שינת חורף

Fairy24

New member
שינת חורף

הכרכן תירס שלי נמצא רוב הזמן בפינה הקרה וכשאני מוציאה אותו, או מאכילה, הוא נראה מאד ישנוני... כמובן שאחרי שאני מאכילה הוא שוהה קצת בפינה החמה. זה כנראה אומר שהוא רוצה לישון שינת חורף, תקנו אותי אם אני טועה. עכשיו, מה עושים עם זה? טל

TAINTED SAINT

New member
תלוי בגילו של הנחש שלך.

אם הנחש שלך עדיין לא בן שנה הוא לא זקוק לשנת חורף. כרכני תירס מעל גיל שנה נכנסים [או מוכנסים,תלוי במגדל] לשנת חורף,במקרה שכזה את לא אמורה להאכיל את הנחש בשבועיים שלפני ההכנסה לשנת החורף,אבל חייבת להמשיך ולחמםבמהלך שבועיים אלו,אחרת שאריות מזון שבבטנו ירקיבו ויגרמו למותו. אם הטמפרטורה חמה מדי יתכן והוא עובר לצד הקר מחוסר ברירה. שתי שאלות יעזרו לנו לסייע לך: מה הטמפרטורה בצד המחומם ? בן כמה הנחש ?

mik22

New member
הכרכן שלך צעיר מידי לשנת חורף

רק תוודאי שיש טמפ' מתאימות בכל צד.

naja

New member
לא מסכים עם שניכם.

כרכן תירס בטבע נכנס לתרדמת חורף כבר בשנתו הראשונה, כמה שבועות-חודשים לאחר הבקיעה. אין מניעה להכניס אותו לתרדמ חורף כשאין אפשרות לחמם כראוי, או שמיוזמתו הוא מפסיק לאכול. בשני המקרים זה יכול להועיל.

mik22

New member
מצד שני, גם אין סיבה להכניסו לתרדמת חורף

בשנתו הראשונה, הנחש אינו זקוק לתרדמת חורף ולא ברור לי מדוע אתה חושב שזה יכול להועיל. לא קראתי או שמעתי על אף מגדל ידוע שממליץ לעשות זאת. להיפך, חלקם מזהירים שלא להכניס נחש שאינו במשקל הנכון (או כמובן, במצב בריאותי ירוד) לתרדמת חורף. כרכן תירס צעיר נכנס לתרדמת חורף בטבע מכיוון שאין לו ברירה - כתוצאה מהטמפ' הנמוכות. בשבי לעומת זאת, נפתחת עבורו האפשרות לגדול ולהתחזק גם בתקופת החורף. כידוע, סיכויי ההישרדות של נחשים צעירים בטבע, נמוכים משמעותית מאשר בשבי. מעבר לסכנה מטורפים ולזמינות המזון, כנראה שגם לשנת החורף שנכפית עליהם, יש את התרומה שלה.

naja

New member
קראת את ההודעה שלי לפני שהגבת?

כמו שרשמתי, במידה ואין אפשרות לחמם כראוי, או שהוא מפסיק לאכול מיוזמתו-שנת חורף יכולה רק להועיל. במה היא יכולה להועיל? 1. אם נחש שלא מחומם כראוי יסכים לקבל מזון, המזון ירקב לו בבטן ויהרוג אותו. 2. אם הנחש לא אוכל בצורה סדירה, אבל הוא נמצא בטמפרטורה גבוהה, הוא שורף את מאגרי האנרגיה שלו. במקרה של כרכן צעיר, עם מעט מאוד רזרבות של אנרגיה, פרוש הדבר מוות בטוח. 3. שנת חורף בזעמנים ובנחשים נוספים כגון רוזי בואות יכולה לפתור בעיות אכילה אצל פרטים שלא אוכלים באופן סדיר. ז"א שההגחה מהתרדמה "תפתח להם את התאבון". הקביעה החד משמעית שלך שנחש בשנתו הראשונה לא צריך שנת חורף אינה נכונה. הדבר נכון(וגם זה נתון לויכוח) רק לפרטים שאוכלים באופן סדיר. בזמן התרדמה, המטאבוליזם של הנחשים נמוך מאוד ולמעשה הם כמעט ולא צורכים אנרגיה(משקילות שעשיתי לקינגים, ראיתי שב4 חודשי תרדמה הם איבדו 5% ממשקל גופם בלבד) ולכן הסיכוי של נחש עם בעיות אכילה לשרוד בתרדמה ולהתחיל לאכול באופן סדיר, גבוה בהרבה מהסיכוי שלו להשאר בחיים כשהטמפרטורה גבוהה. לגבי ההמלצה שלא להכניס נחש במשקל נמוך או במצב מחלה לתרדמה זה נכון, אבל איך זה קשור למה שרשמתי?

mik22

New member
לא קראתי את ההודעה שלך, עניתי על סמך ניחוש

בוודאי שקראתי את ההודעה שלך. עפ"י רוח תגובתך, נראה שפגעתי בך באופן כלשהו ועל כך אני מתנצל. לעצם הענין, טל לא כתבה דבר על כך שאין לה אפשרות לחמם כראוי ולכן המלצתי הראשונה היתה לבדוק טמפ'. לכן, סעיף 1 שלך אינו רלוונטי. טל גם לא כתבה שלכרכן שלה יש בעיות אכילה מתמשכות, לכן סעיף 2 שלך אינו רלוונטי. סעיף 3 שלך נכון, אך אינו תקף לגבי נחשים בשנתם הראשונה. "הקביעה החד משמעית שלי" מסתמכת על נסיוני, נסיונם של מגדלים ידועים ופחות ידועים ואני בטוח שגם על נסיונך. לא ידוע לי על מקרים בהם כרכנים צעירים מתו כיוון שלא הוכנסו לתרדמת (אשמח אם תסתור את דברי עם עובדות). לחילופין, לא שמעתי מימי על מקרים בהם התרדמת היא זו שהצילה כרכנים עם בעיות אכילה. זוהי ספקולציה שאולי נכונה ואולי לא. תראה, אני יודע שאתה מקצוען (ואולי זו הסיבה שאת כועס על מישהו שמעיז לחלוק על דעתך) ואני בטוח שכשהכנסת את הקינגים שלך לתרדמת חורף, דאגת שהטמפ' תעמוד סביב ה- 11 מעלות (או אני לא יודע כמה זה אצל קינגים) ולכן הקינגים שלך איבדו רק 5% ממשקלם. מרבית האנשים שאני מכיר, שמים את הנחשים במקום קריר בבית ובלי חימום במקרה הטוב, או שפשוט מפסיקים לחמם את הטרריום. מי שגר באיזורי השפלה ומישור החוף לא ממש "זוכה" לטמפ' הנ"ל - וגם אם כן, הטמפ' בבית גבוהות יותר. משמעות הדבר היא שנחשים שמוכנסים לתרדמת חורף אצל אנשים שאינם מקצוענים כמוך, מאבדים הרבה יותר מ- 5% ממשקל גופם. ואם לנחש גם יש בעיות אכילה, הרי שמשקלו נמוך מהנורמל ולכן, על אחת כמה וכמה, אין להכניסו לתרדמת חורף. זוהי תשובתי גם לשאלתך בשורה האחרונה שכתבת.

naja

New member
דבר ראשון-לא נפגעתי ואין צורך להתנצל.

הסיבה שהגבתי כמו שהגבתי, היא שמפריע לי שטענות כלליות נכתבות בנחרצות כזו בתגובה למקרה ספציפי וזה עלול להטעות גולשים פחות מנוסים ממך. שים לב, שאני עד עכשיו כלל לא התייחסתי לשאלה המקורית שלה, וזאת מאחר והיא לא טרחה לתת לנו את כל האינפורמציה. לעומת זאת, התייחסתי באופן כללי למה ששניכם כתבתם-על חוסר הנחיצות של שנת חורף בשנה הראשונה, ולכן, הסעיפים 1+2 אולי מבחינתך לא רלוונטיים למקרה הספציפי הזה אבל הם נכונים ורלוונטים מאוד לטענות הכלליות שהעליתם ולדיון בנושא כולו. לגבי סעיף 3-אני לא מומחה גדול לזעמנים, ולמעשה אני כלל לא מחשיב את עצמי למומחה או ל"מקצוען" כמו שכתבת. מרבית הידע שלי מתבסס על ספרות מקצועית(הכוונה לספרים ולא לדפי גידול שכל מגדל מתחיל יכול לכתוב), על דיונים ברשת וקצת על ההשכלה שלי שמאפשרת לי לראות את הדברים באופן "טיפה" יותר נרחב ומעמיק מחלק מהגולשים כאן בפורום. מאחר ואתה מעדיף (כדברך) להסתמך על נסיונך ונסיון מגדלים אחרים, מצאתי מאמר אצל אחד ממגדלי הזעמנים היותר מוכרים. (הוא לא מגדל כרכנים למיטב ידיעתי, אבל הוא בעל נסיון עצום ומה שהוא כותב בהחלט רלוונטי לדיון.). חפש את הפיסקה שמתחילה ב:Most snakes . לגבי מה שרשמת בנוגע לתרדמת החורף-מסכים איתך שאם זה לא נעשה כראוי זה עלול להרוג את הנחש, אבל זה לא כ"כ מסובך לעשות את זה כראוי, גם לא במישור החוף(ואני משער שאם זה היה עולה לדיון היינו יכולים לתת את העצות הנכונות בנושא.). בכל מקרה, גם בטמפרטורה יותר גבוהה מהאידאלית(אפילו 15 מעלות) ,הנחש יאבד הרבה פחות הנרגיה מאשר בטמפרטורה של 28 מעלות כשהוא לא אוכל. דרך אגב, אני לא יודע אם אנחנו מכירים או לא, אבל אני אשמח לשמוע מה אתה מגדל.

mik22

New member
תודה על הקישור שצירפת

קראתי בעיון את הכתוב בו ואת השירשור שיונתן הפנה אליו. התרשמתי שהחרפה של נחשים צעירים רלוונטית עבור נחשים שמסרבים לאכול מיום בקיעתם וזאת לאחר שכל נסיונות ההאכלה נכשלו. דהיינו, מדובר במפלט אחרון לפני האכלה בכח ולא כשיטה. (אני מתכוון לנסות זאת בפעם הבאה בה אתקל בסרבן אכילה מבקיעה. זה גם הרבה יותר נעים מאשר להאכיל בכח). מדבריך, אני מבין שתגובתך הראשונה התייחסה למה ש- TAINTED SAINT ואנוכי כתבנו, ולא ספציפית לשאלתה של טל. אך מתגובתך הראשונה משתמע שאתה ממליץ להכניס נחש צעיר לתרדמת חורף ושבמקרה של טל, זה אף יכול להועיל. ראיתי גם שבשירשור אחר כתבת למישהו שהוא יכול להכניס את הנחש הצעיר שלו לשנת חורף. לדעתי, לפני המלצה כזו צריך לברר את כל הפרטים עם השואל, על מנת לוודא שפתרון מתאים עבורו ושהוא מסוגל ליישמו כראוי, אחרת הוא עלול להרוג את הנחש שלו. אגב, לא נראה לי שאנחנו מכירים. שמי מייקי ואני מגדל כרכני תירס ממופעים שונים.

naja

New member
אתה צודק לגבי הבחור עם הנחש הצעיר אבל.....

מאחר ושני הדפים האחרונים בפורום הוקדשו פחות או יותר לעניינו, זה היה נראה לי מיותר לרט. לגבי הכרכנים שאתה מגדל, אכפת לך לפרט קצת לגבי המופעים?(אם זה אינו איזשהו "פרוייקט סודי"....). בקיץ האחרון מצאתי את עצמי מתעניין ואף שוקל לרכוש זוג שיהיה נשא למספר תכונות. עברתי באתרים שונים לגבש דעה מה נראה הכי מעניין, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל, אם כי אני לא פוסל את זה לעתיד הקרוב.

Fairy24

New member
הוא בן 5 חודשים

והטמפרטורה בסדר, יש כמה חלקים בפינה החמה, זה יכול להיות 25 ויכול להיות 29, הוא גם יכול לעבור כי הוא קטן והטרריום יחסית גדול.

מצאתי קישור לשרשור מפורום של אתר

שעוסק רק בכרכנים שונים. השרשור מדבר בדיוק על הכנסה של נחשים שרק בקעו לשנת חורף (קצרה או ארוכה יחסית). אני חושב שהוא בהחלט יכול לעניין אותך.

למעלה