שיניים- מאיזה גיל הכי מוקדם?

• פותח הנושא sael
  • פורסם בתאריך

sael

New member
שיניים- מאיזה גיל הכי מוקדם?

בתי בת 3 חודשים. בימים האחרונים, ואתמול בעיקר, היא לא כ"כ רגועה, מראה את זה גם בבכי מרובה וגם בהתנהגות לא רגועה . היא כל הזמן מכניסה את האגרוף לפה ומוצצת חזק חזק כאילו משהו בפנים מכאיב לה, והיא גם מרבה לירוק ולפלוט יותר מהרגיל. בדר"כ מציצת אגרוף אצלה זה סימן לרעב, אך אתמול גם 5 דקות אחרי סיום הנקה היא עשתה את זה וכשניסיתי להניק שוב היא בכתה והתעצבנה, ובכלל ההנקות אתמול היו יותר קשות ומלוות בבכי. מדדתי חום גם אתמול וגם היום ואין לה חום. בין לבין היא חייכנית כרגיל ומקשקשת ומשתפת פעולה איתנו. האם יכול להיות שתופעות של שיניים יתחילו כ"כ מוקדם? חשוב לציין שבמשפחתי יש תינוק שהשן הראשונה יצאה בגיל 3.5 חודשים, אך אני לא יודעת אם זה קשור בכלל. ממה יכולה לנבוע ההתנהגות הלא רגועה הזאת וכיצד ניתן להקל? אלו לא סימנים של כאבי בטן, כשהיא סובלת מגזים אנחנו יודעים לזהות ובדר"כ גליכל משפיע על כך. עוד השערה שעלתה לי זה שאולי מאיזושהי סיבה ההנקה לא משביעה אותה? פשוט הבוקר שאבתי ויצא לי רק 50 מ"ל כאשר בדר"כ כשאני שואבת בשעות הללו יוצא לי בין 100 ל-140. מה את מציעה לעשות? תודה רבה רבה.

sael

New member
שכחתי לציין שני דברים

כמות הטיטולים הרטובים והמלוכלכים שלה רגילה ולא פחתה, אבל היום אחת היציאות שלה היתה שונה מהרגיל, הרבה פחות נוזלית מבדר"כ. כמו כן, חלק מהפליטות שלה בימים האחרונים נראות יותר כמו הקאה כי זה יותר בקשת ולפעמים אפילו מגיע עד לרצפה.

לילך שי

New member
יציאת שיניים בסביבות גיל חצי שנה

יכולה להיות יציאת שיניים מוקדמת, יש גם תינוקות שנולדים עם שיניים יכולות להיות סיבות רבות לחוסר הרוגע שלה, במידה והארוע חוזר על עצמו ואכן נראה שמדובר ביציאת שיניים, ניתן לעשות עיסוי או קרור מקומי ואם לא עוזר לתת אקמולי, שאיבה אינה מעידה על כמות החלב שייש לך אלא על כמות החלב שהמשאבה שואבת שאיבה חד פעמית של 50 סמ"ק אינה בהכרח מעידה על חוסר חלב,כמה פעמים ביום את שואבת? וכמה חלב יוצא לך בדרך כלל? איך הגיבה אחרי שנתת לה את החלב השאוב האם נרגעה? ואיך מתנהגת היום האם הארוע הייה חד פעמי או חוזר על עצמן

sael

New member
בינתיים היום היא היתה יחסית בסדר

אבל היתה עצבנית בזמן הארוחות ובכתה תוך כדי. עכשיו נתתי לה את החלב השאוב והיא טרפה את הבקבוק ונרדמה בסופו. אני לא שואבת באופן קבוע, ויוצא לי לשאוב לעיתים די רחוקות. אני שואבת בדר"כ רק אם אני צריכה ללכת או אם נראה לי שהיא לא אכלה טוב (כמו היום). ובכלל, התזונה שלה מבוססת על הנקה כל היום ובערב לפני השינה היא מקבלת בקבוק מטרנה. האם כדאי לנסות לקנות משהו שמקל על כאבי יציאת שיניים? אני פוחדת סתם לשים לה מאחר ואני לא יודעת בודאות אם זו הסיבה לחוסר השקט.

לילך שי

New member
בקשר להנקה מומלץ לפנות לפורום הנקה

של אסתר גרוניס,אם היא לא רגועה רק בזמן ההנקה- נראה שזה קשור להנקה האם את מניקה אותה במקום שקט ורגוע, האם את בעצמך רגועה בזמן ההנקה? האם משהוא השתנה בחייך או בתזונתך?האם את לוקחת תרופות?לדוגמא גלולות למניעת הריון יכולות להוריד את כמות החלב, האם את שותה לפחות שני ליטר מים ביום. לא מומלץ להלחם איתה על השד- במידה והיא מתעצבנת להרגיעה ואח"כ שוב לקרבה לשד, תנסי לסחוט את השד תוך כדי הנקה ולראות אם זה עוזר, ואולי להתחיל לשאוב כמה פעמים ביום. למה היא מקבלת מטרנה? וממתי? זה גם יכול להוריד את כמות החלב שלך

sael

New member
תודה לילך

פניתי גם לפורום של אסתר למרות שאתמול בשאר היום היא ינקה כרגיל. ממש נראה לי שזו התחלה של כאבי שיניים כי היא התחילה גם לרייר וגם מחפשת כל הזמן מה לנשוך וכאשר היא בוכה היא מכניסה את היד לפה ונושכת ונראה שזו הסיבה לבכי. ניסיתי גם להכניס את האצבע שלי לפה שלה ובדר"כ כשהייתי עושה זאת היא מצצה לי את האצבע, ועכשיו היא פשוט נושכת לי חזק עם החניכיים את האצבע. אני אנסה לקנות לה נשכן וליישם את מה שהצעת כדי להקל על כאבי החניכיים. תודה רבה.

ובנוסף לכל מה שלילך כתבה מצויין

נראה גם לי שזו התחלת שיניים. גם רוי היה כך אם כי זה לא ודאי. בגיל 3 חוד' לא ממליצים משחות כמו טי ג'ל אלא רק מגיל 4 חוד'. מנסיוני רצוי שתתני לה נשכן שניתן לקרר במקרר...המכיל מעין נוזל בפנים כי זה הכי מקל. יתכן שבגלל זה גם אחת היציאות שלה היתה מאד רכה. ישנם ילדים שמשלשלים ואפילו מקיאים בכמויות לפני בקיעת השיניים. קחי בחשבון שהתנהגותה היום אינה מעידה על בקיעת השיניים מיידית... רוי היה אותו הדבר ועד היום היו כמה תקופות כאלו...ועדיין אין שיניים. הוא בן 8.5 חוד'. מקווה שהיא תרגיש היום כבר יותר טוב ואכב לשאיבה...היא יונקת בצורה הרבה יותר יעילה משאיבותייך כך שאין לך מה לדאוג.. חוצמיזה אולי זו בכלל קפיצת גדילה??? יש אחת בגיל 3 חוד'.

למעלה