שיעור שלישי בתודעת-על

שיעור שלישי בתודעת-על ../images/Emo42.gif

להשתחרר מעולם פנימי מבוצר כאשר אתה מצליח לרגע לשחרר את עצמך מעצמך אתה נמצא במצב בו התפישה רחבה מעצמך. האנרגיה שמכיל השחרור נושאת אותך מעל לאותם רבדים שבחיים התלת-ממדיים. מצב רוחך, תחושותיך, רגשותיך... מקבלים את הפרופורציות הנכונות, הכל נכנס לאיזון מלא. דבר אינו נושא חשיבות גדולה יותר או קטנה יותר. וממקום זה וכזה, הפריצה קדימה. מאוד קשה לו לאדם לפרוץ אל מעבר לגבולות עצמו. אל מעבר לאישיותו המובילה. בגדול, אפשר לומר, שאתה חי את חייך דרך עצמיים מִשניים. עצמיים שכל אחד מושך לכיוון אחר, ובכל כיוון שאליו אתה נמשך, רגש אחר מתעורר. סערת רגשות מטבעה מעוותת את הנראה, ובתוך עיוות זה, אתה מעז לדרוש מעצמך לקבל החלטות "נכונות"! מצב המקבל משמעות הנושאת משקל סגולי עודף והנמשך לאורך זמן, בסיכומו של דבר, יוצר סבל! כל החלטה שאתה תקבל, חייבת להתקבל מתוך ובתוך שוויון אנרגטי. כלומר, כל רגש נושא את אותה האנרגיה שנושא רגש אחר - רגשות מאוזנים. אתה מת עוד לפני שנולדת! אז מדוע עליך להתייחס לחיים בשונה מהמוות? אם תראה במוות המשך טבעי של החיים לחיים (מחזוריות), המשמעות שתיתן למוות תהיה שונה מאדם הרואה במוות סוף מוחלט כאשר אתה מונע מהאנרגיה המתקבלת משחרור עצמך מעצמך, להוביל אותך הלאה, לשאת אותך מעלה, לראייה מקיפה יותר, אתה נותר עם תמונה צרה על "מצב-חיים". עם כל אותם הדאגות, הטרדות, ההתלהבויות וההישגים הקטנים. יש שיאמרו לך, "אך כאלה הם החיים עצמם! הרי החיים בנויים מאותם דברים קטנים, מאותן זוטות יום-יומיות." זוטות אלה אינם החיים עצמם, אלה הם "מצבי-חיים". אך על מנת ללמוד כיצד לחיות בתוך ובין אותן זוטות, עליך ללמוד לשחרר את עצמך מעצמך, רק כך תוכל לאפשר לעצמך להתעלות מעל למשמעויות שאתה נותן לאותן זוטות, מעל למצבי-החיים, ולראות את החיים בדרך הרחבה ביותר האפשרית עבורך בכל ברגע נתון, ומתוך ראייה רחבה, הכל נכנס אל תוך הפרופורציה הנכונה. בראייה רחבה כזו, הפתרון או ההמשכיות, שאתה מחפש לאותם דברים קטנים, למצב-חיים, מגיעים בבהירות ובמהירות רבה יותר. בהסבר פשוט - אתה לומד לראות ולקבל את החיים, בדיוק-כפי-שהם! אתה חייב לזכור - בעיות אין! יש מצב-חיים! אין זה משנה באיזו תחפושת מופיע מצב-חיים, הוא רק מצב-חיים! ומצב-חיים תמיד ימצא את פתרונו, בכל יקום אפשרי, בהווה. בעכשיו! אני יודע, אין אתה רובוט! ואני בהחלט שלא ממליץ לוותר על הרגשות והתחושות - ויהיו אלה אשר יהיו - אני פשוט מנסה להוביל אותך, צעד אחר צעד, לחוות אותם בפרופורציות הנכונות!

א ט ו

New member
בוקר טוב... אני מודיע לך שאני מעתיק את הכתוב

"בקורס" דחוס (אני בטוח שהוא יותר רחב ממה שאתה מביא לפורום) זה על תודעת-על, ומאחר ולא מצויין שיש זכויות יוצרים, אשתמש בו, בשינויים קלים על פי הבנתי אותו, בסמינרים שאני מעביר והקשורים ביסודם במודעות ותודעה, מקווה שאין לך התנגדות לכך. שבוע טוב

אטו...../images/Emo13.gif

אין חומר הקשור לתקשור או להבנות מתקשור שניתן להכניסו תחת זכויות שמורות (אלא אם הוא מופיע כספר). לאף אחד אין בעלות על מלאכים, הוויות, אנרגיות וכו'. לכן להבנתי, אתה יכול לקחת את הכתובים ולהשתמש בהם כרצונך. על השינויים, טוב, כמובן שכל אחד מבין את הכתוב על פי הבנותיו, אבל בהחלט שכדאי לנסות ולהשאר צמוד למקור, וזו רק המלצה. בהצלחה

netad169

New member
פתאום ההגדרות שלך

נראות לי כל כך ברורות. אני בטוחה שכבר קראתי בעבר את הקטעים האלו, אבל עכשיו הם מתיישבים פיקס. אולי כי אני מצליחה לחוות יותר מצבים של ראיה מחוץ לעצמי, ראיה רחבה יותר, ואולי כי אני מצליחה לראות היטב גם את "מצבי החיים" הדורשים את פתרונם כאן ועכשיו. והכי חשוב, את ההבדל. תודה.

נטוש - נכון, קראת זאת אבל עתה...

זה מופיע בשינויים קלים וגם הפניה היא במקום ל"אני" ל"אתה". מכל מקום, דבריך מוכיחים שלכל אדם יש את הזמן המיוחד, המצב המיוחד והמוכנות לקבלת\הבנת דברים אחרת.

rshaim

New member
בוקר טוב אפרים ../images/Emo141.gif

אהבתי את המשפט: לראות את החיים בדרך הרחבה ביותר האפשרית עבורך בכל ברגע נתון, ומתוך ראייה רחבה, הכל נכנס אל תוך הפרופורציה הנכונה. משפט חשוב בהבנת הסובב והמסובב בחיינו ואיך להתיחס לדברים. :))

למעלה