שיעור בליקוטי מוהר"ן

שיעור בליקוטי מוהר"ן

בס"ד שלום לכולם! חשבתי בעז"ה לארגן לימוד של הספר הקדוש ליקוטי מוהר"ן דרך האינטרנט פעמיים שלש בשבוע בשעה 10 בלילה. לאחר יום לימוד ועבודה נזכה בעז"ה להאיר את כל החשכות שנשארה מהיום שעבר ולהכין פנסים עוצמתיים לקראת היום הבא. הלימוד לא מיועד בדוקא עבור חסידי ברסלב, אלא עבור כל מי שנפשו חשקה להתקדם יותר בתורה, באמונה, בתפלה, בדבקות בבורא, וכמובן במידת השמחה. ידוע שהספר הזה מתאים מאד לבן דורנו הצמא כל כך לתורה פנימית שתחיה את נפשו ורוחו, ותתן לו עצות טובות, השקפה יציבה ואמיתית, שמחה ואושר, וכוחות לעבור את כל נסיונות החיים. לפני שאכנס יותר לענין הטכני, חשוב לי לדעת מי מכם מעונין בלימוד זה. אודה מכל מי שמעונין בכך לכתוב לי זאת. ניתן גם להעביר אלי בענין מסר פרטי, או לשלוח לי מייל ל [email protected] בברכה יעקב מאיר

asaf2000

New member
אני מעוניין

בתנאי שאתה מבין בזה ויודע להסביר טוב כי זה ספר קשה.

עוד לגבי השיעור

בס"ד שלום רב! לגבי ההבנה בספר: אסף היקר נ"י שאל על ההבנה שלי בספר. ובכן קודם כל צריך לומר שמסתבר שאף אחד לא מבין עד הסוף את כל מה שרבי נחמן זצ"ל רצה לומר בכל תורה שלו. התורות של רבי נחמן זצ"ל נכתבו באופן כזה שכל אחד יכול להבין אותן לפי כלי הקיבול שלו. רבי נחמן עצמו כותב: "צריך להזהר מאד כשאומר תורה ברבים, שדבוריו יתחלקו, שלא ישמע כל אחד כי אם מה שצריך לו, לא יותר. ואף שאומר בפני רבים לכולם בשוה, עם כל זה לא יכנוס בלב כל אחד ואחד כי אם הנוגע לו וצריך לו" (תורה קל"ד). את ההבנה שחנן אותי השי"ת בדברי רבי נחמן אשתדל בעז"ה להעביר, ואקוה להרבה סיעתא דשמיא שהדברים גם יהיו אמיתיים וגם יתאימו לכל אחד ואחד לפי מה שהוא. בכל אופן, אני מעדיף שהלימוד לא יערך כשיעור רגיל, שאחרים רק מקשיבים ושואלים שאלות, אלא כל אחד יהיה מוזמן להגיד את ההבנה שלו בדברי רבי נחמן. כך נוכל ביחד ללבן את הדברים, והדברים ימצאו מסילות ללבנו. דבר שני לעניות דעתי לא כדאי להתחיל ללמוד בתחילת הספר, ששם התורות הרבה יותר קשות להבנה וגם יתכן ויהיו "כבדות" מידי לחלק ממשתתפי השיעור. בעז"ה נראה עוד מאיזו תורה נתחיל. לגבי הנשים: ובכן השיעור מיועד בעז"ה גם לנשים. ההבדל בין הנשים לגברים יהיה בזה שהנשים תוכלנה להשתתף בשיעור רק דרך כתיבה בצ'אט, והגברים יוכלו אם הם ירצו ליטול את המיקרופון לידים ולהגיד את מה שיש להם להגיד. ברכה והצלחה! יעקב מאיר

איקו

New member
אני מאוד הייתי שמח אבל.. אני לומד ב

בשעות הללו .. חוץ מיום ראשון שאני פנוי .. ישר כוח.

למעלה