שלום לכם, האם אפשר לאבחן את מצב הבריאות ע"י השיער? לבן שלי, בן שנה ועשרה חודשים, יש שיער דליל וגם קשקשים על הקרקפת (אותם יש לו מאז הלידה). יש לכך איזו משמעות? תודה רבה! נורית
ראשית ההיתי ממליצה לך לגשת לרופא ע"מ יבדוק את בריאות בנך.. לשאלתך, תשובתי מתחלקת ל2 שיער דליל יכול להיות תורשתי , ויכול גם להיות שיער רחמי ( שיער שגדל ברחם ואיתו נולד) שבד"כ מתחלף עד גיל שנה אבל גם שמעתי על חילוף בגיל שנתיים . שיער דליל יכול בחלק מהמקרים להעיד על חוסר ברזל וויטמינים ומנראלים שונים אבל אם בנך אוכל בתזונה מאוזנת ומתפקד כראוי והסימן היחיד הינו שיער דליל לא הייתי דואגת - אם עדיין אינך רגועה גשי למטפל משלים ( עם לאחר בדיקות קוונוונצינליות) הוא יכול לעשות איבחון מדוייק יותק. לגבי השקשת - זוהי תופעה ידוע שבד"כ חולפת מעצמה ( ומעידה על חולשה קונסטיטוציונית של הראות) אני ממליצה לך למרוח כל ערב ( כשעה לפני הרחיצה) שמן זית ולעסות בעדינות את האיזור. חשוב ומומלץ מאוד לא!! להשתמש במשחות קורטיזוניות שהרופאים נוטים לתת וזאת מהסיבה שהקשקשת חודרת פנימה ומתפרצת אח"כ בגילאים מאוחרים יותר במחלות עור שונות. הרבה בריאות יעל