שינוי ...

reuven4u

New member
שינוי ...

שינוי - מה מצביעים ההונגרים החילוניים? אז מה, יהיה לנו שר הונגרי??? :)) ועכשיו ברצינות מעניין אם עולים מהונגריה מצביעם שיני (גם) בגלל טומי ההונגרי?

טומי*

New member
ממש לא נראה לי שיש שייכות...

לזה שיו"ר מפלגת שינוי טומי לפיד הונגרי שלמעשה גם זה לא מדויק כי טומי לפיד יוגוסלבי במקורו שבזמן השואה עבר עם משפחתו לבודפשט.ישנם הונגרים בכל המפלגות אני מאמין שגם בימין הקיצוני וגם במר"צ.וכמובן ליכוד והעבודה ידוע לי באופן אישי שהגב´ חנה זמר שהיתה עורכת "דבר" הונגריה במקור השפיעה רבות על יוצאי הונגריה לפני שנים רבות להצתרף למר"צ דוקא. כפי שינם הונגרים מדן עד אילת, אז אני מאמין שההונגרים נמצאים בכל המפלגות כולל במפד"ל ואגודת ישראל.

דדיחתם

New member
בכל זאת יש טעם בשאלה

כלומר - ברור שההונגרים הדתיים מצביעים מפד"ל והחרדים אגודה, אך מעניין מה המצב בקרב ההונגרים החילוניים והמסורתיים. כידוע, יש הבדלים בין העדות לגבי מגמות ההצבעה. לדוגמא, העדה המרוקאית ימנית מהעיראקית אשר ימנית מהאשכנזים. נראה לכם שיש הבדל בין האשכנזים? כלומר האם ההונגרים ימניים יותר או פחות מהפולנים לדוגמא? לי קשה לדעת, אך נראה לי שבד"כ ככל שהבית יותר חילוני, כך יש סיכוי קטן יותר להשתייך לימין, וכידוע רבים מההונגרים הנם חילוניםגמורים, אז אולי בתוכם יש רוב לשמאל. אבל זה רק ניחוש.

Minerva

New member
../images/Emo41.gifתגובה!../images/Emo41.gif

אני מתגוררת בקיבוץ, שמקימיו היו הונגרים-חילוניים-ציוניים, למיטב ידיעותי כאן בקיבוץ הרוב הגדול (אם לא המוחלט) הינו שמאלני (לא קיצוני).

דדיחתם

New member
זו לא חוכמה

בקיבוצים הלא דתיים הרוב הם שמאלנים - קיבוץ שיש בו רק 70% למועמד השמאל (עין גדי, בית אורן) נחשב קיבוץ ימני... כך שבדברייך אינך מחדשת... אגב, גם בקרב הקיבוצים הדתיים יש שיעור ניכר של שמאל יחסית לשאר הציונות הדתית - בבחירות 99 כשברק ניצח, בקיבוצים הדתיים שבתוך הקו הירוק היו 25-40 אחוזי תמיכה לברק, פי שלושה לפחות מבשאר הציונות הדתית.

Minerva

New member
אני מודעת לכך...

שאין זה מחדש דבר בנוגע לקיבוצים... פשוט ציינתי זאת מתוקף היותנו קיבוץ הונגרי!

lazros

New member
קיבוץ געתון ??? רוב המתיישבים שלו

הם צעירי השומר הצעיר שהגיעו (אני חושב לא בטוח) בשנת 47-48 והורי הגיעו איתם אך מאחר והיו בני 17-18 הם התגייסו לצבא ובסופו של דבר לא הגיעו לקיבוץ.

B T1

New member
בגעתון רק המיסדים הונגרים...

כולם כבר מבוגרים. במשך השנים קבלו השלמה של דרום-אמריקאיים.

הונגרים לא מרוקאיים...

שמוצאם קובעה את דעתם הפוליטית... לא שמעתי, שמישהו אמר, שאנחנו המקופחים ההוגרים, צריכים להצביע על טומי לפיד ועל פפריקה! כי זה שורשנו ההונגרי....

דדיחתם

New member
האשמה מוגזמת נגד המרוקאים

אי אפשר לומר בצורה כה נחרצת שמוצאם קובע את דעתם, כידוע לך יש מרוקאים גם בעבודה, ובאופן כללי אי אפשר להכליל כך.

לא אני אומרת את זה! ש"ס, דוד לוי...

אתמול קראתי רעיון עם טומי לפיד, אף מילה לא היתה על הונגרים... דוד לוי לא מסוגל להגיד משפט אחד, שאין בה קיפוח ומרוקאים געים! ש"ס בנה את עצמה על המרוקאים המסקנים....מסורת שלפני הישראליות! בוודאי שיש ישראלים ממוצא מרוקאית, שלא עולה בדעתם לקדם את עצמם על בסיס זה... את הכללה לא התחלתי, רק עניתי באותה מתבעה...

טומי*

New member
אווה את רצינית???../images/Emo9.gif

בקשר להצבעה על טומי לפיד? חחחחחח למעשה הוא לא הונגרי ממש,אבל לא זה מה שמשנה. להצביע למפלגה שחרט על דגלו שינאה לדתיים? גם הדתיים הם חלק מעם ישראל מה לעשות? הוא (לפיד) לדעתי לא פחות קיצוני מש"ס ודומיהם

טומי יקירי, כאילו אבדת את חוש

החומור שלך, או שלא קראת את הודעתי הראשונה... יודעת שטומי השיני, הלפיד, מיוגוסלויה, וגם את כל סיפור הצלה שלו... בחיים לא חשבתי, שאני צריכה לאהוב מישהוא, בגלל שגם הונגרי, ולהצביע לפוליטיקאי על בסיס מוצאה, אבסורד בשבילי... חוץ מזה, נירא לי, שבכלל לא אצביע, כי אין פוליטיקאי היום , לצערי, שיכול לחדש לי משהו...אחד גרוע יותר מהשיני...ונמעס לי, שיש בחירות בכל שנה וחצי... כמו בגן ילדים: ילדים תקומו, תעשו סיבוב , וכאשר אומרת לשבת, כל אחד תופס כיסא ...אם לא הייה עצוב כל-כך, הייתי מת מצחוק!

טומי*

New member
מודה באשמה..../images/Emo10.gif

שלא קראתי את כל ההודעות ביסודיות. לי כבר ממש נימס מהפוליטיקה,הרי פרט מלחמם כסא הם לא עושים הרבה. דוד לוי עוד יכנס לספרי גינס בתור הפוליטיקאי שעשה הכי הרבה זיג זגים בחייו.עכשיו הוא חוזר לליכוד. איך עוד לא המציא בדיחות על כך? ליל מנוחה!

דדיחתם

New member
זה לא שנאה לדתיים

על דגלם חרוטה ההתנגדות התקיפה לכפייה דתית, להקצבות לחרדים ולאי גיוסם לצה"ל ולכוח העבודה, לא לדתיים באשר הם דתיים.

זה נכון. בכתבה של עיתון תל אביב...

שקראתי אתמול באינטרנט, די ברור התכנית שלו... מצאה חן בינעיי, שלא מתחנף לפועלים, אלא מתייצב לטובת מעמד הבינוני, שבמאת עלו כל החבילות הכבדות: ביחס להכנסות מס מאוד גבה, צבא, לימודים יקרים, רכישת דירה, בלי תמיכה של הרב פורוש.. מבינה את הפחד שלו, שנאבד את מעמד המדינה, כדמורטיה מערבית, ליברלית, ונרד לרמה של אירן... מסמפטת את הקרב שמנהל נגד יוסי סריד, שלמרות דעותי הדי שמולאניות, לא סובלת אוטו! בתוך משפט אחד יכול להגיד דבר והפוחו! גם בסגנון שבאה לי להקיא על המסח, שמדבר... אבל יש דברים אחרים, שמאוד לא אוהבת אצל לפיד, אין לי חשק לפרט...

למעלה