שיפוץ בברטוב

ATAF151

New member
שיפוץ בברטוב

להלן תשובתה של מנהלת אגף החינוך ברעננה לבקשה לשפץ את החטיבה הצעירה בברטוב. לצערי השיפוץ בברטוב לא נראה באופק, אבל שוב ראיתי איך בעיריית רעננה יש מענה מהיר לפניות. שלום בשנה זו אין בתוכניותינו שיפוץ זה,אנו משתדלים בכל שנה לחלק את תקציב השדרוג בין כלל בתי הספר הישנים מאוד בעיר(כמו אריאל,יבנה,מגד ועוד)מכיוון שבקיץ שעבר זכה ברטוב בתקציב שדרוג גדול מאוד,השנה נתנו לבתי ספר נוספים אשר מצבם זהה לברטוב. לקראת הקיץ הבא נשב עם התקציב ונעשה חשיבה לגבי חלוקתו ההוגנת וההגיונית.

יכלתי לענות לך גם...

כבר עברנו / עברתי את הויה דולורוזה הזו בחודש האחרון ללימודים. רקע: בקיץ הקודם שופץ אגף הגדולים, שמצבו הגיע לתחתית שלא ניתן להגיע ממנה נמוך יותר. השיפוץ נמשך עד החגים והאגף פשוט יפיפה. גם העבודה התכנונית וגם הביצוע. הילדים מאושרים באגף ואני מניחה שזה משפיע עליהם לטובה בכל ההבטים. באותה עת נאמר לנו שישפצו לאורך שנתיים - קיץ 1 - אגף הבוגרים, קיץ 2 - אגף הצעירים. כשבאנו "לפדות את השטר" הסתבר שהתקציב הועבר לבתי"ס אחרים בשל תיעדוף (צריך למשל לשפץ בדחיפות את מגד ולערוך פעולות דחופות במקומות אחרים - והתקציב הכולל מוגבל), העירייה דוחה למועד מאוחר יותר את מימוש הבטחתה. כאמא, אני יכולה להגדיר את אגף הצעירים כמכפיר. אין לי הגדרה טובה יותר. ניסינו לכן לפעול בשני ערוצים: 1. היו השנה מודדים ממשרד החינוך למדידות לקראת התקנת מעלית באגף, שהתקנתה פירושה הרס ושיפוץ מסיביים של סביבת המעלית. הבנו שאם תותקן מעלית - יימצא המימון להשלמת השיפוץ. לצערנו משרד החינוך פועל בנושאי נגישות כמו שהוא פועל בנושאי חינוך - יש וועדות, אין עשייה. התהליך שהייתי עדה לו הזכיר לי (להבדיל) את השנים שהמתנו עשור לקבלת קו טלפון. מה שפתטי אצלי (מוד ומתוודה) שאני כל פעם מתאכזבת מחדש ממשרד החינוך.....כלומר - יש לי ציפיות מהם
בברטוב באגף הקטנים יש שני ילדים עם מגבלויות והשנה תצטרף ילדה נוספת. הם יזדקקו למעלית עד סוף ו' שכן ספריית ביה"ס ממוקמת בקומה ב' באגף זה. אם הורי הילדים הללו קוראים את דברי - אני מציעה שיצרו איתי קשר ואנסה לסייע להם להפעיל לחצים על משרד החינוך. 2. בנפול הסיכוי הקלוש למעלית שתצדיק שיפוץ השנה, פנינו לטפל בנושא השרותים. בייחוד שירותי הבנים, שאין אקונומיקה שיכולה למחות את ריח השתן העז הצרוב בקירות. לאחר שהצפנו את הבעיה ולאחר שאיה (המנהלת) הציפה את הבעיה, הוחלט להחליף את הקרמיקות בלבד. אני מקווה ששינוי קל זה יתבצע ושמשמעות ההחלטה המאוד חלקית הזו היא ששיפוץ כולל מתוקצב לקיץ הבא.... ATAF, אני מזמינה אותך להצטרף לועד הבית ספרי בשנה הבאה ולהמשיך עימנו במלאכה
בסה"כ, יש מאמץ רב בביה"ס לשמור על סביבת לימודים אסטטית למרות המגבלות. על כך - ח"ח לביה"ס, למנהלת ולצוות הנפלאים.

ATAF151

New member
צריך לנסות להוציא התחייבות לפחות לקיץ הבא

שלפחות יתחייבו לשפץ את אגף הצעירים בקיץ הבא, וכמובן כדאי שההתחייבות תהיה בכתב. אגב, אחרי הקיץ הבא יש בחירות, כך שאפשר לפעול גם דרך הנתיב הזה (אני בטוח שברוידא ודומיו ישמחו להבטיח שיפוץ מסיבי, וכך אולי חופרי ילחץ וישפץ). בקשר לועד, בשנה הקרובה לא יהיו לי ילדים בברטוב, כך שזה לא רלוונטי. כאשר יהיו לי שם ילדים, אני אצטרף. אגב, איך מצטרפים לועד? האם נערכות בחירות בקרב ההורים? האם אני צריך להיערך לקמפיין?

הנה ידיעה על שיפוצי הקיץ הזה

http://www.local.co.il/raanana/5167/articles.htm חשבתי שיש לך ילד/ה שעולה השנה לברטוב. ועדי הורים: אתה נבחר לועד הכיתה, ומבקש מעמיתיך ועמיתותיך בועד הכיתה לייצג את הועד בועד הבית ספרי. זה האחרון מכיל נציג/ה מכל כיתה.

למעלה