שיעורי נהיגה רגילים וכפולים

Double Oxygen

New member
שיעורי נהיגה רגילים וכפולים

צהריים טובים לכולם,

בשעה טובה התחלתי את שיעורי הנהיגה אחרי הרבה לבטים וחששות. תיאוריה כבר עשיתי ועברתי וכאמור אני בשיעורים המעשיים.
את השיעור הראשון לקחתי אתמול והיה באמת נחמד,קיבלתי הסבר על תפעול הרכב ועוד מידע נוסף בנוגע למהירויות,סוגי כבישים ועוד.
בהחלט התרשמתי לחיוב מהמורה שהגעתי אליו דרך המלצה של חברה טובה שאני סומכת עליה לגמרי.
בכל מקרה,בשיעור הראשון כבר יצא לי לנהוג מעט בעזרת המורה ואין ספק שנהניתי מאוד וזו חוויה שונה לחלוטין כשיושבים ליד הנהג.
המורה המליץ לי לעשות שיעורים כפולים כבר בהתחלה ולא ידעתי כל כך מה לענות לו על זה.
מצד אחד אני קצת לחוצה לגבי הזמן כי אני מעוניינת לעשות טסט עד אמצע אוקטובר (מתחילה לימודים אקדמאיים אינטסיביים ואני לא רואה את עצמי משלבת לימודים ולימודי נהיגה,אין מה לעשות החלטתי ללמוד לתואר ראשון שהוא נחשב קשה ודורש המון השקעה).
אני יודעת שבהתחלה,רק אחרי שיעור ראשון אין מספיק ידע ובטח שלא שליטה מלאה ויכולת תפעול טובה על הרכב כי אין לי פשוט ניסיון. אני חושבת שאולי המורה דואג יותר לכיס שלו מאשר לרווחה שלי ולרצון שלי להצליח. אולי אני אסיים מהר יותר את השיעורים אבל אי אפשר לדעת אם זה יקנה לי באמת יכולת לגשת מהר יותר לטסט.
קליטה מהירה יש לי וגם יכולת לתפעל את הרכב.
בתור אנשים שלומדים עכשיו או כאלה שהוציאו רישיון לאחרונה או בכלל מורים או כל אחד אחר בתחום-
הייתם ממליצים לקחת שיעורים כפולים כבר בהתחלה או להוריד לחץ ולקחת פחות כפולים ולהעלות את הקצב לקראת שיעור 10-15 ומעלה?

תודה!

אני לא עשיתי בכלל שיעורים כפולים

עד עכשיו, בשיעורים שלפני הטסט (וגם זה בגלל שמה שאני צריכה כרגע זה לתרגל ולהתאמן כדי לגשת לטסט כמה שיותר מהר, אני כבר אחרי השלב של הלמידה האינטנסיבית). הסיבה העיקרית היא שגם ככה 45 דקות של ריכוז מלא זה מעייף, אז שעה וחצי בכלל. אבל זה תלוי בך.
אני ממליצה לא,לפחות לא עד שיעור 15 כשאת יותר שולטת ברכב...

mark211

New member
כפול או בודד

קודם כל בהצלחה
שנית מניסיוני שעורים כפולים מועילים הרבה יותר מבודדים ולו רק מהסיבה שחלק לא מבוטל מהזמן
מתבזבז על איסוף שלך מהבית והגעה למגרש או לאזורי התרגול אמנם זהו לא בזבוז מוחלט עדיין זמן נהיגה הוא זמן נהיגה
אבל בכל זאת
בנוסף כל תחילת שיעור בטח בשלבים הראשונים ישנה איזו שהיא רגרסיה ולוקח זמן עד שתזכרי את מה שלמדת בשיעור הקודם
ותבצעי כמו שצריך ואח"כ תוכלי להתקדם לשלב הבא של הלמידה בשיעור בודד לא בטוח שתצליחי
עלייך לסמוך על המורה שלך שהוא לא דואג רק לכיסו אלא גם להצלחתך
באותו אופן שאת סומכת על הרופא או על שרותיו של עורך הדין שאת שרותיו שכרת
הדרך שלך לבדוק את המורה היא ע"פ תחושת הבטן שלך האם את מתקדמת האם את מרגישה שאת למדה כל פעם משהו חדש
או לפחות מתרגלת את מה שאת חלשה בו וכמה מהר את מתקדמת

מקווה שעזרתי קצת

בהצלחה

למעלה