שיעור חברה לבני 7

איליין

New member
שיעור חברה לבני 7../images/Emo71.gif

אני צריכה להעביר שיעור חברה לבני 7 (כיתה ב) בנושא בישול או אפיה. האם למישהו יש רעיון לגבי מה אני יכולה לעשות בכיתה ולשתף את כל הילדים?1 אני אודה לכם מאוד.

noa_f

New member
רעיונות

כיוון שמן הסתם אי אפשר ממש לאפות או לבשל וצריך שכל הילדים ישתתפו: מה דעתך על קישוט מאפינס? כל ילד מקשט לעצמו בקרם, סוכריות וכו´ ובסוף אוכלים. קיפוד של שיפודי גבינות וירקות. רעיון מופרע וסטייליסטי: סושי. לא קשה לביצוע, חומרים לא זולים.מובטח לך שלא ישכח.

חוה 1

New member
לבשל עם כל הכיתה? נורא קשה.

עדיף לעשות זאת עם קבוצות. לנדב עוד הורים וכל הורה ישב עם קבוצה . את יכולה להכין כדורי שוקולד.

אפשר גם...

פיצה על פיתה, עם כמה תחנות בתחנה אחת מורחים את הקטשופ (אני עושה קטשופ מעורבב עם רסק עגבניות), בתחנה הבאה מפזרים גבינה צהובה, ובבאה מקשטים בזיתים/פטריות/תירס. אפשר גם להכין מראש בצק מתוק וכל ילד יכין לעצמו עוגה/עוגיה אישית, מדביקים לבצק עם נייר אפייה את שם הילד, הילדים ישמחו לקבל בסוף השיעור את התוצרת שלהם. כנ"ל להכין מראש בצק של עוגיות שוקולד צ´יפס. אפשר גם לעשות פונדו שוקולד, להמיס שוקולד ב"סלואו קוקר", ולתת לכל ילד כוס חד פעמית של שתיה חמה עם שוקולד, ולהכין לכל ילד צלחת עם שני תותים, שלושה מרשמלו, חתיכות תפוחים, מקלות בייגלה (באמריקה זה מקובל), ולתת להם לטבול עם מזלג חד פעמי. (עשינו ביומולדת של דניאל והיה להיט). אם זה ממש שיעור פרונטאלי, ואת מסבירה והם מסתכלים אז אולי לעשות פיצה גדולה ולהסביר על תהליך התפחת הבצק וכו´...

לאה_מ

New member
בישולי שדה

בחוץ, על טאבון, אפשר להכין פיתות (הילדים יכולים ללוש את הבצק, לעבד את הפיתות ולהניח על הטאבון) עם לבנה או ממרח שוקולד, וגם תה צמחים, רצוי מעלים שקוטפים איתם בשדה (אבל את זה כבר צריך לדעת). אצלנו זה להיט בכל טיול!

עוגת גבינה מביסקוויטים

טובלים את הביסקוויטים ביין/מיץ ענבים, ועל ילד מסדר כמה בתבנית קטנה. מערבבים גבינה עם סוכר ותמצית וניל ושמים על הביסקוויטים. שמים שוב ביסקוויטים, ועל הכל שופכים סירופ שוקולד. ילדים אוהבים גם להכין את זה וגם לאכול את זה.

למעלה