שיפוט (33)

kung fu

New member
שיפוט (33)

שיפוט זאת אנרגיה מסויימת. זאת בסך הכל אנרגיה. יש המון טכניקות לעבוד עם האנרגיה הזאת ולהתמיר אות כשהיא באה לידי ביטוי בתוכנו. הפעם נדון בטכניקות שעוזרות להפסקת השיפוט, כאשר עולה בנו שיפוט. אז שרשרו לכאו טכניקות בנושא

kung fu

New member
טכניקה

כאשר עולה בנו רגש כמו שנאה, תסכול, שיפוט, קנאה וכדומה....(כל הרגשות האלו נובעים מפחד אגב) לעשות את זה: 1. לראות שזה רגש לא אמיתי 2. לנשום לשם (אפשר ממש לאתר היכן זה ממוקם בתוכנו ולנשום לשם) 3. לנשוף אותה החוצה עבורי זה ממש עובד מופלא!

charlila

New member
לשסות את עצמך בקרבן השיפוט, להיכנס

להתקף שיפוטיות אדיר לצעוק, לעשות הצגה שלמה, שהוא כזה וכזה וכזה וזה נורא עד שזה ייהפך למצחיק.

Evil Gremlin

New member
אהם...

טוב קודם כל אני דוד מחיפה...אני דיפדפתי בין הפורומים והחלטתי להכנס לזה.... קראתי קצת ודי אהבתי את הסגנון של הפורום...אבל יש דברים שאני לא מסכים איתם... "רגש לא אמיתי" למה ששנאה או קנאה יהיו רגש לא אמיתי....אם זה רגש לא "חיובי" בסדר אבל הוא רגש אמיתי..אם אהבה זהו רגש אמיתי אז מהי אהבה בלי שנאה...מהו ערך עצמי בלי תסכול.....

L i z a r d

New member
היי דוד

ניסיון לתשובה למה שהעלת... אולי לזה קונג פו התכוונה. שנאה או קנאה הן בדרך תגובה פנימית למשהו אחר. אם תבחן את העניין, כנראה שתשים לב לכך שהן תגובה לפחד כלשהו. בדרך כלל שנאה וקנאה למשל מלווים בכל מיני סרטים שרצים בראש לגבי הסיטואציה, כל מיני דמיונות, ואפשר לומר על זה ש"זה לא אמיתי". כי בעצם מה שיש זה פשוט פחד, פחד שאפשר לעשות איתו גם דברים אחרים.

Evil Gremlin

New member
אותו דבר אפשר להגיד גם על אהבה

אני לא אומר שאהבה זה רגש שלילי אני רק אומר שהוא אמיתי בדיוק כמו שנאה... ואנחנו אנושיים לדעתי לחוש אהבה בלי לחוש שנאה פשוט לא שווה את זה

kung fu

New member
הי דוד ../images/Emo39.gif

"רגש לא אמיתי" זאת טכניקה שעבורי היא עובדת. זה מבוסס על דברים שקראתי בדרך הרביעית מאת אוספנסקי. בכל אופן, אין במה שכתבתי המלצה להשתמש בטכניקה הזאת, או לחשוב כמוני
המשך יום מופלא!!! ושאלה: איך אתה מתמודד עם תסכול / כאב רגשי / כעס / שיפוט? מה אתה עושה כשהם צצים?

Evil Gremlin

New member
אני פשוט חש אותם

אם הזמן אני נהנה אפילו מהעובדה הפשוטה שאני חש משהו.... משהו אמיתי חוץ מזה, אפשר להגיד גם שאהבה באה מתוך טפשות, או חוסר הבנה בדיוק כמו ששנאה באה מפחד...

Evil Gremlin

New member
חוץ מזה אני בן אדם די "פשוט"

אני יוצא החוצה בגשם, מעשן סיגרייה ושותה בירה...

o fri

New member
משהו קצת אחר

(האמת שאלה תרגילים מקדימים מאשר תשובה מיידית לאנרגיה שכבר עלתה, אבל בכל זאת...) להתנסות בתרגילים שמראים מה זה לפעול ולתפוש ללא שיפוט. למשל- ללכת בתוך שטח עם עוד אנשים, בעיניים עצומות, להגיב בתנועה או במגע בעיניים עצומות. לנוע בעיניים עצומות ובשלב מתקדם לפקוח עיניים ולנסות להמשיך עם אותה תחושה כמו עיניים עצומות. להסתכל על אובייקט סטטי. לנסות לראות אותו פשוט. לשים לב מה היה קורה אם היינו מנסים לראות אותו ובו זמנית חושבים עליו כל מיני מחשבות- האם עדיין היינו מצליחים לתפוס אותו כמו שהוא?.

Evil Gremlin

New member
חש לי טכניקה שתראה אולי פשוטה

וטיפשית: (אם אתם מתכוונים לשיפוט כזה) תנסו לשפוט טת עצמכם בנוגע לאותו רעיון...

.m

New member
או להפך -

לנסות לא לשפוט את עצמנו או אחרים... פשוט לקבל את העובדה שזו בחירה שמישהו עשה, גם אם אנחנו לא מסכימים איתה.
mai

Evil Gremlin

New member
ואז לקחת עוד שאכטה מהג'וינט

זה נשמע כמו משהו שאיזה היפי מסומם אמר....אנחנו עדיו אנושיים, העולם הוא לא כזה יפה

Evil Gremlin

New member
מצטער...

לא רציתי להעליב אף אחד....אני מפגר... אני די מסכים יותר עם מה שאת אמרת מאשר עם מה שאני אמרתי.... SORRY

.m

New member
זה בסדר ../images/Emo13.gif

אני לא נעלבת, ולא שופטת אותך, אין לך סיבה לשפוט את עצמך (
). אני עושה כמיטב יכולתי לשפר את העולם בו אני חיה, וזה בא לידי ביטוי בדברים הכי קטנים - לחייך, לא לקחת דברים ואנשים כמובנים מאליהם, תמיד להגיד תודה, להעריך, להחמיא,... ובמקביל לזכור שאני בסה"כ אנושית, שגם אני נפגעת (לפעים, ודיי מעט, אבל בכל זאת), שגם אני כועסת ושגם לי קשה לפעמים, ואז לנסות לנתב את כל האנרגיה הזו למקום בו אף אחד אחר לא יפגע (למשל - להוציא כעס על שק אגרוף) לעולם טוב יותר
mai (שמאמינה שמגיעה לה לחיות בעולם טוב יותר, ומוכנה לעבוד קשה בשביל זה)

למעלה