שינת שני ילדיי במיטת הורים

שינת שני ילדיי במיטת הורים

בתי בת שנתיים וחצי ובני בן שנה ו3 חודשים ישנים כדרך קבע במיטתי מאחר וניסיונות ההרדמה במיטתם עלו בתוהו והיו מלווים בבכיות הסטריות של שניהם עד כדי הקאה של בני. מה גם שמפאת הפרש הגילאים הקטן אני מפחדת שהם יעירו אחד את השני או יפריעו זה לזו בתהליך ההירדמות לכן מצאתי "פיתרון" להרדים אותם במיטתי דבר שמחייב אותי לשכב ליידם לעיתים גם שעה וחצי עד להרדמות מלאה (וזה מנטרל אותי לגמריי )ואפילו זה לא עוזר לשנת לילה שקטה ורצופה שלהם ובטח שלא ליחסים שלי עם בעלי ולשינה שלי ושל בעלי אשמח לדעת מה ניתן לעשות והאם זה כבר מאוחר מידיי? מה עליי לעשות בבקשה אשמח לקבל תשובה מקצועית אינני רוצה לגרום לילדיי טראומה בכך שאנטוש אותם פיתאום במיטתם לבכות?

survivorrr

New member
בואי נחשוב יחד (וסליחה על הסרקאזם).

ראשית נשאל כמה שאלות שכדי לענות עליהן צריך קצת להפעיל את ההגיון (אין כל צורך בתעודת מקצוע). שאלה ראשונה. עד איזה גיל את חושבת לאפשר להם את התרגיל הזה? 6? 8? בר/בת מצוה? גיל גיוס? את חושבת שבעלת יחכה לך עד אז? הצחקת אותו. שאלה שניה. מה זה לנטוש אותם במטתם לבכות? זה חור באמצע המדבר? בקוטב הצפוני? אצל החיזבאללה? הרי זה הבית שלהם, החדר שלהם והמיטה שלהם. זאת נטישה? הלוואי שאותי היו נוטשים ככה כשהייתי בגיל הזה. לא היה לי מעולם חדר משלי. לפעמים גם לא מיטה משלי וישנתי על הרצפה. לא יצאתי כל כך רע. תגרמי להם טראומה? למה? זו מלחמת העולם השלישית? שאלה שלישית. הם יפריעו זה לזה לישון? אז מה? הם צריכים לקום מחר בבוקר לעבודה? לשמור על בטחון המדינה? לנהל את בנק ישראל? אם כל התפקידים האלה לא נוגעים להם - מה אכפת לך. ילד עייף יישן גם אם תעשי לו מלחמה באוזן. שאלה רביעית. הנסיונות עלו בתוהו? למה? אין מדרגות? אין סולם? למה צריך תוהו כדי לעלות. אהה. אני יודע. זו הדרך היחידה שיכולת להעלות את הנסיונות. נו... מילא. שאלה חמישית. ומה תעשי אם יהיו לך עוד ילדים? תקימי מוסד חינוכי במיטה? תעברי למיטה שלהם? תזמיני את השכנים? מה תעשי? עכשיו נחזור למציאות המרה. יש ביניכם מאבק - נראה מי ישבור את מי קודם. הם מנצחים מחדש כל יום. אם היו נותנים לצה"ל לנצח ככה, לא היינו אוכלים כל כך הרבה חרא מהערבים. תפסיקי לרחם עליהם. הם לא זקוקים לזה. הם זקוקים ליד מכוונת תקיפה. זו לא נטישה. זה חינוך. במלחמה בינכם יש להם נשק והם עושים בו שימוש חכם, מדורג בשלבים. אם שלב מסויים לא עוזר - עולים מדרגה לשלב הבא. הלו..... הם לא עולים בתוהו. הם עולים מדרגה. רק את "עולה בתוהו". קודם מיללים. אחר כך צורחים. שימי לב שבשלבים האלה אפילו לא תראי דמעה אחת. מסקנה - זה לא בכי. זו מחאה וזה תחילת תהליך שבירתך. אחרי זה - בכי "היסטרי". לבסוף הקאה. באנלוגיה - אלה בדיוק תופעות של גמילה (מסמים, אלכוהול, עישון). אגב, יש סיכוי שאם גם הקאה לא תשפיע עליך לוותר - הוא ינסה לעלות שלב לדרגת הצגת אפיסת כוחות. אין צורך להתרגש. עכשיו אני רוצה לספר לך משהו על עצמי. אני טוען שאצל הגדולה שלי (כיום מעל 25) כשהיתה בכתה ו' (תעשי לבד את חשבון הגיל), תפסתי בדקה ה-90 את מחלת האנורקסיה. לא אלאה אותך באיך עליתי על זה ובכל מה שעשיתי - אבל טיפלתי בזה לבד. התחלתי מזה שלא יוצאים מהבית (לבית הספר) בלי שראיתי בעינים שלי שאכלת ארוחת בוקר טובה. אני מאחר לעבודה? בעיה של העבודה. הבת שלי במקום ראשון בסדר העדיפות. ביום הראשון אכלה ביס וחצי (לא חשוב של מה). לא הסתפקתי בזה. חייבתי אותה להמשיך לאכול ולא תקומי מהשולחן עד שאראה צלחת ריקה (אפשר לחשוב מה כבר היה שם). התחילה "להשתעל" המשיכה בהצגת "להקיא", בכתה, רקעה ברגלים, אשתי נהייתה הסטרית וצרחה - ואני בשלי. בשקט, בלי להרים קול, ממש בשאנטי. תקיא? אין דבר. הכל בסדר. תנוח קצת ותאכל עוד פעם. תקיא עוד פעם - תנוח קצת וסיבוב שלישי. ככה מצדי אלף שלוש מאות חמישים ושבעה "סיבובים". ככה עד שאראה צלחת ריקה למישעי. אחרי חצי שעה (שנראתה כנצח, אני מודה) הכל נרגע, הילדה אכלה והלכה לביה"ס. בארוחת הצהריים כבר לא היתה בעיה. למחרת בבוקר - כל הסרט מהתחלה. אין דבר. סבלנות ועיקביות זה שם המשחק. ככה שלושה ימים. מאז - לא היתה לי בעיה. מה אני רוצה לומר? הבעיה לא אצל הילדים. זה אצלך בראש. אם תתגברי על הבעיה שבראש שלך - הכל יהיה בסדר. זה החלק הקשה בעבודה שלך. הכניסי אותם כל אחד למיטתו. יצרחו? אין דבר. אחרי כמה דקות (לא פחות מעשר ולא יותר מעשרים) היכנסי לחדר והשכיבי אותם שוב (סביר שהם על הרגלים), קנחי את האפים (שבטח כבר דולפים), אל תדברי. השכיבי, כסי, נשיקת לילה טוב (בלי לדבר ראבאאאאאאאק) וצאי מהחדר. יקיא? תנקי בלי לדבר, החליפי מה שצריך, השכיבי, כסי, נשיקה (בלי לדבר אמרתיייייי) ולילה טוב. האמיני לי - מקסימום שניים שלושה לילות כאלה והכל בסדר. אל תפחדי ואל תיבהלי מזה שהם יפריעו זה לזה לישון. ילד עייף - ירדם ויישן כמו אבן. דמעה אחת עכשיו תחסוך הרבה דמעות אחר כך (לא רק שלהם אלא גם שלך כשבעלך יחליט שנמאס לו לחכות לך). שנאמר על משקל " קשה באימונים - קל בקרב". קשה בהתחלה - קל בהמשך. שנו רבותינו - כל ההתחלות קשות. לא המצאת את זה. ולא... לא מאוחר מדי. אין מאוחר מדי גם אם הם היו בני מצוות. יאללה - לעבודה. את עוד כאן?

בואי נחשוב יחד - תגובה

נראה לי שהחינוך שלך נוקשה ולא מתאים לכל אחד ואחת אפילו שניסית להעביר לי מסר חד ופשוט, לא כל הילדים הם אותו הדבר ולא כל ההורים זהים ועובדה שהמון אנשים מגלים קושי בהשכבת ילדיהם. האמן לי שכולם מכירים את התאוריה שלך ומעט מאוד משתמשים בה. אני ממש לא דוגלת בשיטה הזו, כי לחנך ילד לפי ראות עיניי משמעו לתת לו ביטחון ואהבה ולא לגרום לו להתעלף מבכי כדי ללמד אותו שזאת מיטתו ובה הוא צריך לישון.

survivorrr

New member
תגובה לתגובה.

קודם כל - זכותך לחנך את ילדיך אחרת ממני. זכותך גם להקשות על עצמך ועליהם. אבל את בעצמך מצביעה על תופעה של חוסר פרופורציה (כאן בפורום) בתופעה "שהמון אנשים מגלים קושי בהשכבת ילדיהם". את גם נותנת במדוייק את הסיבה לכך: "כולם מכירים את התאוריה שלך ומעט מאוד משתמשים בה". אין שום סתירה בין הענקת ביטחון ואהבה לבין חינוך והדרכה. גם זה נחוץ וגם זה נחוץ. עיקביות, שיטתיות והחלטיות אינן נוקשות כפי שאת מציגה אותה. זה חלק מחינוך. ילד מעצם היותו ילד צריך שיראו לו באופן ברור וחד משמעי את הגבולות: בין מותר ואסור, נכון ולא נכון, סביר ולא סביר וכו'. הוא זקוק לזה. לפעמים שיראו לו באופן פיזי ממש. הוא לא יכול לנחש את הגבול כי ההגיון שלו עובד אחרת משלנו. אם לא כן, הוא מתחיל לגשש באפלה לתור את מקום הגבול. ואז גם ההורים מתחילים לגשש באפלה אחרי פתרון וזה בדיוק מה שאת מעלה במכתבך הראשון - מה לעשות. אז לשאלה מה לעשות יש שתי תשובות אפשריות. האחת - מה שאני עשיתי. מיום הלידה - ילד ישן במיטתו בשעה קבועה (שמשתנה עם הגיל). לא במיטת ההורים, לא בסלון, לא מול הטלויזיה, לא בשעות מטורפות ובטח לא לרתק את ההורים על ידו שעה וחצי (וזה מה שעלה כאן בפורום) עד שירדם. בטח לא להדיח הורה ממקומו במיטה. זה מטורף. השניה: מה שהרבה עושים כאן - מחפשים פתרון. אבל אין פתרון קל. כל שינוי הרגל הוא קשה כקריעת ים סוף. אז ילד מוחה (להבדיל מבוכה). הוא מילל, צורח וכל זה כי שינוי ההרגל קשה לו. טבעי, מובן וברור אבל אין דרך אחרת ובטח שאין קיצורי דרך. עכשיו אל תשאלי אותי. אני לא פונקציה כנראה. לחיצת כפתור פשוטה שתעביר אותך לכל פירקי "סופר נני" תראה לך את הדרך. רק שימי לב שבכל התכניות הילדים עושים בעיות שינה בגלל התנהגות ההורים. תמיד, אבל תמיד, השינוי בהרגל מלווה במחאות הילדים. אולי העיקביות והשיטתיות של מיכל דליות ימחישו לך את כוונתי. אני יכול לציין בצער שהרבה הורים חושבים שאם ילד שלהם בוכה - הם הורים רעים. חושבים שאם ילד שלהם צורח - מה מה זה רשעים. חושבים שאם ילד מתנהג לא נכון - אז הוא צריך טיפול. ממש לא. חלק מצורה ההבעה של ילד זה בהשמעת קולות יללה, צרחה, בכי, התפרעות. הוא ילד. כך הוא מגיב. הבעיה היא אצל ההורים. רק במקרה אחד מיכל דליות פנתה בצורה ישירה לילד וגם אז הוציא את צוות הצילום מהבית. בכל המקרים עבודתה היא בהפעלת ההורים. היא מקפידה לא ליצור קשר ישיר עם הילדים ככל האפשר. כנראה שהיא צריכה להגיד לך את הדברים ולא אני כי ממני קשה לך לשמוע אותם. אני לא אוטוריטה.

למעלה