שיעורי פרסית המורים: פרויז1 וחתלתול היחידה

niya

New member
שיעורי פרסית המורים: פרויז1 וחתלתול היחידה../images/Emo9.gif

המדהימים

niya

New member
נראה לי שאני הולכת לקבל שיעורים פרטיים../images/Emo6.gif

../images/Emo45.gif. רק שאני לא יודע לקרוא את הכתב

אני אשמח ללמוד מתעתיקים. בין אם בעברית מנוקדת או באנגלית.

פרויז1

New member
כדאי אולי להסביר לנו

איך פותחים טאגליינס. כי לא כולם מיומנים . פרויז.

מצד שמאל

(או בפרסית דאסה צ'אפ. נכון?) מתחת ל "מתוך חברי הפורום" יש כותרת "עוד בפורום". אחת האופציות היא טאגליינס. ושם נמצאים כל הקישורים שבמקור היו אמורים לרוץ בתנועה בראש הפורום אבל מגיעים אחד אחד באופן אקראי בכל ריפרש.

niya

New member
מה שאסף כתב זה נכון מאד

וגם בחלקו העליון של דף הפורום, באמצע, יש טאגליינס מתחלפים. פרויז יקירי, אתה מככב שם
בטאגליינס אז אני מקווה שתמצא...

בדיוק בשביל זה רוצים לפתוח "שיעורי פרסית"

כי חלק חשוב מאוד, לדעתי, בלימוד השפה הוא לדעת לקרוא ולכתוב. אח"כ אפשר גם לעבור לדקדוק, והרחבת אוצר המילים זו משימה שאח"כ, אחרי שיודעים קריאה, כתיבה ודקדוק הופכת לקלה יותר.

פרויז1

New member
היענות לצו קריאה :

שעור ראשון : אתם מתבקשים להכיר חלק מהאלפבית הפרסי. לאחר ההיכרות, עליכם לספר אילו קשיים יש לכם להפנים, והפסיכולוג השכונתי יטפל במקרים המיוחדים. ללמוד את ההגיות של האותיות. בבקשה : האלפבית הפרסי והנה האלפבית הפרסי ממנו נתחיל בשרשור החדש שנפתח. האות המבודדת האות התחילית האות האמצעית האות הסופית ا ﺎ אינו נהגה או שנהגה כהגיית אל"ף, עשוי לשאת תנועות חולם פתוח או צרה פתוח ب ﺑ ﺒ ﺐ נהגה כהגיית בי"ת דגושה ﭖ ﭘ ﭙ ﭗ נהגה כהגיית פ"ה דגושה ت ﺗ ﺘ ﺖ נהגה כהגיית תי"ו ث ﺛ ﺜ ﺚ משמש מילים השאולות מערבית, ונהגה כהגיית סמ"ך מי מבקש להמשיך? שיצביע
מי שמבקש להתעכב על שאלות שיצביע
אסור להתבייש!!!! מחר בערב אשתתף בערב תרבות פרסית. יהיו אומנים פרסיים, שירים פרסיים, אוכל פרסי למכביר, רוב אוקרחים פרסיים חברים/ות פרסיים/ות וכמובן גם ריקודים לצלילים פרסיים. מי מצטרף/ת
פרויז.

גם אם אני רוצה להצטרף אליך...

לא נתת פרטים מתי והיכן. (אם כי מחר אני בכל מקרה לא יכול...) תן פרטים לטובת מי שמעוניין

פרויז1

New member
פרטים ותכנית לימודים :

האלפבית הפרסי יועלה למקוטעין, על מנת לאפשר לכל המשתתפים ליהנות מלימוד פורה , בונה ומהנה. קצב ההתקדמות תלוי בעיקר בכם, אבל לימוד האלפבית לא יימשך יותר מארבעה שבועות. אחרי זה נעבור להכרה וחיבור של מילים שתוצענה על ידי החברים/ות פה. אותן נכתוב ונתרגל שוב ושוב את כתיבתן. במקביל : נלמד פתגמים ומימרות שונות בהתאם להיצע. ובאין היצע - אני אציע. מקווה שתיהנו ושתפיקו את מירב התועלת מהסמינר הוירטואלי בפורום תרבות פרס. פרויז.

הי! אנחנו עושים חלוקת עבודה?

רוצה אתה את כל האל"ף בי"ת או חצי חצי? אתה מלמד גם דקדוק, או שאני? לגבי פתגמים נראה לי שאתה המומחה הבלעדי (אני מכירה, אבל ממש לא הרבה). מה עושים?

פרויז1

New member
پیشی چان !

מה שאת תחליטי - מקובל עלי. ללמוד תואר שני, זאת משימב תובענית בפני עצמה. (מנסיון). מי שגם מנהל משרה שלמה וגם בעל משפחה, אלה מענמיסים עליו עוד יותר. אבל, איך אנחנו אומרים חברייס' ? קשה/קשה מאוד מאוד - אבל אפשרי. רק קשה. לא כך? پیشی چان ! ולשאלתך : את לומדת ותמשיכי ללמוד את השפה הפרסית. אז לפחות במישור האקדמי הסָדוּר ובהיבטים רבים אחרים, את המובילה, יקירתי ! וזה אמיתי ולא ثعاروف! به والاهه قسم میخورم عزیز جان!

פרויז1

New member
../images/Emo45.gifתודה.

עוד אתמול הייתי שם וראיתי גם טייגלנס וגם כל היתר. כך אני : תופש מהר מאוד ולומד מהר מאוד. ואם אני לא מבין, סימן שלא הסבירו לי טוב...
בעקרון זה בערים חולון, אזוּר, רשל"צ. בדיוק עכשיו מתנהלות שיחות טלפוניות לברר היכן ומה יש. היות שאני יוצא עוד מעט לפגישה, תתקשר אלי בשעה 20 לקבל את כל המידע להיום. [ ערב טוב. פרויז.

niya

New member
אני מציעה שבכל שיעור תפתחו שרשור חדש

ולשם נשרשר שאלות הערות וכל מה שקשור לאותו שיעור. אני אנעץ את השיעורים ככה שיהיה קל יותק לעקוב. אח"כ אכניס אותם למאמרים או לטאגליינס (במאמרים יש בעיה כי הכתב בערבית יוצא עם סימני שאלה) או נמצא מקום שבו ניתן יהיה להגיע אליהם בקלות. אני מציעה עוד שכל שיעור יפתח עם האייקון
בכותרת - ככה יהיה יותר קל לעבור על זה. ולגבי הפרטים על ערב תרבות
פרס - שחרר מידע יקירי, שמי שירצה להצטרך יוכל

למעלה