שיעור רביעי בתודעת-על..."עוצמת הדממה"

שיעור רביעי בתודעת-על..."עוצמת הדממה"

ואני שואל: האם אתה יכול לזהות את הדבר? האם אתה יכול לראות שהתכלית השחרור היא לא רק רגיעה עבור עצמך אלא בעיקר שחרור מעצמך? הייתכן להיות משוחרר? הייתכן מצב שבו העצמי הפנימי יהיה משוחרר לחלוטין, משוחרר עד כדי יכולת להקשיב לכל ולא רק לחלק, לא רק לפרטים "נבחרים"? העצמי המוכר מעסיק את עצמו ללא הרף בקטנות, וכתוצאה, לעולם אינו לומד להיות לבד. אולם להיות לבד הוא הדבר החשוב ביותר עבור העצמי הפנימי הלא מוכר. כל עוד שאינך יודע להיות חופשי אתה גם מונע מהתודעה העצמית את החופש "להיות חופשי פירושו שלדבר אין משקל סגולי עודף" ללא חופש זה תודעת "העצמי" מפגינה פחד, ותודעה מפוחדת היא תודעה משותקת! הפחד אינו מאפשר, לא "לעצמי" ולא לתודעת "העצמי", לחקור בחופשיות "מהו שחרור" "מהי אהבה"; הפחד ממלא את המרחב הדומם ברעשים המונעים "מהעצמי" החופשי ומתודעתו את "הדממה" החבויה בפנים. אתה חייב לפגוש את הפחד הזה! ובעצם פגישה זו לתת לו ללכת. אתה יכול לעשות זאת! אתה חייב פשוט להביט פנימה! לראות את הפחד! לחוות אותו על כל מרכיביו! על כל תכניו! רק כך תוכל להשתחרר ממנו. אבל אתה מלא בתירוצים והסברים. "מחר", "בשבוע הבא", "בעוד שנה", "אני נמצא בדרך". אתה חייב לעשות זאת עכשיו! החל מרגע זה! משוחרר מזמן ומהשפעות "רציונאליות". כאשר אתה משוחרר מעצמך גם תודעתך משוחררת. הכל זורם, הכל חופשי, הכל רחב ביותר. עצמי כבול משמעו תודעה עצמית כבולה, וללא החופש, היא אינה מצליחה לראות את המרחב הענק שהחיים ממלאים, חיים כתופעה שלמה, גם אם לא מושלמת. ללא שחרור העצמי מעצמך אתה נותר מבוצר וכבול בתוך עולם השבוי בידי העולם החיצוני! עליך להשתחרר על מנת לאפשר לתודעת העצמי להיות מרחב. מ ר ח ב ללא נקודת אחיזה ללא עוגן. פשוט מ ר ח ב. בתוך מרחב כזה גם העצמי נמוג, אין לו קיום ממשי. לדבר אין קיום ממשי. הכל כלום, ובתוך הכלום הכל.

netad169

New member
אתה מציע לפגוש את הפחד

להסתכל לו בלבן של העין ולחוות אותו על כל מרכיביו. נדמה לי שדרושה כאן תוספת הסבר. כלומר, ברמת הכותרת זה יפה, אבל אם מדובר כאן בקורס שכל אחד יכול לבצע את המלצותיו, חשוב שתסביר מה לעשות עם החווייה, איך להכיל אותה, איך להיות מוכנים אליה וכו'. בלי כלי עבודה, הפוחד ימשיך לפחוד ולהמציא תירוצים. השחרור אל תודעה רחבה יותר, אומר, כאמור, שחרור מהפחדים.

נטוש ../images/Emo13.gif השחרור אל תודעה רחבה יותר אומר...

הרבה יותר משחרור מהפחדים! בהמשך יגיעו גם כלים או נכון יותר הסבר על מה צריך לעשות וכיצד על מנת לשחרר. ויש גם המשך, לא בטוח שאביא זאת מיד לכאן - "המסע אל תוך העצמי!" אז כיצד אומרים הישראלים - סבלנות!!!

netad169

New member
סבלנות? ../images/Emo46.gif

טוב.

אליה ל

New member
נראה לי נטע שכלי העבודה

הטוב ביותר שלמדתי בשנים האחרונות להכיר וכעת במיוחד הוא להשתמש בפחד כמנוף ליצירה, ליצירת דחף (היפוך מילים). נראה לי שברגע שאנחנו מוכנים להכיל את חוויית הפחד הרי שהכלים עומדים לרשותנו ואז אין צורך בתרוצים העניין הוא שלכל אחד מאיתנו ישנו הזמן הנכון שלו להכיר בפחד/ים שלו ומעבר לכך, מעבר להכרה בהם, עולה השאלה האם אני רוצה להשתחרר מהם - האומנם??????????. או שהתרגלתי לחיות בתוך אותם פחדים בתוך אותה מסגרת כובלת ואוסרת שכל כך נוח לי בה לאחר שהסתגלתי. מעבר לזאת, הכרתי את הפחד והסתכלתי לו בלבן של העיניים כדבריך וחוויתי אותו, יצרתי את היצירה - משמע את הדחף להשתחרר מהפחד - ראיתי את הדרך, ראיתי את הכיוון, פסעתי בדרך ואז לפתע פתאום עצרתי, התקפלתי, חזרתי אל האסורים ואל המוסרות - אל המוכר והידוע. גם זו אפשרות.

netad169

New member
עיצה טובה

אני חושבת שבכל פעם שנוגעים, מגדילים את היכולת לפעם הבאה. יש עצירות ודריכות במקום, יש היסוסים, אבל במעוף הציפור וביציאות האלו הרחק מעבר לעצמי החווה, באות הארות ובאות הבנות שאין מנוס מפני המעבר לצדו השני של קיר האש. כוויות נרפאות והלב רחב יותר. גם זו אפשרות. חיבוק.

אליה ל

New member
דרך אגב, אצל שחר יש חומר

חדש משל טוהר.......... אני כהרגלי בקודש, אוהבת את החומרים שמועברים על ידי שחר. החומר הפעם עוסק ברגשות

DEL7

New member
תודה על התזכורת אפרים

קראתי דבר דומה בספר "הנתיב להתמרה עצמית", אבל אוהבת את הדרך בה הצגת את הדברים. בהחלט לא בזבוז זמן לקרוא אותך מביא אותי להחלטה לברר במדיטציה האם יש בי פחד?

DEL7

New member
../images/Emo6.gifאני אוהבת את הקריצות האלה שלך...חחח

זה כאילו יש בינינו איזה סוד תודה על תשובתך
. האם תוכל לתת טיפ-איך (אני כ"כ רוצה לדעת) לכל הרוחות
לביט על הצד האפל? אני מניחה שנטע ואליה מנסות להגיד לך שקל לדבר וקשה לעשות

maysabel

New member
זאת דיסגרפיה- בכתיבה

לא דיסלקציה ששמורה ללקות בקריאה בלבד

אליה ל

New member
אפשר אפרים שתשאל את

ידידתנו המדהימה האם היא התנסתה בקבלת טלפון מהבנק למשל על הקפאת חשבונות, עיקולים, כולל נניח כינוס נכסים - מכירת דירתה - במקרה הזה ונניח שהיא אם חד הורית לנניח שלושה צאצאים, ואקס בעל שאינו משלם מזונות. - הילדים במקרה הזה יהיו בני 5, 7 ו-12. רגע חסר לי משהו - האשה במקרה שלפנינו היא נכה כתוצאה ממחלה והיא מקבלת קיצבת נכות - לא יודעת נניח 3,500 ש"ח (אין לי מושג כמה משלמים היום) המשכנתא על הדירה היתה בסך של 2,000 ש"ח. כעת, אותה אישה נמצאת כבולה בפחד עצום של בתוך שבועיים נניח להיות זרוקה עם הילדים ברחוב. אם כך, הייתי מעוניין לקבל את הנחייתה של ידידתנו האהובה כיצד אותה אישה יכולה להיות משוחררת..................... אני יוצאת מתוך נקודת הנחה מדהימה שאני מזהה את תמורה כמובן בדברים נשיקות

אליוש-מעולם לא הבטיח לך גן של כלנית?../images/Emo141.gif

בדרך כלל זה גן של ורדים אבל לא מצאתי אייקון של ורד
החיים הם גן של
חריפים צורבים אבל מלאי טעם! וכל זה אמור לאמור שאין מצב-חיים שנשאר לעד, מהכל יוצאים, אם רוצים לצאת כמובן... אם לא תמיד אפשר לדבוק במִסכנות

אליה ל

New member
../images/Emo13.gif העניין הוא יקיר לי אפרים

שישנם מצבים, קיצוניים אומנם כמו זה שתארתי, שבהם לא ניתן אפילו לראות את הפחד ואין זה עניין של מסכנות מאחר ומדובר לכאורה במצב שנוצר, מצב מתפתח כשהדרמה עוד נבנית. איננו יכולים משום מה להסתכל לפחד בלבן של העיניים בתוך ה"דרמה", "טרגדיה", כל עוד התהליך נמצא בשלבי התפתחות (מרביתנו אינם יכולים) אלא יכולים לעצור להפסקה לאחר שהגענו כבר למרכז התהליך והחלנו לחצות אותו. בשלב הזה מרביתנו יכולים לעצור ולבחון. בכל מקרה, יש לציין נראה לי שי כשמדובר בפחדים הכוונה היא בפחדים המושרשים ומוטבעים בנו בעוצמות מאז ילדותנו או קודם לכן ואין המדובר בפחד רגעי שנוצר כמו בתהליך אותו תארתי. נשיקות

אליוש - גם וגם...

ועל כך נכתב בספר "אתה - תהיה אשר תהיה"; אין אדם מרים את הראש מעלה לראות את האור אלא כאשר הגיע למצב שאין יותר מטה - כלומר, לא בזבל אלא במיץ של הזבל! זה נכתב לא בדיוק במילים אלה אבל בהחלט בכוונה זו.

אליה ל

New member
טוב נו, באמת אפרייםםםםםם ../images/Emo68.gif

לא סתם אנחנו אוהבים לא???????? וגם לעיתים חושבים דומה חחחחחחחחחחחחחח צריכה פעם לקרוא את הספר כפי שהוא - בעצם אין לי עותק שלו.

גם לי נותר רק עותק אחד...

אז כאשר אדפיס כמות נוספת מבטיח שגם לך יהיה עותק!

למעלה