שיעור יוגה "מיוחד"

yoginit

New member
שיעור יוגה "מיוחד"

אז ככה, אני מלמדת שיבננדה יוגה במרכז מסוים שחוגג עתה שנה להיוסדו במסגרת החגיגות ביקשו ממני להעביר שיעור קצת מיוחד (ולא פרשו) חשבתי אולי ללמד בהזדמנות חגיגית זו את עמידת הראש ולהמציא איזה קישור נחמד... או אולי לעשות איתם סוג של דמיון מודרך... יש למישהו רעיונות? תודה מראש על כל עזרה !!! יוגינית.

רעיונות מיוחדים.

היי. ב"האתה יוגה פרדיפיקה" בתרגום "ביהר בהרטי", יש המון רעיונות כאלה. תמצאי שם הרבה הצעות לעבודה פנימית בתוך האסנות. אם אין לך הספר, אני חושב שבחנות הארגון יש. ואם גם להם הן, אם את מרעננה אשמח לעזור.... בשמחות. אבי.

yoginit

New member
אבי

איפה היא חנות הארגון? והאם ניתן להשיג את הספר גם במקומות נוספים? תודה על התשובה המהירה יוגינית

בכתובת הזו....

היי. כרגע בדקתי ויש להם... הנה הכתובת: בשמחות.http://www.isyoga.co.il/Shop.htm אבי.

לקשמי

New member
רעיונות

אמנם אני עדיין לא מורה אבל עלו לי כמה רעיונות בהקשר של שיעור מיוחד: השיעור יכול להיות מיוחד בזה שהוא יתמקד על נושא ספציפי. למשל, כמו שכתבת, דמיון מודרך. אפשר להדריך את התלמידים לפני כל אסאנה לראות את עצמם בדמיון נמצאים באסאנה בצורה יציבה, נוחה ושלמה, כפי שאסאנה אמורה להיות. הייתי בכמה שיעורים כאלה שבהם היה שילוב של דמיון מודרך ומניסיון זה מאוד עוזר לשפר את התירגול הפיזי. אפשר להחליט שהשיעור יתמקד בנושא של פרניאמה וללמד טכניקות פרניאמה מיוחדות. אפשר לעשות שיעור מדיטטיבי, לתרגל את האסאנות בצורה מדיטטיבית, תוך התמקדות על הצ'אקרה הספציפית לכל אחת מהאסאנה, להתמקד בנשימה וכו'. בהצלחה.

nettyka

New member
בתור תלמידה

בתור תלמידה אני מעריכה התמקדות בתרגילי נשימה שונים ואולי חיבור מסוים ליומיום. שימוש בנשימה בשיגרה או תנוחות מסוימות שאפשר לשלב לא רק בשיעור בסטודיו.

למעלה