שינו את שם הפורום

gali80

New member
שינו את שם הפורום

ונורא נבהלתי שהפורום נעלם
שאלה: לליה הקטנה חזרה העצירות (כמעט בת חודשיים) אחרי שכבר חודש היה מעולהההה. האם יכול להיות בעקבות חיסון הרוטה? מה לעשות? היא מקבלת בייבי זים לעצירות לפי המלצת הרופא- וזה לא עוזר כלל

גלי לא להבהל!

חיסון לרוטה לא עושה בדרך כלל עצירות אלא ההפך. אם העצירות נורא נורא קשה הוסיפי מספר טיפול של מיץ עגבניות מסונן.- זה עוזר פלאים

gali80

New member
ד"ר ברגר היקרה

לאיפה להוסיף את טיפות מיץ העגבניות- לבקבוק הסימילאק שלה? כמה טיפות? 5? 10? חייבת לספר לך שאתמול ליה צרחה 3 שעות רצוף ושוווווום דבר לא הרגיע אותה. התחלנו לנסוע למיון ובדרך היא נרדמה אז חזרנו. מאתמול בלילה שהיא עשתה טיפה של קקי קשההה היא לא עשתה בכלל. בלילה היא אכלה ממש מעט ובלי תאבון טכך גם הבוקר. דיברתי עם הרופא שלה והוא אמר לי לעשות לה חצי מיקולט לטוסיק ולדבר איתו עוד שעה. אני נורא מפחדת לעשות לה. כתוב שם שזה עלול לגרום להתמכרות ושמתחת לגיל 6 להיוועץ ברופא (שזה מה שעשיתי אבל בכל זאת היא כזו פיצית). מה דעתך? עקב מה יכולה להגרם עצירות כזו ועוד בכזאת פתאומיות? מזה חודש שליה אוכלת את הסימילאק הצמחי היא עושה קקי 3-4 פעמים ביום וזה קקי ממש רך. מה פתאום שוב עצירות כזו? לא יודעת למה אבל מאז שעשינו את הרוטה ב16/12 נראה לי שהכל השתבש.... אף אחד לא ממש יודע מה התופעות של החיסון החדש הזה..... אנא כתבי לי במהרה מה לדעתך עלי לעשות? האם טוב שלא הלכנו למיון? האם 3 שעות צרחות זה גם תופעה של קוליק? הבוקר היא קצת חיוורת וחלשה..... ישנה הרבה

gali80

New member
ועוד משהו

האם זה בסדר לשמור מים רתוחים בטרמוס למשך כל הלילה? טרמוס רגיל כזה, נחושת מבחוץ. פשוט על כל הבקבוקים של התינוקות כתוב אינו מכיל ביספנול אי וכו' אז לא ידענו האם החומר בטרמוס כן מכיל או לא מכיל והאם זה בסדר.... המים שאנחנו מרתיחים זה או מי עדן או עין גדי ואחרי כל הרתחה יש שכבה עבה של אבנית או מלחים (?) בתחתית סיר ההרתחה. איך יתכן? הרי מדובר במים מינרליים! זה מסוכן לתינוקת?

תשובה

במים מינרלים- יש מינרלים- ולכן יש גם סידן ואבנית. לא לפחד מקצת אבנית זה לא מזיק בכמות קטנה.

לגבי הטרמוס

הייתי מחפשת טרמוס שתוכו עשוי מניארוסטה שהיא חומר אינרטי לא מתפרק ולא מסוכן!!!

תשובה לגלי

3 שעות של צרחות שחולפות פתאום וחוזרות באותה שעה למחרת זה קוליק בהתגלמותו. אפשר להתרשם לפעמים שכואבת הבטן כי התינוק מכווץ את הרליים לבטן. את הטיפות תני בתוך פטמה נפרדת- טפטפי עכשיו 5 טיפות ואם זה לא יביא לתוצאות ( קקי נחמד ומשחרר) שימי בפעם הבאה 10). אני אישית נגד שימוש בחוקנים. אם התינוקת מאוד סובלת מעצירות ניתן פעם פעמיים לעזור לה עם מדחום- לא לדחוף מעבר לסימן הכספית!!!. אפשר לתת רבע= 1/4 נר גליצרין. בכל מקרה אם התינוקת ממשיכה להיות רדומה- מיד ליעוץ רפואי!!!

למעלה