שיעור פרטי לחומוס טבעוני?

Noia2

New member
שיעור פרטי לחומוס טבעוני?

רציתי לדעת האם מישהי\ו כאן מכיר אנשים אשר מוכנים ללמד(שיעור פרטי) איך מכינים חומוס דומה לשל חומוסיות עלי קרוואן ביפו וסעיד בעכו? תקנו אותי אם זאת טעות?, הדבר הכי חשוב בחומוס הוא שימוש בטחינה הנכונה, וכאלו טחינות לא כל כך קל למצוא. אם זה נכון, אז ידוע לכם איפה קונים טחינות כאלו?(דרך הגב, הטחינות עם סמל היונה לא נותנות תוצאות כל כך טובות) עכשיו נזכרתי ששמעתי על טחינת הגמל, ידוע לכם איפה קונים? :)

TheLittlePrince

New member
אני משתמש בקרוואן

גם בו וגם בעוד אחד שפשוט קוראים לו, סמל היונה. לשניהם אגב יש סמל יונה ושניהם מ שכם. החומוס האחרון היה עם קראוואן ויצא מצויין. את סמל היונה (בלבד) אנסה בקרוב, גם אמור להיות מצויין. איפה להשיג...בשוק לוינסקי, ב חצי חינם. בגמל לא השתמשתי. אגב, למה כתבת חומוס טבעוני ??

Noia2

New member
תודה על המענה, טבעוני כי...

כי לעיתים משתמשים בביצים בחומוס, והעדפתי היא שלא להשתמש בהם. ניסיתי פעמים רבות את טחינת קרוואן ואת כל היונות האחרות :), אבל תוצאות לא היו דומות לחומוס של חומוסיות כמו אלו שצייינתי בהודעה הקודמת. תודה :)

TheLittlePrince

New member
לפי דעתי היונה היא מצויינת

והחומוס שיוצא הוא ממש טוב. לפי נסיוני יש גם תוצאות טובות יותר אם במקום לימון משתמשים במלח לימון, כי אז מתווספת חומציות בלי לדלל את התערובת. גם אני לא הגעתי לרמה של החומוסיות הבאמת טובות, אבל להם יש כל מיני תהליכי הכנה 'סודיים'. למרות זאת החומוס יוצא טעים מאוד. בכל מקרה, אם טבעוני אומר גם ללא חלב, אז שמעתי שהיונה מכיל בתוכו אבקת חלב.

Noia2

New member
תודה שיידעת אותי

אני אתקשר אליהם לשאול אותם האם הם מוסיפים לטחינה מרכיבים שאינם צמחיים, במידה וכן אז אני אקנה טחינות אחרות(המגוון הקיים הוא ממש גדול) ברצוני לציין, שגם אם זה נכון שיש בטחינה שלהם אבקת חלב, אז עדיין צריך לזכור שכנראה מדובר בכמות קטנה, אשר אינה מהווה חלק גדול במימון תעשיית החלב. :)

חומוס כמו במעדניה

אני לא מתמצאת גדולה בחומוס אבל בימי שישי ברדיו קול רגע יש תכנית בישול עם "אסנת לסטר" בין השעות 11:00-13:00 לפני הצהריים, ותוך כדי נסיעה שמעתי יום אחד תוכנית על חומוס - בעל מסעדה מזרחית באזור הגליל נתן מתכון לאיך להכין חומוס, לפי מה ששמעתי המתכון מעולה. אפשר בהחלט להתקשר בזמן השידור לרדיו קול רגע ולבקש את המתכון, הם עונים ברצון ובמהירות לשלאלות המאזינים.

ד 2003

New member
אני משתמשת בטחינת גמל,היא

מעולה.אני קונה באבו-גוש,במכולת ליד המסגד.

Noia2

New member
תודה על המענה, אפשר לדעת?

אפשר לדעת איפה ממוקם המסגד באבו-גוש?, יש שם רק מסגד אחד? אולי ידוע לכם האם ניתן למצוא את טחינת הגמל גם במקומות אחרים? תודה :)

ד 2003

New member
קניתי את טחינת הגמל במרכז

הכפר(אבו-גוש) במכולת נאג'י,צמוד למסעדת אבו-שוקרי המקורית. נוסעים ברחוב הראשי מכיוון מזרח למערב.(בתחילת הרחוב נמצאת המסעדה הלבנונית) ממשיכים מערבה בהמשך אחרי כק"מ פונים שמאלה ושוב הפניה הראשונה שמאלה. המחיר-7 שקלים לחצי ק"ג.מומלץ לקנות מספר אריזות כי הטחינה נהדרת ואוזלת במהירות.

למעלה