שיער חלק ושיער מתולתל

TCS VICTORY

New member
שיער חלק ושיער מתולתל

האם שיער חלק התפתח כדי לאפשר לו לעוף יותר טוב ברוח? (באירופה) אם כן, אז מה הסיבות להתפתחותו של שיער מתולתל?

bodas

New member
השאלה לא ברורה

אתה צריך לשאול את עצמך - מה היתרון בזה שהשיער מתנופנף יותר טוב ברוח?... אנחנו כבר לא חיות בג'ונגל, ואנחנו לא צריכים לברוח מטורפים או לרדוף אחרי טרף. מה הטעם בשיער המתנופנף טוב יותר ברוח?... לעניות דעתי, מדובר במוטציה אקראית חסרת חשיבות, כמו האחוז הגדול של המוטציות המתרחשות. היתרון שאני יכול לראות בשיער מתולתל הוא אחיזה טובה יותר של אוויר במקום, וע"י כך סיוע בתרמורגולציה חלקית של הגוף.

echis

New member
שער האדם

אני לא בטוח שיש לי השערה ספציפית לגבי השער המתולתל אל מול החלק אבל סוגייה מעניינת בעניין שער האדם. תמיד אומרים "המין (הזוויג) היפה" אצל האדם היא האישה, ואילו במרבית בעלי החיים הוא הזכר, דוגמת הטווס. אני טוען אחרת לגמרי. מה זה יפה? האם לאדם הקדמון היה חוש אסטתיקה זהה לשלנו? המילה "יפה" כלל אינה מתאימה ואני מעדיף במקומה את המילה "מרשים". הזוויג המרשים אצל האדם הוא ללא ספק הזכר, גם בגודל וגם בזקן מפואר. הומו סאפיאנס קדום היה יצור יוצא דופן בין הפרימטים מצוייד ברעמת שער בדומה לאריה ולזכרים גם זקן עב (רובינזון קרוזו...) שמעתי תאוריה (ואני מתנצל - שכחתי איפה שמעתי או קראתי אותה) לפיה רעמת השער הזו איפשרה לנקבות לבחון את כישורי הזכר בשני מיומנויות חשובות ביותר למין האנושי - אינטיליגנציה ומוטוריקה עדינה בעזרת הידיים. כל בעל שער ארוך יודע שהשער, בייחוד בהיותו פרוע מלוכלך ונפוח, מפריע לשגרת החיים (עוד לא המציאו את השמפו). לאדם אשר הצליח לקשור את שערו מאחור היה יתרון אבולוציוני גדול. הנקבות יכלו לראות זאת על נקלה ולבחור בזכר שקשר את שערו ובכך הפגין אינטיליגנציה ומיומנות-יד.

התיאוריה שהבאת היא של אמוץ זהבי.

והיא חלק מ"תורת ההכבדה" שלו. זהבי מביא את תורת ההכבדה שלו, שמקובלת היום על רוב הביולוגים, לשיאים של אבסורד וזהו אחד מהם. לטענתו של זהבי, תכונה אינה יכולה להיות מזיקה או נייטרלית- אם היא קיימת היא חייבת להועיל (זוהי הפרדיגמה הפאנגלוסית במלוא נלעגותה, וזהבי מציג אותה בהתלהבות של מאמין קנאי). יתרה מזו, אין "תכונות שרידיות", מפני שהאבולוציה מוחקת במהירות כל תכונה שאינה מועילה. שאלתי אותו פעם למה האבולוציה לא הורידה לנו עדיין את השיער מהראשים, מפני שהתפתחות המסרק הפכה אותו לחסר תועלת בתור סימן לחוכמה. לא קיבלתי תשובה. נ.ב השלב הבא באבולוציה של השיער הוא מן כנראה קרחת, מה שאומר שאני בין האנשים המתקדמים ביותר מבחינה אבולוציונית.

Charles Darwin

New member
קודם כל זה "עקרון ההכבדה" לא

"תורת ההכבדה". חוץ מזה, היא לא מקובלת על רוב הביולוגים (תשאל את אמוץ...). הוא לא אומר שאין תכונות נייטרליות, אלא שתכונות מורכבות (ביחוד כאלו שחוזרות על עצמן באופן בלתי תלוי אצל בע"ח שונים) הגיוני שלא התפתחו "סתם". ולא ידוע לי שהוא בכלל דיבר על "מחיקת תכונות לא מועילות". לגבי "למה האבולוציה לא הורידה לנו עדיין את השיער מהראשים", אם שאלת והוא לא ענה (אני מניח שהיית באחת ההרצאות...סוציוביולוגיה?), אולי זה כי הסיבה ברורה -- זה לא משפיע על הפיטנס היום (ומן הסתם גם לא היה זמן).

כמה תיקונים:

1) לגבי הטעות בשם, אני מקבל. 2) העקרון מקובל היום על רוב הביולוגים, אבל לא בהקצנה המטורפת של זהבי. קיבלתי 100 בקורס שלו כך שאני מכיר קצת את התורה, ודי ברור לי שהבנאדם קצת קוקו. 3) זהבי בהחלט טוען שאין תכונות נייטרליות. הוא תמיד טוען שלכל תכונה חייב להיות ערך כלשהו, חיובי או שלילי, ומאחר והאבולוציה מוחקת מהר כל תכונה בעלת ערך שלילי כל מה שאנחנו רואים היום הוא בעל ערך חיובי. בלשונו של זהבי "אין כזה דבר האבולוציה עוד לא נגמרה". 4) קצת קשה לי להאמין שהומו האביליס או מקסימום ארקטוס לא היו חכמים מספיק כדי לפתור את בעיית קשירת השיער הארוך. מאחר ולפי זהבי אין כזה דבר "האבולוציה לא נגמרה", חייב להיות לשיער הארוך ערך כלשהו עכשיו.

Charles Darwin

New member
אני בהחלט מקבל את התיקון

הראשון (ורק אותו...
). 2) טוב זה לא ממש משנה לענייננו כמה התיאוריה מקובלת על הביולוגים... כל הכבוד על הציון (היית גם בחצבה?). אבל זה מבחן של כן/לא...
3) לגבי "אין כזה דבר האבולוציה עוד לא נגמרה"...אני מאמין שהוא אמר את זה אבל לא צריך לקחת את זה באופן מילולי. האפשרות ש"האבולוציה עוד לא נגמרה" לא נוגדת את חוקי הטבע, אבל היא אכן לא סבירה. מה שהוא התכוון זה שאי אפשר לבוא ולהגיד על כל תכונה שניה "האבולוציה עוד לא נגמרה" כי זה מאוד נדיר וב-99% מהמקרים זה גם לא נכון. ועם זה אני מסכים. לא 100% אבל בהחלט 99... (אולי אני ארחיב בהמשך). 4) זה כבר ממש עיוות של המשפט "האבולוציה לא נגמרה". בכל מקרה, גם היום עיצוב השיער הוא בהחלט מדד למשיכה מינית, הלא כן? אתה יודע כמה כסף אנשים מוציאים על זה? בקלות מאות שקלים בחודש (למשל מישהי שעושה פן שבועי). ולפני מאות שנים לרוב האנשים היה מן הסתם שיער זוועה ורק אנשים אמידים יכלו להרשות לעצמם "להיראות כמו בני אדם". אם אתה סטודנט היום אז אתה בטח מספיק מבוגר כדי לזכור את האייטיז. כנס לכאן ותגיד לי אתה אם זה חסר ערך מבחינת פיטנס...?

לגבי 2-4

2) לא הייתי בחצבה. הקורס הספיק לי כדי להבין מי האיש ומי חבר מעריציו. 3) בהחלט צריך לקחת את דבריו אלה באופן מילולי. 4) לא עיוות ולא בטיח. גם אם עיצוב שיער הוא חלק מהמשיכה המינית, ההסבר לגבי הומו האביליס אינו יכול לתפוס לגבי הומו סאפיינס. ייתכן בהחלט שהשיער ממלא היום פונקציה הסתגלותית שהוא לא מילא בימי האביליס, ואין גם שום סיבה להניח שלהומו האביליס היה שיער ארוך. מסקנה- לגבי השיער הארוך, כל ההסבר של זנבני קורס.

ושכחתי משהו.

איני סטודנט כבר כמה שנים, אבל אני זוכר היטב את האייטיז והסבנטיז. יתרה מזו, לא תאמין כמה בני נוער היום משקיעים בעיצוב שערם. ועדיין השקעה זו לא הופכת אותם לציידים טובים יותר.

Honey Bunny

New member
נראה לי ש

וזה אולי בערך כמו המשפט האחרון שבודס אמר (למרות שלא הבנתי אותו לגמרי) נראה לי ששיער מתולתל נועד למנוע בארצות חמות מאנשים לקבל מכת חום בראש (כי הוא מפזר את החום יותר טוב אולי בגלל שהצפיפות שלו יותר נמוכה והנפח יותר גדול) ובארצות קרות שיער חלק נועד לשמור על חום הקרקפת מלברוח (כי הוא יותר צפוף) פשוט עשיתי פעם נסיון עם תנור חימום כי זה עניין גם אותי הנושא הזה.

TCS VICTORY

New member
וזה מוביל אותי לעוד שאלה...

כידוע, צבע שחור, כשמוקרן עליו אור, מתחמם, ואילו לבן מחזיר כמעט את כל האור. אז למה בארצות עם הרבה שמש יש אנשים שחורים? הרי הם לא מתחממים מהר יותר (לא נפשית!) בגלל הצבע שלהם?

אחר

New member
עד כמה שאני יודע

- והרבה אני לא יודע - אנשים עם גנים שגורמים להם להיות לבנים רגישים יותר לנזקי השמש, ובתהליך של ברירה טבעית שורדים רק אלו ש"מסתדרים" יותר טוב עם השמש. אין לכך קשר לחום שנספג.

Honey Bunny

New member
היתה ממש לא מזמן שאלה בדיוק כזאת..

תנסה לעבור כמה עמודים אחורה

אמנם צבע שחור סופג יותר קרינה, אבל

הוא גם מגן מפני סרטן עור. לא שלאדם לבן באפריקה יש מה לדאוג יותר מדי מסרטן עור אם הוא יחיה כמו הילידים- העור שלו ייצר יותר מדי ויטמין D והוא יתפגר מאבנים בכליות הרבה לפני שהוא יחטוף סרטן עור.

ההסבר שלך לא הגיוני.

אתה לא יכול לומר ששיער מקורזל לא מאפשר לחום להכנס, ומצד שני לומר שהוא מאפשר לו לצאת. זה הסבר מוזר...חוץ מזה, הרבה שבטים אפריקאים עושים תספורות קצוצות, הם לא הולכים עם אפרו, ואני בטוח גם שאף אחד מאבות אבותיהם לא הסתובב עם 60 ליטר שיער. הערה נוספת בנושא תועלה בשרשור חדש שאני פותח.

למעלה