שיעורי דרמה

יערה24

New member
שיעורי דרמה

שלום לכולם. קיבלתי כיתה שבה אני אלמד דרמה. המטרה אינה "לשפשף" את יכולת המשחק אלא לאפשר במה לבטוי תחושות ומחשבות. בשיעורים אלו אני אשתמש בהמחזות ובפנטומימה. אשמח לכל רעיון שיעזור לי בבנית השיעורים לאורך השנה. חיפשתי במאגר הקבצים ובמרפ"ד של ניצן ולא מצאתי רעיונות... את אותה ההודעה הותי גם לפורום מורים ואשמח לרעיונות בפורום של החינוך המיוחד. תודה רבה

Diana M

New member
דרמה

היי יערה, האם את מורה לדרמה?, או אולי מגיעה המתחום הטיפולי? האם תעבדי עם כתה שלמה, או קבוצה?

יערה24

New member
אני באה מהחינוך המיוחד

אינני מורה לדרמה והמשרה עוןד מעורפלת. הבנתי שאני מקבלת כיתה קטנה ובעקבות הרקע התנועתי שלי הציעו לי את המשרה. ברגע שיהיה לי רעיון להתחלה אני מאמינה שאני אוכל "לזרום" עם היצרתיות אך בינתיים אינני יודעת מה לעשות בשיעור הראשון. אשמח לעזרה... יערה

Diana M

New member
אממ..

ברמה העקרונית, אני חושבת שם את הולכת להעביר שיעורי דרמה ואין לך הכשרה בנושא, קחי במקביל השתלמות רלוונטית. אני לא יודעת בני כמה הילדים שאת הולכת לעבוד איתם ומה המסוגלות שלהם. רעיון חביב יכול להיות הרעיון הבא.. הכיני מראש אביזרים שונים, כובעים , צעיפים, משקפיים וכד' פעיליות הכרות יכולה להיות משהו בסגנון, בחרו לעצמכם דמות והציגו אותה. ואחרי כן שיחה מדוע דווקא הדמות שנבחרה. או פעילות בכיוון, אילו היה מגיע קוסם, מי היית רוצה שהוא יהפוך אותה להיות? הצג את הדמות ואחרי כן שיחה מדוע דווקא הדמות הזו. אלא פעילויות חביבות ולא מאיימות מצרפת לך גם רשימה בבליוגרפית בנושא דרמה, אם בה לך לקרוא בצלחה!

יערה24

New member
נהדר

הרעיונות שהעלת נהדרים ובנוסף הרעיונות שהציגו בפורום מורים. פעילות סביב דמויות יכולה לעלות בכמה שיעורים מתוך הבטים שונים כאשר הבמה לביטוי עצמי מורגשת ביותר. לגבי הספרים, נראה שהם עוסקים ביצירות דרמה אך לא בשיעורי דרמה. דיאנה שוב תודה רבה (וזו לא הפעם הראשונה שאת עוזרת לי...)

ורדדרו

New member
דרמה

סליחה, נשלח לי בלי התוכן אני מציעה לך לחפש בספרות על- דרמה תרפיה, או בעברית טפול בדרמה או דרמה יוצרת. יש המון ספרים בנושא המלאים ברעיונות וטכניקות עבודה. היי זהירה עם זאת כיוון שאת לא מטפלת אלא מורה. בהצלחה

למעלה