שיני בינה...

יעלית188

New member
שיני בינה...

שלום רב. בזמן האחרון שיני הבינה עושות לי הרבה בעיות, ורציתי להתייעץ... אני כבר חודשיים שוהה בארה"ב, ואמורה לחזור לארץ בעוד כ-9 ימים. לפני חודש, בזמן שהותי פה, התחילו לי כאבים נוראיים בשן הבינה התחתונה השמאלית. שבוע שלם שהאיזור היה נפוח לחלוטין, ולא הצלחתי כמעט כלל לפתוח את הפה. חברה הפנתה אותי לרופא מקצועי שניתן לסמוך עליו- הוא בחן את השן ואמר שיש דלקת ברמה בינונית+, ושניתן לנסות טיפול אנטיביוטי לפני שפונים לאופציית העקירה כדי שאוכל לחכות עד שובי ארצה ולעקור שם (מאוד לא רציתי לעשות כאן את הניתוח, יש סיכונים למיניהם, אני לא יודעת על מי אפשר לסמוך ועל מי לא, ובמקרה של סיבוך העלות יכולה להיות מאווווד גבוהה...). לקחתי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים, ובמקביל עשיתי שטיפות במי מלח ובמי פה אנטיביוטיים. לאט לאט הדלקת חלפה והפסיק לכאוב לי. היום, כחודש לאחר מכן, שוב אני מרגישה שמתחיל קצת לכאוב לי, והעור שמסביב לשן קצת נפוח ומעט אדמדם. אני כרגע 9 ימים לפני החזרה ארצה. השאלה היא האם כדאי לעשות פה את הניתוח ולקחת סיכון שיהיו סיבוכים כלשהם (לדחות את הטיסה זה לא ממש אופציה) או... לבקש מהרופא שוב אנטיביוטיקה (בתקווה שזה בכלל יעזור) ולנסות שוב "לסחוב" את העקירה עד שאחזור...

יעלית188

New member
שכחתי לציין...

השן בינה כבר לגמרי בחוץ, וכמעט לחלוטין מיושרת עם שאר השיניים. הבעיה היא שחלק מהבשר (החניכיים) עדיין לא נפתחו לחלוטין מעליה, והמזון מצטבר מתחת. עשיתי צילום פנורמי, והרופא אמר שהעצב לא קרוב. האם העובדה שהשן כבר בחוץ אמורה להקל או להחמיר על דרגת הסיכון/קושי/כאב שבעקירתה?... זה בהכרח אומר עקירה כירורגית?...

שן בינה

יש לבצע ברור מקיף מדוע מתלקחת הדלקת בתכיפות כה גדולה אצלך. בהחלט יתכן שעקירה היא צורך טיפולי במקרה שלך. אבל, לאור העובדה שאת אוטוטו בארץ מומלץ לקחת שוב אנטיביוטיקה ולבצע את הברור ובמידת הצורך את העקירה בארץ. עקירת שן בינה עלולה להיות במקרים מסוימים פרוצדורה עם תהליך החלמה ארוך.

למעלה