לא קראתי את ההודעה שלך, עניתי על סמך ניחוש
בוודאי שקראתי את ההודעה שלך. עפ"י רוח תגובתך, נראה שפגעתי בך באופן כלשהו ועל כך אני מתנצל. לעצם הענין, טל לא כתבה דבר על כך שאין לה אפשרות לחמם כראוי ולכן המלצתי הראשונה היתה לבדוק טמפ'. לכן, סעיף 1 שלך אינו רלוונטי. טל גם לא כתבה שלכרכן שלה יש בעיות אכילה מתמשכות, לכן סעיף 2 שלך אינו רלוונטי. סעיף 3 שלך נכון, אך אינו תקף לגבי נחשים בשנתם הראשונה. "הקביעה החד משמעית שלי" מסתמכת על נסיוני, נסיונם של מגדלים ידועים ופחות ידועים ואני בטוח שגם על נסיונך. לא ידוע לי על מקרים בהם כרכנים צעירים מתו כיוון שלא הוכנסו לתרדמת (אשמח אם תסתור את דברי עם עובדות). לחילופין, לא שמעתי מימי על מקרים בהם התרדמת היא זו שהצילה כרכנים עם בעיות אכילה. זוהי ספקולציה שאולי נכונה ואולי לא. תראה, אני יודע שאתה מקצוען (ואולי זו הסיבה שאת כועס על מישהו שמעיז לחלוק על דעתך) ואני בטוח שכשהכנסת את הקינגים שלך לתרדמת חורף, דאגת שהטמפ' תעמוד סביב ה- 11 מעלות (או אני לא יודע כמה זה אצל קינגים) ולכן הקינגים שלך איבדו רק 5% ממשקלם. מרבית האנשים שאני מכיר, שמים את הנחשים במקום קריר בבית ובלי חימום במקרה הטוב, או שפשוט מפסיקים לחמם את הטרריום. מי שגר באיזורי השפלה ומישור החוף לא ממש "זוכה" לטמפ' הנ"ל - וגם אם כן, הטמפ' בבית גבוהות יותר. משמעות הדבר היא שנחשים שמוכנסים לתרדמת חורף אצל אנשים שאינם מקצוענים כמוך, מאבדים הרבה יותר מ- 5% ממשקל גופם. ואם לנחש גם יש בעיות אכילה, הרי שמשקלו נמוך מהנורמל ולכן, על אחת כמה וכמה, אין להכניסו לתרדמת חורף. זוהי תשובתי גם לשאלתך בשורה האחרונה שכתבת.