שיפוץ ביתו הפרטי של ראש הממשלה.

משתפרת1

Well-known member
מי לדעתכם צריך לשלם עבור שיפוץ ביתו הפרטי של ראש הממשלה?
תלוי.
אם זה חדר העבודה של בנט או אבטחת ביתו זו שערוריה שמימנו לו את זה. אם זה נתניהו- מגיע לו שיפוץ בית, שיפוץ בריכה, הקמת חומות, שמפניות, סיגרים והכל- העיקר שמציל האומה ירגיש בכיף.
ואני צינית, כמובן.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי לדעתכם צריך לשלם עבור שיפוץ ביתו הפרטי של ראש הממשלה?
המקובל בהתאם לחוקי ונהלי המדינה מאז ומתמיד, היא שהמדינה מממנת שיפוצים נדרשים בבתי מנהיגיה (גם הפרטיים). אמנם כשלמנהיג קוראים בנימין נתניהו זה לפתע הופך לאישיו (ואכן כפי שנכתב לפני, כך היה גם אצל רוה"מ בנט), אבל תכל'ס זה לא. פשוט לא :).

כמובן שכן צריך לוודא שמדובר בשיפוץ שאכן נדרש ולא בסתם עבודות להשבחת הנכס. אך ככל שזה המצב, המדינה היא זו שצריכה לשאת בעלויות, בדיוק כפי שהיה עבור כל ראשי ממשלת ישראל מיום הקמתה.

SupermanZW

Well-known member
המקובל בהתאם לחוקי ונהלי המדינה מאז ומתמיד, היא שהמדינה מממנת שיפוצים נדרשים בבתי מנהיגיה (גם הפרטיים). אמנם כשלמנהיג קוראים בנימין נתניהו זה לפתע הופך לאישיו (ואכן כפי שנכתב לפני, כך היה גם אצל רוה"מ בנט), אבל תכל'ס זה לא. פשוט לא :).

כמובן שכן צריך לוודא שמדובר בשיפוץ שאכן נדרש ולא בסתם עבודות להשבחת הנכס. אך ככל שזה המצב, המדינה היא זו שצריכה לשאת בעלויות, בדיוק כפי שהיה עבור כל ראשי ממשלת ישראל מיום הקמתה.
התנהלות לא תקינה במשך שנים רבות אינה מצדיקה המשכתה. אין תקופה שמצדיקה הנצחת התנהלות לא תקינה. תקלות צריך לתקן, לא להנציח.

Harrington

Well-known member
מנהל
התנהלות לא תקינה במשך שנים רבות אינה מצדיקה המשכתה.
תיאורטית נכון. מעשית כאשר ל-ע-ו-ל-ם אי-התקינות כהגדרתך מתגלה לפתע פתאום כאשר דווקא צד פוליטי מסוים נבחר לשלטון והוא זה שייפגע מהשינוי, בהחלט יש מקום ששינויים בתקנות/נהלים, אילו יוחלט על ביצועם, יחולו רק מהשלטון הבא שייבחר אי"ה בבחירות הבאות.

זה כמובן מעבר לשאלה אם אכן מדובר ב"התנהלות לא תקינה" כהגדרתך, או במשהו שהחברה בישראל סבורה שנכון להעניק לראשי הממשלה שלה.
אין תקופה שמצדיקה הנצחת התנהלות לא תקינה. תקלות צריך לתקן, לא להנציח.
ראה פיסקה קודמת.

משתפרת1

Well-known member
תיאורטית נכון. מעשית כאשר ל-ע-ו-ל-ם אי-התקינות כהגדרתך מתגלה לפתע פתאום כאשר דווקא צד פוליטי מסוים נבחר לשלטון והוא זה שייפגע מהשינוי, בהחלט יש מקום ששינויים בתקנות/נהלים, אילו יוחלט על ביצועם, יחולו רק מהשלטון הבא שייבחר אי"ה בבחירות הבאות.

זה כמובן מעבר לשאלה אם אכן מדובר ב"התנהלות לא תקינה" כהגדרתך, או במשהו שהחברה בישראל סבורה שנכון להעניק לראשי הממשלה שלה.

ראה פיסקה קודמת.

זהו שלא מדובר בלפתע פתאום. תחשוב מי היה ראש הממשלה בכל כך הרבה מהשנים האחרונות. הדברים מצטברים זה לזה לאורך הדרך, שיפוצי הבתים (לאיזה ראש ממשלה שיפצו כמה בתים?) עוררותרעומת, אך היה מי שהכשיר את השרץ וכך מתאפשרת הדרישה הנוכחית לשיפוץ בן מאות אלפי שקלים, אחרי שיפוץ בריכה פרטית (ממש אבזר חיוני לכל ראש ממשלה).
התלונות הן שוב ושוב נגד נתניהו. כשבנט נתפס על קייטרינג מופרז הוא לא התחבא אחרי "לא ידעתי", אלא התנצל ותיקן את המעוות. אצל נתניהו ההתנהלות היא "הכל מגיע לי". זה כולל מתנות, תרומות ושימוש בקופה הציבורית.

פולגאר

Well-known member
זהו שלא מדובר בלפתע פתאום. תחשוב מי היה ראש הממשלה בכל כך הרבה מהשנים האחרונות. הדברים מצטברים זה לזה לאורך הדרך, שיפוצי הבתים (לאיזה ראש ממשלה שיפצו כמה בתים?) עוררותרעומת, אך היה מי שהכשיר את השרץ וכך מתאפשרת הדרישה הנוכחית לשיפוץ בן מאות אלפי שקלים, אחרי שיפוץ בריכה פרטית (ממש אבזר חיוני לכל ראש ממשלה).
התלונות הן שוב ושוב נגד נתניהו. כשבנט נתפס על קייטרינג מופרז הוא לא התחבא אחרי "לא ידעתי", אלא התנצל ותיקן את המעוות. אצל נתניהו ההתנהלות היא "הכל מגיע לי". זה כולל מתנות, תרומות ושימוש בקופה הציבורית.
את בטוחה שזה היה רק על הקייטרינג?
השכחת את סכום השיפוץ הגרנדיזיוני של ביתו שבכלל היה אמור להתגורר בירושלים ונשאר ברעננה רק בכדי שילדיו לא יעברו בית ספר?
מבקר.png

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
את בטוחה שזה היה רק על הקייטרינג?
השכחת את סכום השיפוץ הגרנדיזיוני של ביתו שבכלל היה אמור להתגורר בירושלים ונשאר ברעננה רק בכדי שילדיו לא יעברו בית ספר?
צפה בקובץ המצורף 113894
בביתו- חדר העבודה (לא בריכה ולא טיח חיצוני) שופץ. ההוצאות הכבדות היו על אבטחת ביתו, כפי שגורמי הבטחון קבעו.
מסתבר ששיפוץ בית ראש הממשלה בי-ם יקר יותר

Harrington

Well-known member
מנהל
התלונות הן שוב ושוב נגד נתניהו.
זה משפט המפתח בדברייך. אכן זה המצב ולפני כן לא שמענו על הדברים האלה כידוע (זולת במקרה של דובר ממשלת האנדרוגינוס כאמור). זה שנתניהו פועל להשגת מימון שלדעתו מגיע לו, אני לא רואה שום בעיה עם זה. גם לא שום מקום להשוואה לקייטרינג משפחתי שמה לעשות, פשוט לא הגיע למשפחה על-פי דין.

משתפרת1

Well-known member
זה משפט המפתח בדברייך. אכן זה המצב ולפני כן לא שמענו על הדברים האלה כידוע (זולת במקרה של דובר ממשלת האנדרוגינוס כאמור). זה שנתניהו פועל להשגת מימון שלדעתו מגיע לו, אני לא רואה שום בעיה עם זה. גם לא שום מקום להשוואה לקייטרינג משפחתי שמה לעשות, פשוט לא הגיע למשפחה על-פי דין.
לפני נתניהו היו ראשי ממשלה צנועים. אפילו שרון. בוודאי בגין, גולדה, אשכול ודומיהם. בשנים הרבות שנתניהו מכהן כראש ממשלה- לא מדובר בחריגה אחת, מדובר בהתנהלות שיטתיץ של "מגיע לי" לאורך כל הדרך.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפני נתניהו היו ראשי ממשלה צנועים.
אולי. אולי גם לא (לפחות לגבי 3 זה לא נכון, אבל אני ממש לא רואה צורך מיוחד לדסקס את זה או לרכל עליהם).
אפילו שרון.
סליחה, אבל נחנקתי באמצע השלוק כרגע (במלוא הרצינות) :). מבלי לפגוע, מי שלא זוכר את הכתבות בתקשורת שיצאו נגד השיפוצים בביתו של שרון, יש לו בעיית זכרון קצר משהו :). למעשה גם אני לא חשבתי על זה עד שכתבת, מה שכמובן מחייב אותי לתקן שטענות כאלו הועלו גם לפני נתניהו, אם כי כמובן שלא ניתן להשוות בין עוצמת הטענות, ההליכים שמסביב וכו'.
בוודאי בגין
ללא ספק.
גולדה, אשכול ודומיהם.
לא מכיר כדי להעיד.
בשנים הרבות שנתניהו מכהן כראש ממשלה- לא מדובר בחריגה אחת, מדובר בהתנהלות שיטתיץ של "מגיע לי" לאורך כל הדרך.
כאמור מעלה, אני כלל לא חולק על זה. עולם אחר, תקופה אחרת, אישיות אחרת, אדם אחר. יתכן לחלוטין שראש ממשלה א' הוא (היה) אדם צנוע וראש ממשלה ב' הוא אדם נהנתן. מאחר ומבחינתי הסוגיה הזאת לא מהווה וכנראה גם לא תהווה בעתיד מבחן לכשירותו של המועמד לראשות הממשלה, אני לא ממש מתעמק או מתעניין בכך. יש יותר מסוג בן אדם אחד בעולם וזה מה יש. אני כן אומר שפחות או יותר 99% מעובדי המדינה נוהגים לנסות להוציא ממנה את כל מה שהם יכולים, באופן חוקי, במסגרת עבודתם. פשוט מציאות שכזאת. האם זה אומר שכולם זכאים לתואר 'נהנתנים'? אולי. אבל אישית כאמור, אני לא מחזיק זאת נגדם, גם אם התואר מגיע להם (ואני לא חותם על כך בוודאות. ההתנהלות הזאת, בלי קשר לנתניהו כרגע, נראית לי הטבעית ביותר עלי אדמות ואני לא חושב או אם תרצי, אני די יודע שלא הייתי נוהג אחרת).

משתפרת1

Well-known member
אולי. אולי גם לא (לפחות לגבי 3 זה לא נכון, אבל אני ממש לא רואה צורך מיוחד לדסקס את זה או לרכל עליהם).

סליחה, אבל נחנקתי באמצע השלוק כרגע (במלוא הרצינות)
. מבלי לפגוע, מי שלא זוכר את הכתבות בתקשורת שיצאו נגד השיפוצים בביתו של שרון, יש לו בעיית זכרון קצר משהו
. למעשה גם אני לא חשבתי על זה עד שכתבת, מה שכמובן מחייב אותי לתקן שטענות כאלו הועלו גם לפני נתניהו, אם כי כמובן שלא ניתן להשוות בין עוצמת הטענות, ההליכים שמסביב וכו'.

ללא ספק.

לא מכיר כדי להעיד.

כאמור מעלה, אני כלל לא חולק על זה. עולם אחר, תקופה אחרת, אישיות אחרת, אדם אחר. יתכן לחלוטין שראש ממשלה א' הוא (היה) אדם צנוע וראש ממשלה ב' הוא אדם נהנתן. מאחר ומבחינתי הסוגיה הזאת לא מהווה וכנראה גם לא תהווה בעתיד מבחן לכשירותו של המועמד לראשות הממשלה, אני לא ממש מתעמק או מתעניין בכך. יש יותר מסוג בן אדם אחד בעולם וזה מה יש. אני כן אומר שפחות או יותר 99% מעובדי המדינה נוהגים לנסות להוציא ממנה את כל מה שהם יכולים, באופן חוקי, במסגרת עבודתם. פשוט מציאות שכזאת. האם זה אומר שכולם זכאים לתואר 'נהנתנים'? אולי. אבל אישית כאמור, אני לא מחזיק זאת נגדם, גם אם התואר מגיע להם (ואני לא חותם על כך בוודאות. ההתנהלות הזאת, בלי קשר לנתניהו כרגע, נראית לי הטבעית ביותר עלי אדמות ואני לא חושב או אם תרצי, אני די יודע שלא הייתי נוהג אחרת).
משפט המפתח הוא "99% מעובדי המדינה נוהגים לנסות להוציא ממנה את כל מה שהם יכולים, באופן חוקי". נראה לי שאצל נתניהו הכל חוקי. למשל- שיפוץ בריכת שחיה (שבלעדיה ראש ממשלה לא יכול לתפקד), למשל העברת רהיטים שנקנו לבית ראש הממשלה מאותו בית לוילה הפרטית שלו (כסף קטן יחסית, אבל מדובר בעיקרון), ומי שירצה ימצא שלל דוגמאות של "מגיע לי", וזה דבק במעריציו שמוכנים לאפשר לו כל גחמה מכיוון שמדובר בו.

Harrington

Well-known member
מנהל
משפט המפתח הוא "99% מעובדי המדינה נוהגים לנסות להוציא ממנה את כל מה שהם יכולים, באופן חוקי". נראה לי שאצל נתניהו הכל חוקי. למשל- שיפוץ בריכת שחיה (שבלעדיה ראש ממשלה לא יכול לתפקד), למשל העברת רהיטים שנקנו לבית ראש הממשלה מאותו בית לוילה הפרטית שלו (כסף קטן יחסית, אבל מדובר בעיקרון), ומי שירצה ימצא שלל דוגמאות של "מגיע לי", וזה דבק במעריציו שמוכנים לאפשר לו כל גחמה מכיוון שמדובר בו.
חוקי זאת לא שאלה מסובכת. יתכנו (ובדרך כלל אכן מתקיימות) פרשנויות שונות כמובן לחוק, אבל בסופו של דבר ברור מאוד מי מקבל את ההחלטה ומי מכריע. כך יכול עובד המדינה לסבור א' ובסופו של דיון לקבל תשובה ב'. אין בזה שום דבר רע וכאמור קודם, רוב העובדים בהינתן מצב שאינו שחור-לבן לרעתם, כמובן ינסו להוציא את המקסימום ממקום עבודתם שהם יכולים. אך טבעי הדבר.

ההבדל בינינו, כנראה, הוא שאת רואה את זה כמשהו שלילי (בכל אופן ביחס לנתניהו) ואני רואה את זה כמשהו לגיטימי עד לרמה שזה פשוט לא מעניין אותי במיוחד.

למעלה