שיעור שני בתודעת-על...

שיעור שני בתודעת-על...../images/Emo42.gif

2001 משמעות ואנרגיה לדבר מחוצה לך אין כל משמעות אלא המשמעות שאתה נותן לדבר! ומשמעות היא צרכן האנרגיה הראשי שלך. מדוע? כי משמעות יוצרת גופים נִלְווים! מהם גופים נִלְווים אלה? פחד, כעס, קנאה, שנאה, בקיצור כל מערך הרגשות שאתה ואני מכנים שלילי. אם יש בידך 100% אנרגיה על מנת לחיות את החיים, ואם כל גוף כזה צורך רק 10% מאנרגיה זו, ואתה גורר רק חמישה גופים/פרזיטים כאלה, אז כל הנותר בידך, במקרה הטוב, יהיה כ-50% אנרגיה על מנת לחיות את החיים עצמם. כלומר; אתה הוא יוצר המשמעות וגם ספק האנרגיה המקיימת את המשמעות ואת הגופים הנִלְווים, יצירתה, בחיים. אנו פוחדים לנשום אמר לי ידיד! אתה פוחד לנשום כי אתה "יודע" שכל נשימה מקדמת אותך קדימה אל החידלון, אל הפסקת הנשימה, אל הסופי (לכאורה). מרחב מחשבה מלא עד גדותיו במיקרו ובמקרו - ובאמצע החיים! אבל הם אינם יכולים לבוא לידי ביטוי כלל. כאשר כל מרחב מחשבתך עסוק בקצוות החיים, בגופים נלווים צרכני אנרגיה ו"בטרספורמציה", אתה בהכרח מתעלם מהאמצע, מהחיים הממשיים, מהכאן והעכשיו. אתה צריך ללמוד לשחרר את עצמך מעצמך על מנת לחיות את החיים, על מנת לדעת להתייחס לדברים בדיוק כפי-שהם, ללא תוספות משלך, ובלי לעסוק אובססיבית בקצוות. אין כל רע בעיסוק בקצוות, יש להם מקום של כבוד בחיים, אם וכאשר אינם תופשים את כל מרחב המחשבה, כאשר אינך הופך אותם לחיים עצמם! יש לך אנרגיה המספיקה לכל, ואתה מפזר אותה בנדיבות רבה, עד הגילוי המפתיע! אתה משקיע אנרגיה "במשמעות" על כל המשתמע מכך! ונותר ללא אנרגיה לחיות את החיים.

אטו... תודה שאהבת משהו ../images/Emo13.gif

אגב - מדוע אתה מגיב רק לי ולא לוקח חלק במתרחש בפורום? שבת שלום

2001 - אודיסאה החלל

סתם כותרת, אהבתי את השעור השני, נראה לי שאנחנו במשבר אנרגיה רציני, אבל השאלה היא אם אפשרי מערך רגשות חיובי בלבד,?

DEL7

New member
ערב טוב יעקב

אני חושבת שאפשר, אבל השאלה האם זה כדאי? כמה זה בריא? זו היתה אחת מהתהיות שלי לגבי ה"סוד". הרי אתה עלול להסתבך לגמרי במלכודת הזאת של רעיונות שגויים, עיוותים ואשליות ולמצוא את עצמך בבלבול פנימי ובמצב מגוחך

DEL7

New member
מישהו יכול למה המילים חוזרות על עצמן?

זה נראה מבולבל ומקוטע האם צריך לקצר שורות?

DEL7

New member
סליחה ../images/Emo9.gif

עכשיו מבינה שמדובר בתקלה זמנית, הכל הסתדר תתעלמו

DEL7

New member
אבל...

"לשחרר את עצמך מעצמך" כדבריך, זה ד ו ק א לשים לב למה שמרגיש הכי פחות נוח ולמה שאתה הכי מתפתה לתעלם ממנו?| נורא כיף לדבר איתך ועם האחרים הפורום הזה ממש קרא לי... שבוע טוב

DEL7

New member
אפרים

בעיניין הזה של החשש לנשום : אני מבינה שרבים מהכותבים כאן הם מטפלים. אמנם אינני מתימרת להיות מטפלת, היחידה בה טיפלתי עד עכשיו היא אני, אבל מנסיוני האישי, בהתרכזות בנשימה, אנחנו למעשה משתלבים ביקום, משלבים את הוויתינו בתוכו, כי התמקדות בנשימה מאפשרת לתרגל, בדרך שבכלל לא עושה שימוש בהגיון, את קבלת העצמי, על המקומות הנמוכים והגבוהים שקיימים בו. זה כאילו אנחנו מתרגלים קבלה מלאה של כל הרבדים שלנו, בתהליך של הפנמה עמוקה, מעבר להבנה ההגיונית ברשותך, רציתי להסביר שוב את מה שרשמתי למעלה - אתה מדבר על "לשחרר את עצמך מעצמך", והדרך לעשות זאת היא ד ו ק א בלהקדיש תשומת לב למה שמרגיש לנו הכי פחות נוח, למה שאנחנו מתפתים להתעלם ממנו, ולא בהתעלמות מהדברים ערב טוב

DEL7 - עם מעט סבלנות גם נקודה זו תובהר../images/Emo42.gif

כמו בבית ספר - מתחילים חשבון והמורה אומרת שאי אפשר להפחית שתיים מאחד, רק בכיתות הגבוהות יותר מתחילה התמונה להתבהר
.

neophile

New member
הרבה פעמים לדברים כן יש משמעות

, בין אם זה מוצא חן בעינך או לא וזה לא נתון לבחירתך דוגמה.. אתה רואה פרסומת בטלוויזיה - אתה יכול להתעלם מכך שעוברים אליך מסרים לתת מודע (או איך שתבחר לקרוא לכך) ואתה יכול להיות מודע להשפעה של הפרסומת עליך ולמשמעות שהיא יוצקת למוצר מסויים וצריכתו .

netad169

New member
"הגופים הנלווים"

זו דרך מעניינת להגדיר את הדרמות. הכי אני אוהבת את הרגע הזה שבו אני מזהה שאני בתוך הדרמה. מייד מציף אותי חיוך וקול קטן אומר מבפנים: אהה :) אחלה. שבוע טוב.

נטוש - מדוע גופים נלווים ולא דרמות?

הסיבה פשוטה
גם אם הזיהוי נעשה והחיוך והקול הקטן אומרים אהה... וכתוצאה השתחררת "מדרמה" זו, עדיין נותר איתך הגוף הנלווה הזה, או הפרזיט, וממתין לפעם הבאה. מדוע לא "דרמה"? כי גוף נלווה זה, או פרזיט זה, מכניס את החווה בכל פעם לדרמה אחרת.

ניאו - אתה מאשר את הכתוב...

את המשמעות אתה נותן או שולל - כלומר, מחוצה לך יכולה להתרחש כל דרמה, את תוצאות הדרמה הזו אתה הוא המאפשר לכאן או לכאן! שבוע טוב

נ.ב. - לחצתי על שלח לפני הזמן ../images/Emo13.gif

את תוצאות הדרמה הזו אתה הוא המאפשר לכאן או לכאן לפי המשמעויות שאתה נותן למתרחש בדרמה!

neophile

New member
ציפיות נמוכות

לא רק שזה משנה מה אתה אומר אלה איך אתה אומר ... ואתה מבין את המשמעות שהבן אדם השני יוצק בייחוד עם הדברים נאמרים בערמומיות . באופן כללי אנשים רבים נמצאים במצב "ערמומי" כחלק מה"השרדות" וזה נאמר במרחאות מפני שעם כל פלאי הטכנולוגיה שמקלים על החיים אנחנו עדיין ב"סרט" של ההשרדות וזה הגיוני מפני שחלקים גדולים באוכלוסיית העולם חיים בעוני מחפיר ויש לזה השפעה קולקטיבית. רוב האנשים רגילים לשפלות נפש ורק מעטים מגלים אורך רוח והרי זאת רוחניות . אך המצב הכללי לא טוב מפני שגם ילדים שיש להם באופן טבעי אורך רוח מזניחים אותו לרוב בחיקוי של הערמומיים מהם. זה הגיע למצב שאורך רוח נחשבת לתכונה לא כדאית כי שמירה עליה גורמת לנתק חברתי כמעט תמיד ..בייחוד בחברה הלא סובלנית שלנו בישראל ..ובייחוד בישראל אתה לא מצפה לאורך רוח מאף אחד ... אלה תמיד מצפה לגרוע ביותר ולכן נוקט בגישה ערמומית מההתחלה וזה מעציב .

למעלה