שיעור ראשון ביוגה

• פותח הנושא oana
  • פורסם בתאריך

oana

New member
שיעור ראשון ביוגה

היום עשיתי פעם ראשונה יוגה, והיה מאוד נחמד. יש שני דברים שלא ברורים לי. הראשון הוא כאב ראש שיש לי מאז השיעור, המנחה אמרה שזה בעקבות התנוחות בהם הראש למטה ושזה צריך לעבור בשיעורים הבאים. שנית יש לי בעיה של כאב בפרק יד (היו לי דלקות), ואחרי כמה תנוחות הם כאבו לי. האם התרגילים אמורים לחזק את הפרק או שאני לא אמורה לעשות את התנוחות הללו? תודה

יוגי בר

New member
פעם ראשונה

היי לך. זה אחלה שהתנסת בשיעור יוגה. ועכשיו לעניין. אז ככה: בגדול, לא צריך להיווצר לך כאב ראש(מתמשך) לאחר השיעור. אלא באם בצעת את התנוחה בצורה לא נכונה. לגבי הכאבים בפרקי היד כנ"ל. תנוחות מסויימות אמורות לחזק את פרקי כף היד. אבל, באם היתה לך דלקת בפרק ותרי עליהן כרגע. תני לאזור להחלים תחילה. ותרגלי לאחר מכן. זכרי שני כללי יסוד ברורים: 1. תמיד תקשיבי לגוף שלך. רק את יכולה לעשות את זה(המורה לא יכול/ה לעשות את זה בשבילך) את לא מרגישה בנוח תצאי מהתנוחה. 2. יוגה זה לא האגף הסודי של המחלקה לסאדו מאזו( סליחה על הביטוי- הוא הכרחי).כואב לך? בלי חוכמות.תצאי ישר מהתנוחה ותרפי. 3. זכרי זה לא חקוק בסלע שצריך לסבול כאב כדי לתרגל. האם זה ברור? זה חייב להיות ברור. המלצה: עשית שיעור נסיון? יופי. לפני שאת נכנסת לתרגול יוגי סדיר עכשיו לכי קודם כל לעשות קורס יוגה למתחילים. מלמדים שם את הכל לאט לאט וביסודיות. שווה. זה חשוב. ולסיכום הנה הכלל האלמותי ביוגה: השלמות באסנה(התנוחה) מושגת רק כשהמאמץ להשגתה נמוג לחלוטין(מתוך יוגה בהשיה). כי יוגה זה מדע החיים וככזה הוא טבעי לחלוטין. ועקרון הטכע אומר: מינימום מאמץ- מקסימום אפקט בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה