שיני חלב

me too

New member
שיני חלב

לילדון יש שן שמתנדנדת לו כבר זמן רב, היא כבר כמעט בחוץ.
שמתי לב אתמול שהיא משנה את הצבע.
בעלי אמר שזה נורמאלי, כי כבר כלום לא מחזיק אותה.
באינטרנט מצאתי על שינוי צבע בהקשר של מכה - וזה לא הספור כאן.
אז.... יצא לכן לראות משהו כזה?

boneguy

New member
הכל בסדר.

אני מניח במדובר באחת החותכות (הקדמיות), וכנאה התחתונה.

בעלך צודק. במקרה הזה אין קשר לטראומה. השן בעצם איבדה את השורש שלה (מה שמספק לה דם ועצבים), ונשאר חתיכה מסויידת תפוסה חזק בחניכיים.

אם זה לא מציק לו, פשוט לחכות. אם זה מציק, אפשר לעודד אותה ליפול על ידי מחשק איתה, אכילת דברים קשים וכו'.

me too

New member
תודה

כן, זו שן קטנה מקדימה, למטה.
אתמול בלילה התלונן שכואבת לו השן, ונרדם עם האצבע בתוך הפה, כנראה תוך כדי נדנוד שלה.
הוא לא מוכן ללעוס על השן.
יאלה, תפלי כבר!

תודה לך, שבוע טוב

Mottek

New member
אין לי מה להוסיף או לתרום לצערי

כשלגדול התחילו להתחלף השיניים סיפרתי לו שכשאני הייתי קטנה הייתי מוציאה את השיניים בכוח כי אהבתי להרגיש עם הלשון את החניכיים הרכים לפני שהשן החדשה צומחת (איכס, אני יודעת). בכל מקרה מאז הוא גם התחיל להוציא שיניים כמוני. הוא יגיד לי שהשן קצת מתנדנדת ואחרי יומיים השן כבר בחוץ! (או לא יספר לי בכלל ורק אומר לי שנפלה.
בכל מקרה מקווה שזה יגיע מהר ושיהיה במזל טוב.
האם פיית השיניים תבוא לבקר?

1me too1

New member

הצענו לו לקשור חוט לשן ולדלת ולהוציא את השן - הוא מפחד. לי יש זכרון עמום שאבא שלי הוציא לי איזו שן ככה

ברור שהפיה תבוא לבקר.
היום הוא חזר עצוב כי לחברה שלו נפלה השן אתמול. ויש עוד חבר שנפלה לו בחמישי שעבר.
אנחנו מחכים

תודה

carlimi

New member
בשעה טובה!

גם אצלנו הראשונה התנדנדה מלא זמן וכבר חשבתי שלעולם לא תיפול ...
חחח
מאז נפלה כבר עוד אחת ...

Mottek

New member
נצל"ש - סקר פיית שיניים!

האם הילדים מאמינים בפיית השיניים? עד איזה גיל?
מה הפיה מביאה לילדים: כסף? מתנות?
האם אתם משאירים פתק בשם הפיה לילדים?
האם לכם היתה פית שיניים בתור ילדים?

ואם יש לכם עוד דברים לשתף, טיפים או רעיונות להורים, סיפורים מצחיקים אשמח אם תשתפו.

לילית462

New member
אני חזקה בפיית השינים

כשהחלו לנשור השינים הראשונות לבת הגדולה שלי, היא היתה חזק בתקופה של התכתבויות במייל עם המשפחה.
אז פתחתי תיבת מיל בשם פיית השינים והתכתבתי איתה...
מאז היא כבר גדלה והיא נערה, (הילדה לא הפיה) והיא מבינה את כלל האצבע - If you don't believe, you don't get אז היה בינתיים ממשיכה להאמין. היא יודעת שאנחנו עוזרים לפיה.
האני מאמין שלי בנושא הוא שהתפקיד של פיית השינים הוא לגרום לילדים להרגיש אהובים וגם שישמרו על השיניים שלהם. והיות ופיה יש אחת וילדים המון אז היא צריכה הרבה עזרה. ההורים של הילדים עוזרים לפיה, הם אוהבים את הילדים שלהם ושמים מתנה או כסף בשם הפיה.

עדיין מאמינים איכשהו. הגדולה כאמור כבר לא ממש - בת 11 השניה בת 8 עדיין מאמינה והקטן בן 4 עדיין מחכה.

אם לאמא יש מתנה - מתנה, ואם לא אז כסף. מה שכן המתנות כמעט תמיד קשורות לבריאות הפה - פלוסרים או מי פה, מברשת שיניים חדשה או משחה - משהו בסגנון.

לא, אבל הרבה פעמים אנחנו מסבירים בשמה שלא תמיד יש לה זמן לבוא בלילה הראשון כי יש רשימת המתנה (וכי שכחנו) והם מקבלים את זה.

לא

עוד קוריוז. הבת השניה שלי שברה את השן הקדמית כשהיתה בת שנתים, ורופאת השינים המליצה לעקור כשהיתה בת 3 כי התחיל שם זיהום. מגיל 3 הבת שלי עם רווח של שן חסרה. לפני כשבועיים הרווח עבר דירה. השן הקבועה יצאה, השן ליד נשרה וכך נשארנו עם רווח רק במקום אחר.

בעיני זה פשוט מקסים שיש פיית שיניים

אם כי זה יוצר כמה בעיות כמו: מתי להפסיק עם זה, איך לא יוצאים כשקרנים כשהילד מגלה שאין פיות שיניים...

לצורך העניין הייתי קונה כל מיני הפתעות בשקל/שנקל ושומרת שיהיה בארון -בדיוק למקרים של פיית שיניים או כשצריך הפתעה לצ'פר.

אחלה סקר.

בוני בת 8 ועדין מאמינה. הבעיה היא שהיא רוצה לשמור את השיניים, אז היא לא מקבלת כלום

פה נהוג לתת כסף. מי אני שישבור את מנהגי המקום

יש לנו זוג חברים שיש להם בת גדולה מבוני בכמה חודשים, והשיניים שלה התחילו ליפול לפני השיניים של בוני. פיית השיניים השאירה לחברה מכתב, אז גם אנחנו היינו חייבים, מה הפייה תקפח את בוני? ישר כתבתי כמה מכתבים שיהיה לי לשלוף כל פעם, אבל כמו שכתבתי כבר, היה צורך רק במכתב אחד עד כה

ממש לא. אני תמיד אומרת לבוני שבילדותי לא היו פיות בכלל, מה שמאוד תמוה בעיניה
למזלי יש הרבה דברים תמוהים בילדות שלי, ככה שזה מסתדר

פיית השיניים

- האם הילדים מאמינים בפיית השיניים? עד איזה גיל?
הגדול מעולם לא האמין בזה. הקטנה (6 וחצי) רוצה להאמין בפיות, וכמה שניות אחרי שנפלה לה השן הראשונה היא עדיין האמינה, אבל עכשיו היא ספקנית.

כסף, בגלל צ'רלי ולולה, שאצלם הפיה נותנת מטבע.

כן. בכלל, אני אוהבת להשאיר לה פתקים ומתנות קטנות מהפיות. פעם זה היה קורה פעם בשבועיים בערך, היא היתה מבקשת משאלה מהפיות ומקבלת פתק קטן והפתעה שהכנתי בעצמי - משהו מחרוזים, או חוטים... לפני כמה חודשים היא שאלה אותי אם הפיות מכינות את זה או אני. ואם הן בכלל קיימות. לא יכולתי לשקר לה. היה לי קצת עצוב להיפרד מהתום שליווה את השנים שלפני ההתפכחות. גם לה היה עצוב, כשהיא הבינה בדיעבד שזאת תמיד הייתי אני. עד אז היא האמינה בהן בכל לבה, ואם מישהו דיבר על פיות היא היתה בטוחה שהן קיימות - עובדה, הן משאירות לה עדויות בחדר!

לא. אצלנו גם לא נתנו מתנות לכבוד זה שנופלת השן. בכלל לא עשו מזה עניין.

אוי, כואב הלב על התום היפה הזה.

לי היתה בעיה עם סנטה קלאוס בשנים עברו, קיים או לא קיים?
גם לי מאוד קשה לשקר לה ולכן לקחתי את זה למקום פילוסופי. מה זה אמיתי? האם מה שאנחנו רואים מול העיניים שלנו אמיתי? אחרים אולי רואים את זה אחרת, או בכלל לא שמים לזה לב. היה לנו דיון מקסים בנושא, ומאז (לפני שנתיים) היא לא שאלה את זה יותר.

לילית462

New member
יש סרט מקסים על זה - the guardians

על סנטה, פיית השינים, איסטר באני ועוד כמה פחות מוכרים.

אם מאמינים בהם הם קיימים! אם לא מאמינים הם לא קיימים. זה הכל!

פיית שיניים

שנפלה לי השן הראשונה קיבלתי במתנה קלטת מספרת של סינדרלה. אלכס אנסקי הקריא. צד אחד היה סיפור, והצד השני היה סיפור עם הפעלה. שעות על גבי שעות ישבתי עם הטייפ ושמעתי את הסיפור, ושיחקתי בהפעלה. כל החברות שלי קיבלו כסף, והן קנו לעצמן כל מיני שטויות, אבל לי הייתה את הקלטת שנים רבות, עד שהיא נעלמה יום אחד...... ההשפעה של המתנה המיוחדת עלי היתה ענקית, הרגשתי מאוד מיוחדת, כי המתנה שלי נשארה המון זמן, וידעתי שיהיו לי ילדים אני אעשה אותו הדבר.

האם הילדים מאמינים בפיית השיניים? עד איזה גיל? בת רבע לשבע, מאמינה מאוד בפיית שיניים. מקווה שהיא לא תפסיק להאמין לעולם.

מה הפיה מביאה לילדים: כסף? מתנות? רק מתנות. לשן הראשונה הפיה נתנה שרשרת עם תיליון, ועל כל שן שנופלת אוספים עוד תיליון. בנתיים יש לה 4 תיליונים. היא קצת השתכללה והתחילה להתכתב עם הפיה, וביקשה במקום עוד תיליון לקבל צמיד עם תיליון....

האם אתם משאירים פתק בשם הפיה לילדים? אחרי השן הראשונה היא קיבלה מכתב מהפיה. פעם אחת היא גם כתבה לה 2 מכתבים, והפיה תמיד עונה. הבת שלי החליטה שאת השן הראשונה מביאה מלכת הפיות, אבל יש לה המון שליחים (יש גם פיות שיניים שהם בנים) שהמלכה שולחת לפי העדפות של הילד, ובגלל שהבת שלי אוהבת תכשיטים, לפיה שלה קוראים ג'ול.

האם לכם היתה פית שיניים בתור ילדים. הייתה. אני לא זוכרת מתי הבנתי שזו אימא שלי, ולא זוכרת אם קיבלתי עוד מתנות מלבד זאת שציינתי למעלה.

למעלה