שיעורים כפולים

תמרה 448

New member
שיעורים כפולים

יש מורים שמכריזים מראש שהם מלמדים רק בשיעורים כפולים. נתקלתם בזה? מה דעתכם?
מתד אחד זה טוב כי אפשר להגיע למקומות יותר רחוקים וללמוד יותר מהר, מצד שני אני אישית מאבדת ריכוז וסבלנות. קשה לי עם זה שמציבים לי עובדה כזו שניתן לקחת שיעור כפול בלבד. זה גם מייקר את ההוצאה לכל שיעור, למרות שבסיכומו של דבר העלות תצא זהה כי מספר הפגישות יצטמצם.

sleo

New member
שיעורים כפולים

לכל מורה נהיגה שיטה משלו ללימוד נהיגה, חלק חשוב מלימוד הנהיגה הוא הקשר, האמון ושיתוף הפעולה שקיים בין המורה לתלמיד, ומה שקובע האם השיטה טובה היא מבחן התוצאה (הצלחה בטסט ונהיגה נכונה גם לאחר קבלת הרישיון).
לפי דעתי (האישית) בשיעורים הראשונים מומלץ ללמוד בשיעורים בודדים כיוון שבשיעורים אלו נלמד הרבה חומר כמו תפעול הרכב ושליטה ,התמודדות עם הדרך והתנועה והכל חדש לתלמיד ודורש מיומנות רבה וריכוז.
לקראת המשך הלימוד נדרש יותר תרגול ובשלב זה שיעורים כפולים תורמים לעיתים לתלמיד כיוון שהשיעור ארוך יותר ויש יותר זמן להתרגל לנהיגה ולתרגל, בכל מקרה במידה והתלמיד מרגיש ששיעור כפול מתיש אותו וקשה לו לקלוט, מומלץ לאמר זאת למורה ומן ההגיון שהמורה יבין יסביר לתלמיד את שיטת לימודו ויתרונותיה ויגיע יחד עימו לפשרה, כפי שציינתי כל הלימוד צריך להיות בשיתוף פעולה ולא ביחסי מרות, בהצלחה.

למעלה