שינת לילה

שינת לילה

שלום שמי אילנית ואני חברה של דורית יש לי שלושה ילדים נועה בת 8 איתמר בן שנתיים וחצי ואיילון בן 8 חודשים . במשך היום איילון נמצא אצל מטפלת ואוכל מזונות שונים ומרגע שהוא מגיע הבייתה הוא יונק אני מנסה לגמול אןתן מהנקה אך הוא לא מוכן לשתות תחליף מבקבוק. הבעייה שלי היא שבמשך הלילה הוא מתעורר כל שעתיים בממוצע כדי לינוק וכדי להרגע ולחזור לישון. יש לציין כי הוא אינו יודע להרדם לבד או לחזור לישון לבד ללא הנקה כיצד אני גומלת אותו הן מהנקה וגורמת לו לישון לילה שלם לבד האם אני יכולה לעשות זאת או שמה צריך מישהו אחר ? האם זה צריך להעשות בשלבים קודם גמילה ואח"כ ללמד אותו לישון אנא עיזרי לי אני מאוד מאוד עייפה וקשה לי לתפקד כך למשך זמן . תודה

בשלבים...

שלום רב אילנית, בנך בן ה-8 חודשים זקוק לתשומת לב אישית ובלעדית. הוא מצא ששעות הלילה הן הזדמנות טובה לקבל את שנפשו זקוקה – מגע ויחס אישי מאימא. ראשית חוכמה, להקדיש לו ביוזמתך זמן פנוי ובלעדי במשך היום. הילד לא צריך לאכול בלילה. הילד התרגל להירדם תוך כדי הנקה. בשלב שני יש לעזור לו לסגל הרגל חדש. להירדם עצמאית במיטתו. על התהליך להיות החלטי, רגיש, הדרגתי ועקבי. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

פשוט כשהוא רעב

אל תקפצי ישר בשבילו, שישאר עוד קצת רעב, נגיד איזה שעה אולי יותר, לבנתיים אפשר להעסיק אותו, לשחק איתו וכדו‏`‏ ואז כאשר הוא יהיה -רעב- באמת תני לו בקבוק. ואפשר לגוון עם הרבה סוגי דייסות טעימות או לחלופין עם סוכר ענבים. זה יעבוד רק צריך להתעקש איתו קצת. (לי עצמי יש ילדון בן 7 חודשים‏)‏

למעלה