעבודה- הם סתם ממהרים. אחר כך הם הבינו שהניסיון הוא מורה דרך מצוין לקידום. אני מקווה שהבנתי אותך נכון, כי השאלה שלך קצת מפוזרת

למעלה