שיער בריא מתחיל בצלחת צבעונית

תוכן-מקודם

Member
מנהל
pexels-deena-1670467.jpg
קרדיט תמונה Pexels
שיער פגום וחסר חיוניות מהווה התמודדות מוכרת אצל נשים רבות בכל ימי השנה, לא רק בחורף. באותו האופן, בעוד נשירה קלה היא מאפיין טבעי ושכיח בעונות מעבר, נשירה מוגברת עלולה להצביע על בעיה. מזון מעובד, מזונות עשירים בסוכר ופחמימות ריקות מייצרים נזק לתאים ולרקמות הגוף, נזק אשר מתבטא בין היתר במראה עור הפנים, בשיער ובציפורניים. מוצרי קוסמטיקה רבים מבטיחים פתרון מיידי לנשירת שיער כרונית, אך האמת היא, שהזנה אמיתית מתחילה עוד הרבה לפני שהשערה בוקעת מהשורש. הנה כמה טיפים שיעזרו לשיערך להתחזק, מהשורש:

מה הבעיה עם השיער שלי?​

קודם כל, נשירת שיער היא תופעה שכיחה אצל נשים רבות- את לא לבד! שנית, חוזק השיער מושפע בין היתר מגיל, מצב הורמונלי ומתח נפשי. בנוסף, סיבה נפוצה לשיער חלש ודליל, במיוחד אם את חשה עייפה ומתוחה, הוא המוגלובין נמוך בדם. לעומת זאת, במיוחד אם את מצטננת בקלות או סובלת מאקנה, ייתכן ואת סובלת ממחסור באבץ. לבדיקת החסרים התזונתיים מומלץ לבצע בדיקת דם, וגם אם תגלי כי את זקוקה לחיזוק- הסירי דאגה מליבך, מזונות טבעיים רבים עומדים לצידך במשימה.

הפרידו חלבונים: חשיבות חלבונים לבריאות השיער​

כבר דובר רבות בחשיבות שילוב חלבונים בתזונה, אך לא תמיד מקשרים בין צריכה מספקת של חלבונים לבריאות השיער. אם כמות החלבון שאת צורכת באמצעות התזונה שלך היא נמוכה, אזורים אשר נמצאים במקום נמוך יחסית בסדר העדיפויות של הגוף, כמו השיער, לא יקבלו את אספקת החלבון שהם זקוקים לה. בעוד חלבונים מן החי יכולים להיות בשר, ביצים וגבינה, שילוב בין דגנים לקטניות יהווה תחליף איכותי מן הצומח. באופן ספציפי, אחד החלבונים הצמחיים המגבירים את התחדשות וצמיחת השיער הוא חלבון סויה. חלבון זה נמצא כמעודד צמיחה במחקרים רבים, בשיעור של 10%-15%. לכן, פולי סויה (אדממה), טופו, וחלבון סויה מיובש מהווים מקור מעולה לחלבון זה.

יש דבר כזה שומנים טובים!​

לא כל השומנים גורמים להשמנה או למחלות לב. ישנם שומנים ממקור צמחי שלא רק שאינם מזיקים, צריכתם חיונית לבריאות מלאה של מערכות הגוף השונות שלנו- מהמוח ועד קצה השערה, תרתי משמע: שומן איכותי ממקור צמחי מזין את זקיק השערה ומחזק את השורש. דוגמאות למקורות שומנים טובים מן הצומח הם, בין היתר שמן זית או זיתים, אבוקדו, טחינה (עדיף גולמית) ואגוזים.

ירוק-ירוק: עלים וירקות ירוקים​

עלים וירקות ירוקים הם דרך מצוינת לקבל ברזל, האמון על תפקידים רבים בגוף אשר בין היתר אחראי על הזנת השיער. זו הסיבה בגינה פעמים רבות, כאשר מתקיים מחסור בברזל תתרחש נשירה מוגברת. איזה ירוקים לאכול? איזה ירוקים שטעימים לכן. כמויות מכובדות של ברזל תוכלו למצוא למשל בתרד, ברוקולי, עלי רוקט, בזיליקום ואורוגולה, חסה וכל ירק בצבע ירוק עז! ניתן להוסיף את העלים בסלט, לסחוט אותם למיץ או לשלב אותם בשייק בריאות. ירוקים אחרים כמו אפונה, מנגולד ואספרגוס הם צמחים עשירים באבץ- מינרל אשר קיים בכמות מזערית בגופנו, ואף על פי זאת משחק תפקיד חיוני בבריאות השיער.

ביו- מה? ביוטין!​

ביוטין הוא ויטמין מקבוצת B המיוצר על ידי החיידקים במערכת העיכול, ספציפית חיידקי המעיים. לרוב הוא נמצא בכמות מספקת, אך לעיתים, נטילת אנטיביוקה פוגמת בייצורו, שכן האנטיביוטיקה מצמצמת (גם) את אוכלוסיית החיידקים הטובים. אחת התופעות האופייניות למחסור בביוטין היא נשירת שיער, ובמקרים כאלו כדאי לצרוך מזונות המכילים ויטמינים מקבוצת B כמו שיבולת שועל, אורז מלא, קטניות ואגוזים (לא קלויים ולא ממולחים).
 
למעלה