"שיעול טורדני": תחקיר על חיסון השעלת לנשים בהריון

"שיעול טורדני": תחקיר על חיסון השעלת לנשים בהריון

"שיעול טורדני": כתבת התחקיר המקיפה של ד"ר יפה שיר רז על חיסון השעלת המומלץ לנשים בהריון, אשר פורסם במגזין "מנטה" בפברואר 2015.

מתחיל להבין למה את אנונימית כאן. מביך...

קודם כל, זה היה מאד משעשע לקרוא "ביקורת" על עיתנאית עם תואר דוקטור, כאשר מגיעה מ... "עונת התפוזים"
.

אולי את באמת צודקת?. מדיניות בריאות ורפואה צריכה אך ורק רופאים. לא צריך עיתונות, תקשורת, סוציולוגים, היסטוריונים. רק רופאים. הרי הרופאים נסמכים על מחקר מדעי מתקדם ומודרני, שזו התמצית שלו היום:

"פשוט לא ניתן עוד להאמין לרוב המחקר הקליני שמתפרסם, או לסמוך על שיפוטם של רופאים או הנחיות רפואיות ממקור סמכות.
לא נעים לי לציין מסקנה זו, אליה הגעתי בהדרגה ובאי נחת לאחר עשרים שנותיי כעורכת הראשית של NEJM"
ד"ר מארסיה אנגל, בית הספר לרפואה הארווארד
Marcia Angell, The New York Review of Books, Drug Companies & Doctors: A Story of Corruption, 15 Jan 2009, Industry-Sponsored Clinical Research
A Broken System, JAMA Sep 3 2008, Vol. 300 No. 9

"ה "קייס" נגד המדע הוא ברור: חלק גדול מהספרות הרפואית, עד כדי מחצית, עשוי פשוט להיות לא נכון. בהיותו מעוות על ידי מחקרים עם מדגם קטן מדי, השפעות זעירות, ניתוח בלתי תקף וניגודי עניינים בוטים, ביחד עם אובססיה אחר טרנדים אופנתיים אשר חשיבותם מפוקפקת, המדע שינה כיוון אל עבר החושך ...
בחתירתם אחר סיפור מוצלח, יותר מדי פעמים מדענים מעצבים את הנתונים כדי שיתאימו לתאוריה החביבה עליהם על העולם, או שהם משפצים את ההשערות שלהם כדי שיתאימו לנתונים."
ד"ר ריצ'ארד הורטון, העורך הראשי (מכהן) של ה Lancet
Dr. Richard Horton, Offline: What is medicine’s 5 sigma?, The Lancet, Vol 385, April 11, 2015

"זיהום המדע והרפואה בשוחד, פרסום מסחרי ופלגיאריזם שוחק את אמינות המדע ... ומהווה איום רציני על המהימנות, השימושים והערך של המדע והרפואה"1
פרופ' ארתור קפלן, דירקטור החטיבה לאתיקה ברפואה, המרכז הרפואי לנגון, ניו-יורק
Arthur L. Caplan, 'The Problem of Publication-Pollution Denialism', Mayo Clinic Proceedings April 03, 2015 DOI: 10.1016/j.mayocp.2015.02.017

המממממ..... אז לקחו לנו גם אותם - "אנשי המקצוע" היחידים שמותר לנו (שלא לומר מצווה עלינו) להקשיב לעצתם. נשארנו לבד... אה! ועם "מדברים על חיסונים" / "מדעת" כמובן. איזה מזל שיש אותם!!

משמח אותי שעצות חשוכות ומסוכנות כאלה לא באמת מתקבלות על ידי החברה, שהרי אם כך היה, עד היום כנראה שהיינו זוכים לטיפולים מבוססים היטב במדע, דוגמת אלו:

- לובוטומי - הפתרון האולטימטיבי להפרעות קשב וריכוז: ניכנס עם קרדום קרח למוח דרך חורי העיניים ו "נסדר" את המוח.

- קידוח בגולגולת - כבר לא תרגיש את כאב הראש שלך...

- היסטריה נשית - בעיה רפואית כמובן. הטיפול המומלץ: אורגזמה מידיו הזריזות של איש המקצוע. (נו לפחות הפתרון המדעי הזה הביא רק אושר לאנושות ויזמות עסקית בפיתוח הויברטור המשמח).

מתחיל להיות לי כייף איתך כאן. בבקשה תישארי איתנו...

Onat Hatapuzim

New member
נכון, בריאות ורפואה צריכה אנשי בריאות ורפואה, לא עיתונאים

אני רואה שעברת כרגיל לקונספירציות "אי אפשר להאמין לאף אחד"
וכמובן- אתה עובר בעצמך על כללי הפורום שאתה עצמך מנהל ומכפיש.
להזכירך אתה מזכיר את הכלל האוסר על הכפשות וגם איימת עליי בחוצפתך כשכתבתי ביקורת לגיטימית.
אבל עכשיו אתה סתם מכפיש ומזלזל בגוף רציני עם אנשי מקצוע רבים כדי לקדם אצ האג'נדה האנטי-מדעית שלך.
מן הראוי שתתנצל.
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/?fref=ts
&nbsp

rainbow i

New member
את מוזמנת להיכנס בעצמך לקישור שנתת

ולקרוא איך הרופא המהולל של "הגוף הרציני עם אנשים המקצוע הרבים" ממליץ היום לאמא מודאגת להקדים את חיסון MMRV לגיל 9 חודשים

ולנסות לברר איך העיזו במשרד הבריאות להגיד לה "לא", ולשבור למומחה שלך את המלה.

נדוש. את לא רוצה להשתכלל קצת?

המילה "קונספירציה" כבר טחונה לגמרי. תהיי קצת יצירתית, בחייך... ועוד לרמוז שארתור קפלן, ריצ'ארד הורטון ומרסיה אנגל - שלושתם נגועים בקונספירציה?! אה! הנה עוד "קונספירטור" לשיטתך:

"...הסנאטור הרפובליקאי צ'רלס גרסלי החל באחרונה בחקירה מקפת של התופעה. הוא הטיל על מכוני הבריאות הלאומיים להכין כללים חדשים, נוקשים בהרבה מהקיימים. עם פרסומם, יש לקוות כי תיפתח במחקר הרפואי תקופה חדשה נטולת פניות, תקופה של שקיפות ויושר, כפי שהיה המצב עד לפני עשרים שנה, קודם שהכסף הגדול של תעשיית התרופות קנה את היושר האקדמי."
בכותרת המאמר שלו: "... ועל מי כבר ניתן לסמוך".
הכותב הוא פרופ' לנוירולוגיה ב"הדסה" ויו"ר הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל, פרופ' אבינעם רכס.

תשמעי, הוא ממש רומז ש "אי אפשר להאמין לאף אחד"... ממש הארכיטיפ של ה "קונספירטורים" שלך.

נראה לי הגיוני שתהליך הסקת המסקנות שלך הביא אותך לקבוע שאני מציע "לא להאמין לאף אחד". הנה, אני מאמין לריצ'ארד הורטון, מרסיה אנגל, אבינעם רכס וארתור קפלן. זה כבר ארבעה!

נכון, אני מזלזל במקצועיות של "מדעת", וגם הראיתי כאן באותות ובמופתים מדוע. אני רואה שאני לא היחידי שרואה את זה, לפי מה שהקשת מביאה כאן - רק היום... אם את סבורה שהכפשתי אדם לגופו, אנא הביאי את ההכפשה המדוייקת ואוכל להתייחס לטענה.
אגב, גם לך מותר לזלזל במידע שהעמותה מביאה, אבל לא להכפיש אותי באופן אישי, אד-הומינם, כפי שעשית (לפחות לא כאן בפורום הזה).

Onat Hatapuzim

New member
מור סגמון תודה לך על ההודאה הברורה שאתה מכפיש

וחזרת על כך שוב.
עובר על חוקי הפורום שלך.
מראה את פרצופך האמיתי לכל דורש.

rainbow i

New member
ועכשיו שהתפניתי לקרוא את המאמר

באמת מדאיג מאוד.
מה שהכי מטריד כאן הוא שכבר כמה שנים יודעים שהחיסון לא נותן מענה ראוי - ובמקום להודות בזה, עם כל הצער שבדבר, פשוט "מציפים את השוק" בנובו-מחוסנים, מה שגורם לחיידק הזה רק להתחזק.
אני יכולה לספר שגם אני אכלתי את הזובור הזה של רופא ילדים שרוצה להראות לי בטלפון סרטון על תינוק שנחנק משעלת.
הטלפון כבר נשלף, והוא סיפר תוך כדי על תינוקות שהוא טיפל בהם במיון ולא היה הרבה מה לעשות עבורם. והוא ללא ספק אמר את האמת בצורה הכי ישירה וכנה שיש (להבדיל, כמובן).
האמת היא שהייתי מאוד נבוכה כשנאלצתי להוציא את המכתבים עם ההמלצות שקיבלנו לא לחסן. גם הוא היה נבוך.
אני חושבת ששעלת היא בין המחלות שבאמת היה ראוי לעשות מאמץ למנוע מתינוקות לחלות בה. ואולי במקביל לנסיונות הלא מוצלחים "להגדיל את הכיסוי החיסוני" היו יכולים לתת המלצות ברורות לדרכי מניעה.
נראה לי בלתי סביר שדווקא אחות במחלקת ילודים תהיה מקור ההדבקה הפוטנציאלי לעשרות תינוקות, לדוגמה.
הרי אנשי מקצוע ומומחים היו אמורים להיות הקו הראשון להבין את משמעות המניעה, לא?

Onat Hatapuzim

New member
אנונימית יקרה, את מטעה בכוונה

יש כבר הרבה מחקרים שמראים גם יעילות וגם בטיחות של החיסון.

rainbow i

New member
אני מטעה בכוונה?

זו מכבסת מלים ל"את משקרת".
ולכן:
הנה מפועלם של עמותת בלי-דעת פורסמה ב-Ynet הכתבה הבאה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4660353,00.html
"הורים מודאגים פנו"...
אולם בהודעות הדובר עדיין לא שמעו על ההמצאה החדשה של להקדים חיסונים ולצופף אותם:
http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/Messeges.aspx
בפייסבוק של משרד הבריאות לא עלו על זה:
https://www.facebook.com/Health.gov.il?fref=ts
ואפילו בלשכות הבריאות בירושלים לא הבינו מה רציתם:
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/permalink/369384046589972/

וציטוט עבור מי שאין להם פייסבוק:
"הקדמת חיסון שעלת לניובורן מ8 ל6 שבועות: עד כמה קריטי? אני התחסנתי בהריון. וירושלמית. היינו היום בטיפת חלב ולא רק שלא אמרו לי כלום על זה, אלא שגם ממש לא ששו לתת לי תור מוקדם יותר ובסוף עשו את זה ״רק אם את ממש רוצה״."
ספין קטן?
לכי תגידי לאמא ואבא שהם מטעים בכוונה.

פולספגן

New member
תוסיפי לזה גם את השתלשלות העניינים עם חיסוני בי"ס -

מש' הבריאות: אזלו החיסונים לתלמידים נגד שעלת
תלמידי כיתות ב' ו-ח' לא יקבלו בחודשיים הקרובים חיסונים נגד שעלת, טטנוס ודיפיתריה, אף שמספר חולי השעלת עולה. משרד הבריאות: אין סכנה לציבור

כעבור חודשיים, תלמידי כיתות ב' ו-ח' לא יחוסנו השנה
המפעל שהיה אמור לספק את החיסון המשולש הודיע כי לא יעמוד הסיכום על משלוח החיסון השנה. התוצאה: מנהלי בתי הספר עודכנו כי תלמידי כיתות ב' וח' לא יחוסנו מפני מפני שעלת, טטנוס ודיפטריה.
יש גם סרטון של מהדורת החדשות בנושא.

בגלל הפאניקה של מה שצרפת, התלמידים בסוף כן יחוסנו השנה

rainbow i

New member
נראה שלפחות לאזור ירושלים מצאו את מלאי המנות הדרושות

פולספגן

New member
לפי מיטב ידיעתי, בכל הארץ "מצאו את מלאי המנות הדרושות"

כולם (כיתות ב' ו-ח') יקבלו את החיסונים עד סוף שנת הלימודים.
&nbsp
כשהפאניקה חוגגת, מתייעלים

rainbow i

New member
סוף שנת לימודים זה תחילת חופש גדול

את תופעות הלוואי יאכלו הילדים וההורים בבית.... לא רואים, לא יודעים.
למרות שאני מודה שכמעט לא נתקלתי בסיפורים על פגיעות מהחיסון הזה בגילאים 6-7.

rainbow i

New member
אני זוכרת את זה, אבל התכוונתי לפגיעות ממש...

למרות שחום, הרגשת חולי וכדומה זה באמת לא נעים, זה עדיין בטווח של תופעות לוואי צפויות - ואם הן חולפות אחרי יומיים-שלושה ולא משאירות כל נזק אז אני מתקשה לקרוא להן פגיעות חיסונים.

עכשיו את כן. מצוטטת בכתבה סגנית רופאת מחוז י-ם במשרד הבריאות

"שעלת עלולה להיות קשה ומסוכנת בתינוקות מתחת לגיל שנה, ובאופן מיוחד בתינוקות הצעירים מגיל חצי שנה, ולאור זאת החליטה לשכת הבריאות המחוזית ירושלים על הקדמת סדרת החיסונים נגד שעלת בתינוקות בהתאם להנחיית האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות."

את טוענת שמשרד הבריאות בירושלים משקר? הכתב שיקר? המציאו משהו שלא קיים וד"ר אברמסון הנ"ל סתם בדתה דברים מליבה? מי "היטעה בכוונה"?

אני לא מבין מה את רוצה ואת מי את מאשימה.
הספין פה כולו שלך, גברת.

rainbow i

New member
ה"עכשיו"שלך מאחר בשבוע ומלא בשקרים וסילופים

אתה לא תשים לי מלים בפה, ולא תשקר על חשבוני. חשבתי שאת המשוכה הזאת עברנו כבר לפני "שנתיים" (לרשותך עומד ארכיון הפורום לצורך העניין).
1. לא כתבתי אף מלה על משרד הבריאות
2. לא כתבתי אף מלה על ד"ר אברמסון
3. מכיוון שאני נוהגת ביושר גם טרחתי להיכנס ולעדכן כשהודיעו על מתן החיסון בירושלים: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=178611072
4. עם כל החמלה והסבלנות שיש לי, אני מצטערת לומר לך: בבעיה ה"קטנה" שיש לך - הצורך לסלף, לעוות ולשקר, הצורך להכניס מלים בפה של אנשים, להוציא מהקשר ולהנדס עיוותים במניפולציות של זמנים - תצטרך למצוא דרך לטפל בעצמך. אני לא אמא שלך.
מקווה שהפעם זה יצא מספיק ברור.

וליתר ביטחון מתאפשרת לך הצצה קטנה איך אתה מתנהל כששמים לי מלים בפה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=171765525#171823091
ואיך אתה מתנהל כששמים לך מלים בפה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=171067242

אוכל לחזור לדון איתך בכבוד כשתצליח להתייחס אל עצמך בכבוד.
בהצלחה.

ה"עכשיו" שלי מתייחס להודעה שלך (שנכתבה בזמן שכתבת אותה...)

מה זה משנה אם עבר שבוע מאז? אני לא שורץ בפורום הזה 24/7.
&nbsp
לא שמתי לך שום מילים בפה, שאלתי שאלות וכתבתי "אני לא מבין מה את רוצה ואת מי את מאשימה.".
אני עדיין לא מבין את מי את מאשימה ולמה את מתנפלת עליי או על עמותת מדעת (או על משרד הבריאות?) ובעיקר על איזה "ספין" את מדברת לעזאזל.

למעלה