שיער- קשקשים -פנים

milluli26

New member
שיער- קשקשים -פנים

1. אני סובלת מקשקשים לסירוגין. כשיש לי החרפה אני משתמשת בשמפו סבוסל וגם אלפוסיל. בד"כ ביום-יום אני משתמשת בשמפו "הד אנד שולדרז". בזמנים של החרפה שום טיפול לא עוזר לי (לא סבוסל ולא אלפוסיל). ראוי לציין כי הקשקשים שלי הם אינם קליפות פזורות בכל הראש אלא מעין "גבעות" קשות של קשקשים הממוקמות במקומות שונים בראש ורק כאשר מגרדים באיזור הגבעות הן הופכות לקשקשים פזורים. אני לא מאלה שרואים שיש להם קשקשים על הבגד באיזור הכתפיים. נראה לי שבגלל אופי הקשקשים שלי, קשה לי לטפל בהם. לדעתי (הלא מקצועית) אולי צריך לטפל ב"גבעות הקשקשים" באופן נקודתי, אולי ע"י קרם- שימיס אותן. בזמן החרפה אני משתמשת בשמפואים לקשקשים בהמלצת רופא עור אך ללא הועיל. שמתי לב, שכמו שפתאום "גבעות הקשקשים" פורצות- כך הן גם נעלמות, לפעמים אפילו ללא טיפול. זה פשוט עניין של זמן. בכל מקרה, העניין מפריע לי. אבקש ממך המלצות לטיפול, להקלה והסבר קצר בנושא. 2. השיער שלי (שיער חלק, שטיני) נוטה להיות שומני כל הזמן ולדעתי, שיער שומני-נראה אסתטי ולא נקי. לשם כך, אני חופפת אותו מדי יום (בעיקר עם שמפו הד אנד שולדרס). הרבה אומרים לי שזה לא בריא לחפוף כל יום, אך אני חשה שאין לי ברירה, אחרת השיער נראה שומני, נדבק לראש ומאבד מנפחו. עוד אומרים, שהשיער שלי שומני מפני שהוא "התרגל" לחפיפה מדי יום. מה עושים? ממשיכים לחפוף מדי יום? האם יש תכשיר סופח שומן לראש? האם זה קשור לבעית הקשקשים שפירטתי למעלה? שמעתי שאם מפדרים את השיער בטאלק לפני השינה, יש בו יכולת לספוח שומן ואז בבוקר השיער נראה טוב- האם זה נכון? 3. פנים- אני בת 26 +. תמיד היתה לי נטייה לאקנה. עד היום אני "זוכה" מדי פעם להופעת חצ'קונים על פניי. שמתי לב שהחצ'קונים והפצעים מתרבים על פניי כאשר יש לי התפרצות של "גבעות קשקשים". האם זה מקרי או שיש קשר? האם ברכיבי הקשקשים (שנוגעים בפנים, בעיקר כאשר ישנים על כר) יש חומר שמאיץ חצ'קונים? מה עושים כדי למנוע את זה? ובכלל, מהו הטיפול באקנה בגיל שכבר עבר את גיל ההתבגרות וההורמונים אמורים להתאזן אבל עדיין לא התאזנו??.

tully

New member
לי זה נשמע כמו מה שיש לי

סבוריאה. נסי לחפוף כל יום אבל בשמפו לתינוקות ושלוש פעמים בשבוע בשמפו טיפולי כמו סבוסל או אלפוסיל אבל כל כמה שבועות החליפי שמפו. לי לפעמים עוזר לשטוף לפני החפיפה עם חומץ רגיל או עם חליטת רוזמרין. נסי לקחת קומפלקס ויטמין B ,לי זה מאוד עוזר- חצי כדור פעם ביום, אין צורך ביותר. נסי ללכת עם שיער כמה שיותר קצר ופזור כל זמן שאת יכולה. יש שמפו חדש של חברת SVR שהוא אמנם יקר (יותר מ-10 ש"ח) אבל יש לו פייה צרה כזו ואפשר לשים אותו רק על ה"גבעות" שלך. לי הוא מאוד עוזר.

למעלה