שינת לילה - תאומים. מנסה שוב ......

rinat0907

New member
שינת לילה - תאומים. מנסה שוב ......

הי, יש לי תאומים בני שנה. מגיל צעיר הרגלתי אותם להרדם במיטה. אמנם לא תמיד ולא לבד, היה צריך ללטף, לנענע וכו', אבל ההירדמות עצמה בד"כ היתה במיטה. כשחזרתי לעבודה הם היו בני שמונה חודשים והמטפלת ששכרתי לא הצליחה להרדים אותם במיטות. לי אמרה שהם פשוט כל הזמן בוכים במיטה אך בדיעבד הבנתי ממנה שהיה לה קשה להתכופף ... בכל אופן, היא הרדימה אותם או בידיים או בעגלה. לאט לאט הם פשוט סירבו להידרם במיטה, ואני ובעלי נכנענו להם והרדמנו אותם בידיים או בעגלה. המטפלת הזו שרדה חודשיים והיום לי לי מטפלת טובה יותר שמוכנה לשתף איתנו פעולה. היום הם כאמור בני שנה, ובנוסף אני צריכה ללדת בעוד כחודשיים (כן, פיקשוש ...) המצב הזה בלתי נסבל, קשה פיזית, ויהיה גם קשה טכנית כאשר יהיו שלושה תינוקות, אם לא נלמד אותם שוב להירדם במיטות. הם גם עדיין מתעוררים בלילה ולא יודעים להירדם לבד מחדש. ההבדל הוא שכשהם היו קטנים היה קל יותר להתעקש איתם כי הם לא יכלו לעשות הרבה, רק לבכות ומקסימום להתהפך. היום הם מייד נעמדים במיטה וצורחים. מה הדרך הטובה ביותר ללמד אותם שוב להירדם במיטה? כשהוא נעמד במיטה היא מייד נעמדת מולו, כשהיא בוכה הוא ישר מצטרף, והם ממש "כח" נגדנו. אנחנו מצד אחד מאוד רוצים להיפטר מההרגל הרע, מצד שני לא רוצים לגרום להם ולנו לסבל מיותר ולעשות זאת בדרך הטובה והקצרה ביותר. אודה מאוד מאוד לעזרתך.

המפתח בהדרגה ובעקביות...

שלום רב, אני מבינה. עומדת בפניכם משימה מאתגרת. את השלבים הראשונים להצלחה עברתם: א. כי יש לכם מטרה. ב. אתם מבינים שטובת הילדים היא להירדם עצמאית. ג. אתם מבינים שהם התרגלו להרדם על הידיים או בעגלה וכעת קשה להם. מה נדרש מיכם? הרבה אורך רוח, סבלנות וקור רוח. ו..להיכנס בהדרגה לתהליך איטי ומבטיח של גמילה. עליכם ללוות אותם בהדרגה, בנחישות ברגישות ובעקביות. להיות איתם ובשלבים: שלב א': אחרי טקס השכבה קבוע. הם במיטות ואתם מלטפים. שלב ב': הם במיטות ואתם יושבים לידם. שלב ג': הם במיטות ואתם יושבים בפתח החדר., שלב ד': אתם יושבים מחוץ לחדר... התגובות שלכם למחאותיהם צריכות להיות שקטות, ענייניות, בלי דיבורים( או מיעוט בדיבור), להיות איתם בתקיפות אדיבה. אתם- נחושים ועקביים. שומרים על קור רוח. ומתיחסים לילדים באדיבות, בנימוס, בנועם וברוגע. בהצלחה. עינת

rinat0907

New member
תודה עינת

אנחנו אחרי שני לילות קשים, בתקווה שהם ילכו ויהיו קלים יותר .... בלילה הראשון הטקס ארך שלוש שעות, ובלילה השני השתפר לשעה וחצי אתמול הקטנה הקיאה מרוב בכי, מה לעשות? האם להדליק את האור לנקות ולהחליף בגדים, או לעשות הכל בחשיכה? יש לזה משמעות? כשאחד ההורים מנקה ההורה השני מרגיע אותה, מה קורה עם אחיה שגם בוכה ומחכה לתשומת לב ורואה ששנינו מתעסקים דקות ארוכות רק איתה? האם להאכיל אותה לפני השינה (לפחות בשבוע הראשון לשינוי) כי היא נוטה להקיא אחרי בכי, או שעדיף לחכות שתתעורר לאכול מעצמה? אציין ששניהם עדיין מתעוררים פעמיים בלילה לאכול, למרות שאני יודעת שבגיל שנה כבר לא אמורים להתעורר ... כפי שציינתי, בעוד כחודשיים אני צפוייה ללדת. האם יש לך טיפים שיעזרו לנו ב"חינוך השינה" של התינוק שיוולד? שוב מודה לך על העזרה

מחזקת אתכם להמשך...

שלום רב, מחזקת אתכם להמשך. ומבהירה: ילדים לא צריכים לבכות בשעת ההשכבה. ובטח לא להגיע להקאה. את ארוחות הלילה הייתי מציעה להפסיק בהדרגה. שימי לב הצעותיי הן הצעות מושכלות ולא כוחניות. אם אתם חשים שאתם נכנסים למאבק כוח אינכם בדרך הנכונה. בקשר, להרגלי שינה לרך ההנולד תוכלי לקרוא בפורום בלי סוף התחיסויות. להשתמע עינת גבע.

למעלה