שינוי ת.לידה

viviant

New member
שינוי ת.לידה

ברצוני לברר מהו הנוהל - במידה ולאבי לא היה תאריך לידה מוצהר לפיכך משרד הפנים נתן לו את תאריך הלידה 1.1 - אולם בקרן פועלי בניין ביקשו מאבי ללכת לבית משפט ולקבל מהשופט אישור לשינוי ת.לידה. האם משרד הפנים אינו מוסמך דיו לשנות תאריך לידה, הרי אין מדובר בהליך רגיל בו אדם משנה את תאריך לידתו. מה לעשות על מנת להימנע מהטרטור של ללכת לבית-משפט

קייג

New member
רק בית משפט

מצטער שאין לי בשורות. תיקון גיל - רק בבית משפט לענייני משפחה. אם אף אחד לא יתנגד, זה יהי קל ומהיר. אם מישהו יתנגד (המדינה או קרן ביטוח פועלי בנין, למשל), יהיה משפט.אין קיצורי דרך.

viviant

New member
עדכון ת.לידה

מבדיקה שערכתי להלן הפרטים הבאים: בעקבות הוצאת נוהל חדש של מנהל האוכלוסין במשרד הפנים, נקבע עתה כי עובד תושב ישראל שבתעודת הזהות שלו מצויינת שנת לידה בלבד, תתאפשר השלמת תאריך הלידה על ידי הוספת יום וחודש ללא שינוי בשנת הלידה. התצהיר יוגש על-ידי המבקש, ללשכה האזורית במנהל האוכלוסין של משרד הפנים, ופקיד הרישום בה יהיה רשאי להשלים את תאריך הלידה על ידי הוספת יום וחודש, בהסתמך על התצהיר האמור. לפי פסקה 93.226 עובד שתאריך לידתו תוקן בתעודת הזהות לפי צו של בית משפט או בכל דרך חוקית אחרת, להמציא תצלום מתעודת הזהות המתוקנת או צו בית משפט. מאחר ובידיו תעודת זהות חתומה כחוק על ידי משרד הפנים, לא נהיר לנו מדוע ולמה מחוייב אבי לעבור הליך מייגע ולכתת רגליו על מנת להמציא אישור כאשר משרד הפנים אישר לו על שינוי תאריך הלידה, שהרי תצהיר אמור להיות מוגש אם כבר למשרד הפנים ולא לקרן פועלי בניין.

בכל מקרה - מה שנעשה לא היה תקין.

לפי החוק אם תאריך הלידה איננו ידוע יש לראות את יום א` בניסן כתאריך הלידה. לכן קביעה שרירותית של יום 1/1 איננה תקינה.

viviant

New member
שינוי ת.לידה

את החוק קבעו במשרד הפנים, כך שכמדומני קביעה זו הינה חוקית לכל דבר. אולם מה שלא נהיר לי, אם כבר אם על אבי יש חובה להמציא אישור מבית משפט הרי שהאישור מיועד למשרד הפנים, ואם במשרד הפנים קבעו תאריך זה על כל המוסדות לכבד קביעה זו. דבר נוסף הופניתי לפסק דין לקבלת טפסים שאגב צעד מבורך ואין לי בעיה לשלם על כך, אולם יש לי בעיה בלתת פרטי אשראי באינטרנט, האם ישנה דרך תשלום נוספת?

למעלה