שיעור שישי בתודעת על - סגירת מעגל

שיעור שישי בתודעת על - סגירת מעגל../images/Emo42.gif

כל המתרחש, בפנים מתרחש, וכל ניסיון להשליך זאת אל מחוצה לך היא בריחה מעצמך. שחרור עצמך מעצמך, משמעו עבודה עם, על ובתוך עצמך. זה כל כך פשוט. וזה ניתן לביצוע עכשיו, ברגע זה ממש. אם כל כך פשוט, מדוע כל כך קשה? על מנת להבין עליך לדמות עצמך לבית. הפשטות נמצאת בין מוות ללידה. במוות מתה גם התכולה, בלידה העצמי מתחיל למלא את הבית החדש בתכולה. בהתחלה התכולה מתאימה למרחב הבית, והעצמי מצליח להיות בתוכו בנוחות. עם הזמן מתווספת עוד ועוד תכולה, עד אשר לעצמי לא נותר מקום. העצמי נדחק לפינה, לחוץ בין קירות ותכולה חונקת. כלפי חוץ, הבית יפה ומהודר, אבל בפנים, העצמי חנוק ומבולבל. על מנת לשחרר את עצמך מעצמך, עליך להתחיל ולהשליך החוצה מהעצמי העמוס לעייפה בתכולה, תכולה. אבל כמו בבית, כיצד תצליח להבחין במיותר? בין הטפל לעיקר? עתה העצמי נמצא ברגע "האמת". עליו להתחיל להשליך! להשליך? הן הכל מיותר! הכל טפל! אבל מי יהיה עצמי זה? מה יהיה עצמי זה? הן כל שהוא מבין שהוא, היא אותה תכולה חונקת! והוא כל כך ממוקד בתכולה שהיא הוא, שקשה לו לזכור שוב את המרחב המשחרר. אז הנה אני נוגע במהות! התכולה היא לא העצמי! אם היא לא העצמי, אתה חייב להשתחרר, לא ממנה, אלא מהמשמעויות שהעצמי נתן לה! עליך להשתחרר מהעובדה שהעצמי אִיפשר לה להיות אתה! כאשר הוא, העצמי, אבד בדחיסות התכולה! מעגל נסגר: על מנת לשחרר את עצמך "מעצמך המדומה", עליך לאחד את עצמך עם "העצמי הטהור", ומתוך האיחוד - השחרור. אז היכן הקושי? הקושי הוא בפחד! הפחד מחוסר המשמעות "שמרחב-הכלום" מעמיד בפני המשמעות - עם אובדן המשמעות, אובדת גם "משמעות התכולה" ואיתה גם האני המזויף נעלם! אובדן משמעות התכולה היא תחייה! תם אך לא נשלם!

א ט ו

New member
אפרים - מה זה תם אך לא נשלם?...

או תם או יש המשך. היתכן ואינך מוכן לתת לנו עוד, לי לפחות, לעשות כמה ג'ובות למחייה?

אטו - הסר דאגה מליבך ../images/Emo13.gif

יש בפורום הזה עוד אנשים טובים שגם הם קיבלו הבנות ותובנות על "תודעת-על" אז בוא וניתן לעוד מי מהם להעביר לנו קורס בנושא. יתכן והחומרים ישקו לשלי ויתכן ויהיו שונים מעט או שונים לחלוטין. ואתה יודע מה? הכל נכון! אך כאן עולה לי השאלה - ומה איתך? הלא תשתף אותנו בהבנותיך? אחלה יום בדיוק כפי שהוא, ללא משמעויות מיותרות...

לידיעת קהל הנוכחים

צבר נפלא של שיעורי חינם אלה נמצא במדור "קוראים כותבים" של הפורום...עבור תלמידי העתיד לבוא וכל דיכפין. שיש בזה שמץ של אהבת חינם וגדלות רוח והשראת עירור בזולת. מלאכים מוחאים לו כפיים

netad169

New member
אז ככה

אכן, עם השנים אנחנו מוסיפים עוד ועוד רכיבים (תכולה) מכבידים. כמובן שחשבתי על המחסן אצלי בבית שמלא בדברים שקניתי בכסף מלא ושוכבים שם כאבן שאין לה הופכין. מדי פעם, כשאני מחליטה לסדר, לנקות ולזרוק, אני חושבת לשם מה קניתי אותם בכלל. יותר קשה לזהות את המרכיבים שרכשתי לעצמי במהלך השנים והצליחו לצופף את העצמי שלי. את רובם רכשתי באופן לא מודע כהתניות חברתיות או משפחתיות. לכן אני גם חושבת שלא כל כך פשוט להשתחרר מהן. הן מעין "עור שני". אתה אומר שזה פשוט. אתה אומר שצריך להשליך באופן מודע את מה שהפסיק לשרת ולהועיל ובעיקר את מה שחונק. האם זה הפחד שמקשה? על זה אני עוד צריכה לחשוב. אני שמחה שזה נכנס למאגר המאמרים של הפורום כי ארצה לחזור לזה. תודה.

maysabel

New member
נטע..

אל תשליכי..פשוט תהיי מודעת ומתוך מודעות אל תתני משמעות ל.. נראה לי כי הפחד הוא מהריק תשאירי מה שאת צריכה להישרדות בחיים הגשמיים..אבלבפרופורציות הנכונות כשאת יודעת..כשאת יודעת שזה לא את.. אסביר חלק ממה אני מבינה: (כי אתמקד בפחד הזה שדיברת עליו אבל אני מקשרת את זה גם עם הצורך בשליטה).. כשיש לך מלא חפצים או עצמיים מזויפים ועבדת כל חייך לפי אותן אמונות ויש לך תחושה של מלאות אבל זאת מלאות מדומה..מזוייפת.. וזה למה רוב האנשים גמיעים לשלב כלשהו בחייהם ומבינים שהם לא מאושרים מנסים להשיג את האושר..היעד הנכשף מהי המשמעות של חיי מביטים פתאום לעומק ולא מבינים למה אם נהגנו כמו שכתוב בספרים ש"מכרו" לנו הנה משפחה 3 ילדים וחצי וכלב וגינה ובית פרטי ורכב ועבודה קבועה אבל המלאות המדומה מתישהו מפסיקה לספק אותך ואת לא מבינה "אבל הנה אמרו לי שככה אהיה מאושר.." ואז או שמתפנים לעבודה אמיתית או שמציבים מטרה חדשה השיג וזה בטוח יביא את האושר אבל המלאות המדומה היא בעצם פנימה מבצבצת כמו שהיא-הריקנות כל מה שאדם חשב שהוא רוצה-זה בעצם לא הרצון שלו אלא של אחרים ש"שתלו" לו את זה המלאות המדומה הזאת מסתירה את הפחד מהריק הכלום.. לא תמיד הפחד הוא ההכרה בעצמי האמיתי שהוא הדבר הכי יפה שיש לך זה בעצם כל מה שיש לך באמת הפחד הוא מהריק..מניפוץ הבועה של האמונהומה נשאר אם כך? נשאר הריק הזה..אין תכולה ..אבל המרחב הזה..המרחב הריק הוא זה הוא הכל הוא זה המלאות האמיתית..כי הוא ריק והוא כלום..אבל הוא המשמעות האמיתית..המלא..הכל.. את אפרים! ט.ל.ח. חחחחחחחחח

maysabel

New member
עוד דבר:

בפסיכולוגיה משתמשים למצבים כאלה במונח הדיסוננס כשאין קוהרנציה בין האמונה של האדם עם מבחן התוצאות כה שהוא עבד קשה יותר על בסיס האמונה הזאת כך גדל הדיסוננס כשהתוצאה בשטח שונה זה מה שאני קוראת הבועה שמתפוצצת בפרצוף- ולמעשה היקום דואג לפוצץ בומבות כאלו כל הזמן לא? מי שלא רואה את זה הוא העיוור-זה שלא רוצה לראות :)

DEL7

New member
נחמד מאיזה../images/Emo47.gif

כאילו אין משמעות לכשרון, לנסיון או להישגים, כי אתה ממילא טוב, כפי שאתה, במרחב הכלום

DEL7 - סתם כך למרות שאני לא מאיזה ../images/Emo13.gif

"לדבר במרחב הכלום אין כל משמעות ויש את מלוא המשמעות!" וכך זה גם נכתב. השאלה היא מקור הנביעה. אם מהעצמי הטהור היא תהיה טהורה גם כן ותוביל לתובנות רחבות ולאושר. אם מהעצמי המדומה החנוק והשולט, השתן עולה לראש ובהתאם גם התוצאה. כי ערום באת לעולם וערום תשוב אל האדמה! - בין לבין זה לא יותר ממשחק שאין בו מפסידים ואין בו מנצחים.

DEL7

New member
../images/Emo6.gif

וכשמגיעה התוצאה עלי להרגיש את המקום הריק בתוכי שזועק להתמלא באהבה להעלות את הצורך הזה אל מחשבותיי להסתכל לו בלבן של העין ולחזור להיות עצמי טהור למרות החיוך למעלה, מאוד אהבתי את דבריך

נטוש - זה לא עור שני זה עור ראשון...

"ועצמי מדומה זה, עצמי מוביל זה, מזהה עצמו לחלוטין עם התכולה. כל שהוא מבין זה שהוא והתכולה אחד הם!" ב' - זה פשוט, רק כאשר מחליטים להתחיל לעשות עבודה "על, עם, ובתוך". זה לא קל כי צריך להתפשט ערום מול המראה! אבל מי שמצליח לעשות זאת מובטח לו מפגש אדיר עם מ ר ח ב ה כ ל ו ם שהוא בעצם הכל. ג' - הפחד הוא לא מהעשיה, הפחד הוא לעמוד בתוך מ ר ח ב ה כ ל ו ם ולהבין "שכמעט" כל תכולתו שאימץ כעצמי ראשון שלו, ולפיה פעל כל חייו "חסרת משמעות" טוב, ידוע שכל הסבר מסבך את המהות אז אותיר זאת כך. ערב טוב

רק עתה ראיתי את ההסבר של מאיזה...

והוא אפילו מקיף יותר משלי
אז תודה למאיזה.

למעלה