שיפוץ דירה- העברת ביוב

liattal79

New member
שיפוץ דירה- העברת ביוב

שלום לכולם ותודה מראש על ההתייחסות המקצועית.
אני אמורה להתחיל שיפוץ דירה ובתוכנית המוצעת יחידת ההורים הועתקה לאיזור המטבח/מרפסת שירות (מצורפת תוכנית דירה במצב הקיים).
השירותים בתוכנית המוצעת עוברים למרפסת השירות (מסומן בריבוע כחול בתוכנית הקיימת), כאשר קיימת שם הכנה למכונת כביסה וכיור משמע רק צינור של 2".
כדי למקם את השירותים לפי התוכנית המוצעת, אני מבינה שיש צורך בחיבור לצינור ביוב 4" ומסתבר שאין צינור 4" קרוב אלא רק במרחק של מטרים.
שאלתי: האם יש פתרון ישים ומומלץ לבעיה? מבירור שלי יש ענייני שיפועים/תקן ואני מנסה להבין אם לפסול את התוכנית המוצעת.
**סימנתי בתוכנית הקיימת את הביוב הקיים בריבועים אדומים
תודה מראש,
ליאת

רשר

Well-known member
מנהל
אפשר להשתמש ב"סילוקית" לפינוי ב "2 במקום "4

חסרה בשאלה התיחסות לגובה הריצוף מעל לגובה הרצפה דבר שקובע את אפשרויות השיפוע (רצוי 1,5-2%)

liattal79

New member
גובה הריצפה עד מפלס הריצוף בין 10-12 ס"מ

לא ככ מעוניינת בפתרון הסילוקית.
האם הפתרון השני מומלץ? של העברת הצינור מנקודת הביוב הקרובה לשירותים בתוכנית המוצעת.

רשר

Well-known member
מנהל
אם התחלת הקו בחדר החדש תהיה מהקיר הפנימי לכיוון

השרותים ניתן להעמיק קצת ברצפה בחדר עם חלון מס' 62 ואורך הקו יהיה 5 מטר בתוספת קצת חפירה בקיר ניתן לקבל שיפוע סביר של 1-1,5% - לא אידיאלי אבל יעבוד,

liattal79

New member
שאלה נוספת שאשמח להתייחסות

תודה רבה על התשובה וההתייחסות המקצועית.
מבדיקות שעשיתי האופציה של העתקת צינור הביוב מתחת לרצפות בשיפוע, אינו מתאפשר בשל מרחק גדול מידי מנקודת 4" קיימת.
האופציה שאני שוקלת היא לרדת עם צינור 4" חדש עד למטה ולהתחבר לבריכת ביוב קיימת (שכיום משמשת רק את צינורות 2" שיורדים ממרפסת השירות שלי ושל השכנה מתחתי).
השירותים בתוכנית המוצעת ממוקמים באיזור מרפסת השירות (ניתן לראות ריבוע כחול בתוכנית הקיימת המצורפת). משמע ניתן להוריד צינור 4" מהחלון של המרפסת למטה לבריכה. הדירה בקומה 2.5 והאופציה היחידה להוריד צינור היא על קיר חיצוני (לא במקום מוסתר) ברוחב של 20 ס"מ. מצרפת תמונות של חוץ הבניין באיזור של המרפסת שירות עם סימון באדום של הצינור במיקום שמתאפשר.
אני חוששת מפתרון זה, גם לאחר התייעצות עם 2 מומחים בנושא והעניין החוקי/תקני בבניין משותף.
בנוסף, האם יכולה להתעורר בעייתיות בחיבור של צינור 4" (והמשמעות שכרוכה בכך) לבריכת ביוב ששימשה עד היום רק למים של מכונת כביסה וברז?
**********תודה מראש על ההתייחסות המקצועית.*********

רשר

Well-known member
מנהל
לאור הצילום וההסבר נראה שזה לא קו ביוב תקני

לכן לפני החלטה חובה לפתוח את המכסה ולראות במה מדובר - כולל המכסה של השוחה הבאה,

בכל מקרה חיבור לשרותים הקיימים בתנאי שמזיזים את נקודת התחלת הצינור לפינת המרפסת הפנימית מקבלים מרחק של 5 מטר שסביר להעביר בו קו ביוב בלי שינוי והתערבות גורם חיצוני (דיירים, ועד בית, חוק,,), מותר גם להגביה קצת את הרצפה ולהגיע לשיפוע של 1,5%, גם ע"י הקמת ספסל קבוע צמוד לקיר בחדר השינה כך שהגובה לא יורגש בשיתוף אריחי קרמיקה במקום האריחים הקיימים

omribe

New member
לשקול שימוש בצינור ביוב Geberit

הוספנו יחידת הורים שכוללת כמובן שירותים. עקב המרחק הגדול לא יכולנו להעביר צינור 4 צול סטנדרטי.
אחת האפשרויות היתה סילוקית.
בסוף בחרנו, בעצת האינסטלטור, להשתמש בצנרת Geberit בקוטר 9 ס"מ שמפנה את האסלה בלבד. לטענתו זה קוטר מספיק לאסלה בודדת. הגענו לשיפוע של 1.5%. המקלחת משתמש בצינור 2 צול נפרד.

liattal79

New member
תודה רבה על התגובה

אני אבדוק את האופציה הזאת והמשמעות שלה שלה.
תודה
ליאת

liattal79

New member
שאלה בהקשר לתשובתך

היי ותודה על ההתייחסות המקצועית.
שאלה: למה התכוונת ב: "קו ביוב תקני"?
נפגשתי עם אינסטלטור בבניין שפתח את המכסה ובדק את הבריכה. לטענתו זוהי בריכה של 4" ורק צריך לתקן את הבליטה של השיפוע בתוכה ושהכל יהיה בסדר.
שאלתי אותו אם צריך לבדוק גם את השוחה של הבריכה הבאה והוא טען שלא יכול להיות ש4" יתחבר ל2" ולכן שאין צורך כי אם לא נצטרך לבדוק את כל השוחות בבניין.
אשמח לתגובתך.
תודה מראש,
ליאת

רשר

Well-known member
מנהל
לפי הצילום נראה כמו שוחה 60 גודל לא מקובל במבנה משותף

לביוב לכן לא נראה כמו תקני,
אם אינסטלטור שפתח את השוחה וראה אחרת - אני לא אתנגד לחו"ד הרי לא ביקרתי ולא בדקתי כלום,
למרות זאת ובהתחשב בעצות נוספות שהתקבלו (גבירית, "בינא") איני רואה כל צורך להתעסק מחוץ לדירה,

למעלה