שיעור אספרנטו למתחילים - הערב במועדון.

מיכי 10

Member
שיעור אספרנטו למתחילים - הערב במועדון.


היום לא היה מפגש מועדון, כי נתבקשנו לבטל אותו עקב ההכנות לפסח. כיוון שאני עדיין בגימ"לים ולא יכולה לקרצף בבית
, יכולתי לבוא בכל זאת, ולעזור לג'אן פיירו בענייני הרשמת התלמידים והכנת קבלות למְּשלמים.
לשמחתי, קיבלתי מראש רשות להישאר בשיעור, אשר סִקרן אותי מאד:

הגיעו שבעה תלמידים חדשים, אם כי אחת מהם היתה אורחת. כלומר, היא ירושלמית, אבל הפסידה את השיעור של אתמול, ולכן באה להשלים אותו בתל אביב. התלמידים נחמדים כולם, בלי יוצא מן הכלל! היתה אווירה נעימה, וג'אן פיירו הנחה את השיעור בַּחֵן הרגיל שלו, ועם ההומור וכושר המשחק שכולנו מכירים.


הוא הכין חומר מודפס יפה, וחילק לנו. השיעור נקרא esperanto en dialogoj. הוא מלמד בשיטה שונה מכל מה שהכרתי עד עתה. וכיוון שאני מתלהבת מאד מאספרנטו, ורוצה ללמוד כמה שיותר, אני משתתפת לאורך השנים בהן אני באגודה, בכל שיעור שאליו מתאפשר לי להצטרף. ועלי לציין שבכל שיעור, למרות שאני יודעת כבר לא מעט - תמיד יש גם דברים חדשים ללמוד.
סתם דוגמה קטנטנה: לא נתקלתי עד עתה בשם 'ברברה' באספרנטו. אבל אם הייתי נתקלת בו, הייתי בוודאי קוראת אותו כמו באנגלית, עם הדגשה על ההברה הראשונה. אבל למדנו היום שיש לומר Barbֿara עם הדגשה על ה-ba השנייה, כי שם נמצאת התנועה הלפני-אחרונה!

השיטה של ג'אן פיירו היא לשים דגש לא על קריאה וכתיבה, אלא בעיקר על דיבור ושיחות. הרי זו מטרתה העיקרית של אספרנטו; ליצור קשרים בלתי אמצעיים בין בני אדם. את זה אפשר להשיג גם בכתב, אבל חשוב אפילו יותר - בדיבור ללא גמגום.

לא בדקתי את כל הכתובות, אבל הגיעו היום למשל גם מרעננה ומחיפה!!
נאחל לימוד פורה ומהנה לכל התלמידים

מיכל.
 

מיכי 10

Member
כיוון שהזמן רץ הערב, לא הספקתי להודיע משהו לתלמידים.

הכתובות שלהם נמצאות אצל ג'אן פיירו, ולכן אצטרך לחכות לשיעור הבא, שיתקיים רק בעוד שבועיים:
אני לא יודעת אם כולם יודעים על הפורום הזה, אשר דרכו אנחנו כותבים הודעות רבות. וכאן הם גם יכולים לשאול שאלות ולקבל תשובות בימים אשר בין השיעורים שלהם.

דבר נוסף: זהבה, האורחת מירושלים, בִּקשה ממני להודיע דרך ג'אן פיירו לתלמידים הירושלמיים על קיום המועדון התל אביבי.
רעיון מצויין. ובהזדמנות זו אני רוצה להזמין את מי שמזדמנים לאזור תל אביב - וכמובן גם את מי שרוצים לבוא במיוחד - לבקר אצלנו במועדון.
נראה לי שאכתוב לו שימסור להם בכתב או בע"פ.
 

Eldad S

New member
תודה רבה על הדיווח, מיכל!

אז יש שישה מאזור המרכז, או שצריכים להגיע יותר, והגיעו רק שישה?
נשמע שהיה לכם שיעור מעניין, ושכולם נהנו.
מצטרף לאיחולייך לתלמידים החדשים!
&nbsp
 

מיכי 10

Member
תודה, אלדד.


אני לא יודעת, אבל חושבת שהיו אמורים להיות עוד אחדים. אולי היה להם קשה להגיע לפני החג. נקווה שיגיעו אחריו.
קיוויתי שתבוא שכנה נחמדה שלי, שהתעניינה מאד, ושהשקעתי בה הרצאה קלה על א-ו, כמה שיחות טלפון ותשובות לסמסים שלה. נתתי לה גם די הרבה חומר כתוב. היא התלהבה, אבל נראה לי שכרגע קשה לה להתחייב לבוא, כי יש לה מחוייבויות שונות אחרות. אני מרגישה שהצלחתי לגרום לה להתעניין יותר, אבל אולי היא צריכה עוד זמן. אני לא מתכוונת ללחוץ עליה.
 
למעלה